budyń - 12640 przepisów (strona:571/843)

Styropianowiec z czerwonymi porzeczkami 81

szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa z jogurtów greckich: 1000 g jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej) 6 białek 1 szczypta soli 3 / 4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (po 40 g) 2 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Porzeczki opłukać, oderwać je od gałązek. Pozostawić na sitku, aby woda odkapała. Kruche ciasto: Na blat wysypać mąkę, cukier oraz

niecodziennikpary
Jagodzianki z kruszonką 96

łyżki mąki Drożdżowe ciasto: 700 g mąki 3 żółtka 1 jajko 150 g cukru 100 ml mleka 70 g masła Owoce: 500 g jagód 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego Kruszonka: 90 g mąki pszennej 40 g cukru 50 g zimnego masła Dodatkowo: 1 jajko 3 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Rozczyn: Do miski wsypać cukier, mąkę oraz

niecodziennikpary
Ciasto czekoladowo- budyniowy wulkan 85

masa bez grudek. Do gotującego się mleka wlewamy naszą budyniową mieszankę. cały czas mieszając zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok 1 minutę cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Ściągamy z gazu, dodajemy tłuszcz i dokładnie mieszamy aż się rozpuści i powstanie jednolity krem. Przykrywamy z wierzchu folią spożywczą aby nie powstał kożuch i zabieramy się do przygotowania ciasta

Blog kulinarny S9.PL
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 82

tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku 2 łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych bułeczek: 1. Rozczyn: Kremówkę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej

Izabelawkuchni
Pieczony sernik - najprostszy do przygotowania (bez spodu) 123

mąkę, cukier (drobny oraz wanilinowy) i wlać aromat oraz rozpuszczone masło. Wszystko wymieszać ze sobą. Miksować krótko, tylko do połączenia się składników. Gotowa masa na sernik będzie miała konsystencję budyniu. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej masę sernikową. Ciasto piec w 195 °C  przez 15 minut. Po upływie czasu, zmniejszyć temperaturę

Ugotować
Sernik gotowany babci Stasi 132

Składniki na masę 1 kg sera 20 dkg masła 2 szklanki cukru ( ja dodaję 1.5 szkl.) 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (można zastąpić budyniem) Krok po Kroku 1 Masło, cukier, jajka i mąkę ucieramy i łączymy z serem i doprowadzamy do wrzenia. Placki przekładamy gorącą masą serową i odstawiamy na kilka godzin (ja pozostawiam na noc w lodówce

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto sypane z jabłkami i kakao 69

link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/szarlotka-z-pianka.html ), szarlotka na kruszonce (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html ), szarlotka śmietankowa (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html ), szarlotka owsiana (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szarlotka-owsiana.html ), szarlotka z budyniem (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html ) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Sernik z jogurtów greckich 88

greckich jogurtów, a po wspaniałej degustacji wyruszyłam na długi spacer. Udostępnij Sernik z jogurtów greckich – składniki Sernik z jogurtów greckich: 1 kg jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej 2 budynie waniliowe (po 64 g) 3 / 4 szklanki cukru 5 jajek wielkości M 1 / 2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód z biszkoptów: 150 g biszkoptów 50 g masła

niecodziennikpary
Porzeczkowa chmurka 86

śmietanę mascarpone i słodzidło. Ubijamy,  Przekładamy masę śmietanową na galaretkę, a następnie układamy delikatnie bezę. Sprawdź też przepis na: Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami Dżem porzeczkowy Pełnoziarnistą tartę z czarną porzeczką

Czarnawisienka
Pensojant samotnych serc Zofia Ossowska 125

który prowadzi sympatyczna, pełna ciepła Pani Wiesia. Na moim zdjęciu powinna być szarlotka, bo ta była jej specjalnością. Zawsze na swoich gościach przeprowadzała test szarlotki, dostawali oni kawałek z budyniem i kawałek z bezą, większości bardziej smakowała bezowa, jednak byli tacy co woleli wersję budyniową. "Pensjonat samotnych serc" Zofii Ossowskiej to kojąca opowieść pozwalająca uwierzyć, że po każdej nawet najczarniejszej

Cynamonowe szczęście
Czereśniowa tarta z bezą 73

białka 200 g cukru czereśnie:   700 g czereśni 2 łyżeczki kisielu żurawinowego 2 łyżki cukru 50 ml wody 1 cytryna   masa serowo jogurtowa: 1 jajko 1 łyżka budyniu śmietankowego 200 g serka śmietankowego 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru Ciasto kruche: Do miski przekładam zimne masło pokrojone w kostkę, dodaję cukier, mąkę, żółtka, sól, śmietanę, proszek

wesoła kuchnia
Perełkowy pudding z tapioki z truskawkami 119

zapomniałam kupić kluczowy składnik 😌, więc zamiast drinka przygotowałam i prezentuję poniżej łatwy deser z truskawkami na koniec sezonu tych pysznych owoców. Jeśli tak jak ja nie lubicie konsystencji budyniu czy kisielu, możecie wykorzystać do zrobienia deserów kaszę jaglaną lub tapiokę w perełkach. Przyznaję, że tę drugą lubię szczególnie letnią porą z dodatkiem wszelakich owoców. Dziś kolejny pomysł na tapiokę

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) 75

minut, żeby zmiękło. Mleko, cukier, mąkę i cukier waniliowy wrzucamy do garnka i mieszamy najlepiej trzepaczką. Stawiamy na mały ogień i cały czas mieszamy (BARDZO WAŻNE) do uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie, dodajemy ciepłe masło i wiórki kokosowe i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Na dnie tortownicy (lub innego naczynia) układamy warstwę krakersów na to wykładamy połowę masy

Lamarida.pl
JAK URATOWAĆ ZWARZONY KREM MAŚLANY 130

maślanego jest różnica temperatur składników, np. dodajemy zimne mascarpone do utartego masła. Ubite białka są za ciepłe w momencie dodania masła (przy kremie na bezie szwajcarskiej) lub dodajemy ciepły budyń do utartego masła. Dlatego ważne jest aby wszystkie składniki miały taką samą temperaturę. Tak jak pisałam wyżej masło nie może być za miękkie, lejące. Może być chłodne, ale nie zimne

Słodki Pomysł
Sernik na gofrach z serków homogenizowanych 372

serkami naturalnymi, a następnie wlewamy powoli zimną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Miksujemy do połączenia składników. Masa będzie dość rzadka... Wkładamy ją do lodówki, by lekko stężała - powinna mieć konsystencję budyniu. Dno blaszki (wymiary około 23 x 33 cm) wykładamy goframi. Na gofry wylewamy zgęstniałą masę serową. Wyrównujemy i wkładamy do lodówki, do momentu całkowitego stężenia. Mus truskawkowy: Truskawki myjemy

Kuchnia MagdaLeny