Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3
Pora na pora i pomidoraZAPIEKANY RYZ Z JABLKAMI I CYNAMONEM Przypomnienie dzieciecych lat Chyba kazdy choc raz w swoim zyciu jadl ryz z jablkami i zazwyczaj bylo to w
PychaDania1 kg małży, 200 g wędzonego pikantnego chorizo, 2 nogi z kurczaka, 1 duża cebula, 1 żółtka papryka, 200 ml białego wytrawnego wina, 400 ml bulionu
królestwo garów1,2 kg ziemniaków, 700 g chorizo wędzonego pikantnego, 2 cebule, oliwa, sól Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ugotować al dente w lekko osolonej
królestwo garówmłoda kapusta, pęczek dymki, sól, pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, 8 kotletów z górki jagnięcej z kością, 2 ząbki czosnku, kilka listków rozmarynu, sól, pieprz 150
królestwo garów1 duży por, 500 g mięsa z rosołu, 3 ząbki czosnku, 1 chilli, 30 ml sosu sojowego Kikkoman, cukier, pieprz, 150 g pęczaku, 100 ml białego
królestwo garówZiemniaki – około 4 kg, 1 kg kiełbasy, 1 kg boczku wędzonego, 1 kg cebuli, 2 buraki, 5 marchewek, 2-3 liście kapusty, tłuszcz – najlepiej gęsi smalec
królestwo garówKolejne proste danie obiadowe godne polecenia. Ten przepis na stałe zagościł w moim domowym menu dzięki kochanej Siostrze. Łatwe, proste - a jakie smaczne :) Składniki (3-4
Kuchnia po mojemuWspominałam o naszej nadmorskiej diecie cud. Następnego dnia po opublikowaniu wpisu na jej temat przeczytałam na Onecie artykuł mówiący o straszliwych rzeczach jakie dokonują się w
Kuchnia po mojemuZ okazji World Pasta Day także w mojej kuchni zagościł makaron. Tym razem w zupełnie nowej odsłonie. Aby z tej okazji menu było choć trochę świąteczne
Kuchnia po mojemuTo była najgorsza majówka w moim życiu. Dlatego zamiast opisywać smakołyki, które razem przyrządzaliśmy i jedliśmy zanim wszystko runęło rzucam pomysł na szybki obiad bez mięsa
Kuchnia po mojemuKuchnia portugalska słynie z różnorodnych dań z dorsza. Oto jedno z nich. Kremowy sos i ziemniaki z warzywami świetnie podkreślają delikatność ryby. 300 g dorsza
VioletoweKucharzenieJak wiecie naleśnikowy ze mnie potwór! Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniki , o czym pisałam już wielokrotnie. I na słodko i na ostro .. i wytrawne … i z
Ostra na SłodkoKolejna pizza na cienkim cieście. Tym razem wersja dla mojego mężusia z pieczarkami i serem pleśniowym. składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn
Monia miesza i gotujeZ apiekanka ziemniaczana z kolorową cukinią i frankfurterkami wołowymi . Szybka, smaczna i tania porcja obiadowa lub kolacja, podana z sałatką z gotowanych rzodkiewek i szczypiorku.
SzczyptaSmaQ