Golonka z mięsem mielonym z szynkowara

Golonka z mięsem mielonym z szynkowara

Golonka z mięsem mielonym z szynkowara

Postanowiłam sobie, że zacznę robić kiełbasy. Tu w Anglii nie lubię kupować kiełbas, wszystkie smakują tak samo. Trochę się bałam bo robiłam tak pierwszy raz, ale się udało wyszła pycha. Golonkę przeciąć na pół, wyciąć kość i odciąć skórę. Mięso pokroić na małe kawałki i każdy lekko rozbić. Wrzucić do dużej miski. Dodać mięso mielone, pieprz ziołowy, zmiażdżone ząbki czosnku, chilli, słodką paprykę w proszku, majeranek. Do wody dodać cukier puder i sól do peklowania, wymieszać i wlać do mięsa. Dokładnie wymieszać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.