budyń - 12640 przepisów (strona:591/843)

Śliwkowy deser jaglany 253

suchej patelni.  3. Ugotowaną kaszę umieszczamy w wysokim naczyniu dodajemy śliwki i miksujemy wszystko do otrzymania jednolitej masy. Masa ma być gładka i przypominać budyń.  4. Do  słoiczka wykładamy warstwę serka wiejskiego i serek masę śliwkową na końcu przesypujemy prażonymi płatkami owsianymi.  4. Postępujemy tak jak w pkt. 4 do wyczerpania składników.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Poduszkowiec 279

cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody – 4 czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy olej oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę

Gotuj z Mąką
Tartaletki z kurkami 214

dodajemy kurki smażymy aż odparuje cały płyn. Mleko i mąkę mieszamy i nastawiamy na ogniu, mieszamy aż do zgęstnienia, w razie potrzeby dodajemy mleka by sos miał konsystencję budyniu, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st , podpiekamy ciasto w foremkach ok 12 min. Następnie nakładamy po równo sos  a'la beszamelowy i układamy smażone

Gotowanie jest łatwe
Delikatny sernik z morelami 282

zapiekamy na złoty kolor. Ser: 1 kg sera (ja użyłam gotowego zmielonego w kiełbaskach z SM Siedlce) 1 jajo 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 białka Jajo i żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i również dodajemy

Cynamonowe szczęście
Lody czekoladowe z awokado - pyszne, proste i super zdrowe 195

być kremowe, gęste i budyniowe, czytam w  Jadłonomii  i właśnie lody z przepisu Marty były inspiracją do powstania moich dzisiejszych . Całkowicie się zgadzam, a że najlepszy czekoladowy budyń jaki jadłam powstał przy udziale awokado (przepis tutaj ) podmieniłam batata z przepisu Marty na awokado właśnie. Lody są cudownie kremowe, wręcz aksamitne, bardzo czekoladowe i super łatwe do przygotowania. Można

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM 242

wraz z żółtkami i wódką. Dokładnie zmiksować mikserem. * białka na potem Masa serowa twaróg dwukrotnie zmielony 500 g. jaja 4 szt. ( osobno żółtka i białka ) 1/2 szkl. cukru pudru budyń waniliowy 2 op. olej rzepakowy 4 łyżki cukier wanilinowy 1 op. W malakserze lub misce umieścić twaróg, żółtka, cukry i olej. Zmiksować na gładką masę.  Białka ubić na sztywną

Kuchnia Paulettes
Sernik na orzechowym spodzie 233

Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach. *Masa serowa:  500g twarogu półtłustego Opakowanie budyniu waniliowego Kilka kropli olejku waniliowego 5 łyżek ksylitolu Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h. Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami

Czarnawisienka
SERO-MAKO-SZARLOTKA 206

porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 łyżki cukru 3 łyżki rodzynek 1 łyżka maku 5 łyżek mleka 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki płatków migdałowych Mąkę przesiać

Dietolog
Domowa śmietanka kokosowa i mleczko kokosowe 270

Pozostałe mleko świetnie sprawdzi się do gotowania. Możemy je wykorzystać na przykład do zrobienia dania tajskiego (przepis wkrótce pojawi się na blogu), kurczaka curry z ananasem , chłodnika ogórkowego czy budyniu jaglanego

Dieta bez mleka
Domowy budyń 163

mieszać intensywnie, do zagotowania. Gotować minutę. Nalać do opłukanych zimną wodą salaterek. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać 2 łyżeczki oleju kokosowego lub masła ). Udekorować. Smacznego 😊 Dziękuję 💓 #budyn#wanilia#nasionachia#gorzkaczekolada#budynwaniliowy

Słodka Strefa
Ciasto z rabarbarem i migdałami 190

wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru 225 g miękkiego masła 1 szkl jogurtu naturalnego

Pieguskowa Kuchnia
SŁONECZNIKOWIEC 660

przełamane kwaskowatym dżemem wiśniowym, polane czekoladą. Doskonałe na każdą okazję. Zainspirował mnie  TEN przepis, który trochę zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej, 2 płaskie łyżeczki żelatyny, ¼ szkl

słodki bratek
Czekoladowe kluski na parze z sosem angielskim 266

czekoladowym. Dzisiaj to kluski będą czekoladowe a sos biały. Biały sos... a ściślej mówiąc klasyka wśród cukierników mianowicie Creme Anglaise (czyt. krem anglez). Gładki, aksamitny o konsystencji nieco przypominającej budyń. Co najważniejsze waniliowy, więc dobrze sprawdzi się jako dodatek do czekoladowych klusek. Taka odmiana posmakuje niejednemu wielbicielowi popularnych parowańców. Moja córka uwielbia te kluski do tego stopnia, że gdy tylko

vaniliowoczekoladowa
Kolorowa szachownica 166

mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Resztę mleka ( szklankę ) należy rozmieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego się mleka. Dobrze mieszamy , aby nie powstały grudki. Wystudzony budyń ucieramy z masłem ( temp. pokojowa ) Dodatkowo Galaretkę przyrządzamy wg. opisu na opakowaniu. Ciasto " Kolorowa szachownica " Biszkopt jasny i  ciemny po wystudzeniu kroimy  wzdłuż na 3 paski. Układamy

Różne smaki w kuchni
BUDYŃ JAGLANY 166

Idealny, aksamitny i sycący budyń jaglany z delikatną nutą wanilii i cynamonu w towarzystwie jabłka, truskawek i pestek granata ! Banalnie prosty do wykonania :) Kasza jaglana , mleko roślinne , garnek i odrobina cierpliwości to wszystko czego będziemy potrzebować ;) Przejdźmy zatem do rzeczy : SKŁADNIKI : 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub nasionka z laski wanilii

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania