budyń - 12640 przepisów (strona:586/843)

Ciasto czekoladowe z suszoną śliwką 165

spirytusu Śliwki przekładamy do słoika, wlewamy alkohol, zakręcamy i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie odsączamy( alkohol zostawiamy do nasączenia ciasta) i kroimy w kostkę. 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 500 ml mleka cukier waniliowy 8 łyżek cukru 250 g masła Żółtka, cukry i proszek budyniowy ucieramy dodając szklankę mleka. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy roztwór budyniowy i gotujemy

Domowe ciasta
Ciasto Czekoladowo Kokosowe z masą serową 240

przekładamy do sporego garnka i dokładnie ucieramy z pozostałymi składnikami.  Gotujemy ok. 5-6 minut na małym ogniu, stale mieszając( aż masa zgęstnieje i nabierze konsystencji gęstego budyniu). Dzielimy na 2 części. Dodatkowo: polewa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat czekoladowy   ½ ciepłej masy serowej   blat kokosowy   ½ ciepłej masy serowej   blat czekoladowy   polewa

Domowe ciasta
Ciasto Pychotka 159

łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 200g masła Żółtka i mąki dokładnie roztrzepujemy w szklance mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy żółtka i mąki roztrzepane w mleku. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem. WYKONANIE: ciasto z bezą   krem   ciasto z bezą   Smacznego

Domowe ciasta
Ciasto Owocowe Trio 183

wodzi na pokuszenie oko i podniebienie... Bardzo owocowe i orzeźwiające- idealne na lato. Owocowe Trio to połączenie smaku prażonego jabłka z wiśnią( masa różowa), pysznego mlecznego kremu na bazie budyniu oraz orzeźwiających galaretek, w których ukryły się biszkopty udające połówki brzoskwiń:)Ciasteczka również nasączyłam lekko ciepłą galaretką, by były mięciutkie i tworzyły spójną całość. Jeśli lubicie lekkie ciasta na bazie

Domowe ciasta
Ciasto Plaster Miodu 120

łyżki mąki ziemniaczanej 4 czubate łyżeczki kawy cappuccino 250 g masła Mąki miksujemy z cukrami i  1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodajemy cappuccino. Dodatkowo: ok. 26 okrągłych biszkoptów 2 torebki herbatki o smaku rumowym+ 3 łyżeczki cukru+ ¾ szklanki gorącej wody ( całość po zaparzeniu studzimy) 2 pokruszone

Domowe ciasta
Ciasto śmietankowo-owocowe bez pieczenia 135

Kilka dni temu miałam jeden z tych momentów, gdy zwyczajnie nie chciało mi się uruchamiać piekarnika, ba nawet nie chciało mi się gotować budyniu do wykonania podstawy kremu…ale wiedziałam, że niebawem zjawi się ktoś ważny i przydałoby się jakieś ciacho do kawy. Zdecydowałam się pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło

Domowe ciasta
Śmietanowiec z malinami pieczony na biszkopcie 142

dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blaszki i pieczemy ok. 30-35 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę „serową” 6 białek szklanka cukru 2 budynie śmietankowe 3 śmietany 18 % tłuszczu (po 330 g każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy

Domowe ciasta
Ciasto Korsarz 139

minut do ich zmięknięcia. W reszcie mleka rozrabiamy mąki- tak przygotowany rotwór wlewamy na gorące mleko z wiórkami. Gotujemy do zgęstnienia( powstanie coś a’la bardzo gęsty budyń). Studzimy. Miksujemy z masłem,  stopniowo wlewając malibu Składniki na nasączenie: 150 ml wódki+ sok z cytryny+ łyżka cukru+ 4 łyżki przegotowanej wody Dodatkowo: 1 kieliszek malibu ok. tabliczka czekolady WYKONANIE: blat

Domowe ciasta
Sernik brzoskwiniowy na biszkopcie 139

temp. 175 stopni. Studzimy. Brzoskwinie: 1 puszka brzoskwiń pokrojonych w kawałki syrop odsączony z brzoskwiń z puszki Składniki na masę serową: 9 jaj 1 1/2 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe 4 śmietany 18% tłuszczu *330 g każda Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę

Domowe ciasta
Biszkopt z kremem 133

szklanka mleka 10 dag cukru cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag masła Mleko gotujemy z cukrami. Mąki rozrabiamy w odrobinie mleka ( dokładnie). Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na krem. Składniki na nasączenie: sok z połowy cytryny+ szklanka przegotowanej wody+ 3-4 łyżki cukru Dodatkowo: galaretka truskawkowa 300 g świeżych truskawek WYKONANIE: blat biszkoptowy

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe 141

proszku do pieczenia kostka margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na masę czekoladową ze śmietaną: 6 białek szklanka cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3 śmietany 18 % tłuszczu (po 330 g każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych

Domowe ciasta
Ciasto Czeko Fala 123

gruby. Gruby kroimy na paski, cienki wykładamy do blaszki z papierem do pieczenia i smarujemy dżemem.       Składniki: 6 białek ¾ szklanki   cukru 2   duże budynie czekoladowe 8 serków naturalnych (po 150 g każdy) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy serki

Domowe ciasta
Śnieżynka 162

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na masę serową: ok. 1 kg sera białego zmielonego 1 szklanka cukru 3 żółtka 2 jaja 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki czubate mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 100g masła Ser oraz masło, cukry, żółtka i jaja wkładamy do garnka. Całość mieszamy dokładnie, następnie   podgrzewając aż wszystkie składniki

Domowe ciasta
Styropian 91

formy). Składniki: 1 i 1/3 szkl. mąki 3 żołtka 115 g masła/margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli 550 g śmietany pół szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 3 białka szczypta soli 2 łyżki dżemu truskawkowego Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.  Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól,  żółtka, masło /margaryn

Na moim talerzu
Inspiracje talerzowe #3 158

coś na słodko uwielbiam krówki i muszę je zrobić  http://liliwkuchni.blogspot.co.uk/2015/09/krowki-czekoladowe.html 4. Kolejną słodkością jest chałwa tutaj bardzo interesujący przepis http://zmiloscidogotowania.blog.pl/2015/09/02/domowa-chalwa-slonecznikowa/ 5. Przygotowuję częściej domowe budynie, więc czas na kisiel tutaj typowo jesienny http://oliveandthyme.blogspot.co.uk/2015/09/domowy-kisiel-jabkowy-z-cynamonem.html

Na moim talerzu