budyń - 12640 przepisów (strona:577/843)

Szarlotka z pianką 249

przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html), szarlotka śmietankowa (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html), kruche ciasto pleśniak z jabłkami (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/plesniak-z-jabkami.html), szarlotkę na kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną

Waniliowe Improwizacje
Tarta na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą 87

oraz skórkę z dwóch cytryn, 150 g cukru, 100 g masła. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszamy energicznie rózgą krem, do momentu powstania masy konsystencji budyniu - trwa to około 10 minut. Na samym końcu dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej, dokładnie mieszamy i odstawiamy krem do ostygnięcia, aby jeszcze zgęstniał. Następnie wykładamy go na spód z herbatników

Kuchnia Bazylii
Karpatka z masą budyniowo-śmietanową 1086

gotuj na małym ogniu przez 2 min, cały czas mieszając. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę. Cały czas miksując dodaj po jednej łyżce zimnego budyniu. Dobrze utarta masa powinna być gładka i puszysta. Miskę i ubijaczki do miksera włóż na chwilę do zamrażalnika, dzięki temu śmietana szybciej się ubije. Następnie ubij śmietankę na sztywny krem. Dodają

Słodki Blog
SEROMAKOWIEC 438

bakalii Składniki masy serowej 4 jajka rozm. M 1 szklanka cukru 3/4 kostki (ok. 150 g) miękkiego masła 1 kg białego sera, mielonego (może być z wiaderka) 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek) Polewa 2 tabliczki gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30% Jak przygotować? Zimne masło kroję w kostkę, dodaję do mąki, wrzucam sól. Siekam składniki ze sobą, rozcieram

W kuchni Karmel-itki
Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 99

jaja. Posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 25 min. Spróbuj również moich innych przepisów na drożdżówki: Wianuszki z truskawkami Drożdżówki z malinami i kruszonką Drożdżówki z dżemem Wegańskie orkiszowe drożdżówki z budyniem Orkiszowe bułeczki z nadzieniem Pełnoziarniste drożdżówki z czereśniami

Czarnawisienka
Sernik Oreo 148

zarabiając kruche ciasto. Ciasto wkładamy do zamrażarki na godzinę. Składniki na sernik 1 kg sera wiaderkowego 300 g cukru pudru 3 białka 2 jaja 250 g jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy i dokładnie miksujemy. + 2 opakowania ciastek oreo ( 2 x 180 g )- kroimy na połówki dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: ciasto kruche nakłuwamy widelcem wylewamy

Domowe ciasta
Naleśniki budyniowe 73

porzeczki też własnej roboty Składniki: * mleko 2 szklanki * 1 jajko * pół łyżeczki sody * mąki…tyle, żeby ciasto było lejące i kleiste * cukier wanilinowy pół opakowania * sól, cukier * 1 budyń waniliowy * masło do smażenia Wszystkie składniki połączyłam i roztrzepałam trzepaczką do jajek. W taki sposób pozbyłam się grudek. Ciasto w konsystencji ma być lejące i nie za rzadkie. Smażyłam

Pieprzyć z Fantazją
Świąteczne przepisy z makiem – 7 pomysłów – Blogmas 2019 #18 96

ksylitolem, miodem i daktylami, a więc bez dodatku białego cukru. Makowiec japoński bezglutenowy i bez cukru Japoński makowiec w bezglutenowej wersji – z budyniem jaglanym i mąką kukurydzianą. Z dodatkiem słodkich bakalii Domowa masa makowa z bakaliami bez cukru Baza ciast, kutii i klusek z makiem. Słodka, domowa masa makowa

Fitkot
Piernikowe donuty! 118

masła - 3 łyżeczki przyprawy do piernika - 75 g miodu - 7 g kakao - 2 jajka - 2 łyżki cukru -80 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka budyniu śmietankowego (proszek) - 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych Masło, miód, cukier i przyprawy stop w rondelku. Wystudź masę. Wbij jaja i dodaj resztę składników, całość wymieszaj rózgą. Masę przelej do silikonowej formy

SMYKWKUCHNI
Piernikowe, Maślane Ciasteczka / Bez Jajek 138

polecam :) Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek: 200 g masła 100 g cukru pudru 4 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika 200 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku bez cukru (może być waniliowy lub czekoladowy) Dodatkowo : około 100 g marmolady/ gęstego dżemu lub powideł Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! 1. Masło ucieramy z cukrem

Gotowanie...to proste !
Keto delicja czekoladowo – pomarańczowa (Paleo, LowCarb) 172

bezy zużywa się tylko białka, trzeba coś zrobić z niezużytymi żółtkami. Generalnie nie ma z tym problemu – istnieje dużo keto przepisów z użyciem żółtek. Można zrobić budyń , można zrobić keto kogel – mogel na erytrytolu i wiele różnych innych rzeczy… Jednak u mnie z reguły jest tak, że żółtka lądują w lodówce i o nich zapominam… Żeby

Modern Cave Girl
Szarlotka z migdałami 76

sporo. Można ją piec na cieście francuskim, drożdżowym lub kruchym. Podobnie jest z przyrządzaniem jabłek. Można je piec surowe, pokrojone w plastry czy cząstki, albo dusić z cukrem lub budyniem. Ja zrobiłam szarlotkę na kruchym cieście z dodatkiem prażonych migdałów. Jabłka udusiłam z cukrem i z bananami. Ciasto wyszło pyszne i pachnące. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blachę o wymiarach

Danka Pichci
Karpatka 66

szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko rozmieszać z mąkami i żółtkiem i powoli wlewać do gotującego się mleka, mieszać aż powstanie budyń. Odstawić do schłodzenia. 5. W misce rozetrzeć margarynę, dodawać po łyżce przestudzonej masy ciągle miksując. Do kremu wycisnąć sok z cytryny. 6. Na jednym z upieczonych placków wyłożyć i rozsmarować przygotowany krem, przykryć drugim

Danka Pichci