budyń - 12640 przepisów (strona:566/843)

Pomysł na tosty z serkiem waniliowym 66

papierowe Pomysł na tosty z serkiem waniliowym przepis Do serka dodaj sok z cytryny i cukier waniliowy, najlepiej z prawdziwą wanilią. Na koniec dodaj skrobię ziemniaczaną, którą możesz zastąpić budyniem lub mąką pszenną.  Do głębokiego talerza wbij jajka, dodaj łyżeczkę cukry waniliowego i dokładnie wymieszaj. Każdy tost posmaruj łyżeczką serka, postaraj się go rozprowadzić równo po powierzchni.  Rozgrzej

Dieta moja pasja
Sernik z płatkami migdałowymi 48

jedno całe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 0,5 margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 cukru 3 żółtka 0,5 szk. oleju 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Dodatkowo: dżem porzeczkowy polewa czekoladowa płatki migdałowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć, wyrobić i rozwałkować. Wyłożyć na blachę i poprzebijać ciasto widelcem. Wszystkie składniki na masę włożyć

Wasze Przepisy
Poduszkowiec 65

szklanki wody gazowanej Ubiłam pianę na sztywno, potem dodałam delikatnie mieszając i przesiewając mąkę, kakao, żółtka, wodę i olej. Następnie przelałam na blaszkę. Masa: ser z wiaderka 500g 1 budyń waniliowy 100 g cukru Ser zmiksowałam z budynkiem i cukrem, włożyłam do woreczka foliowego, wycięłam róg woreczka i narysowałam krateczkę. Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach (góra-dół). Autor

Wasze Przepisy
Puszyste pączki z nutellą 124

idealne pączki, skoro każdy z nas lubi inne? Jedni lubią z lukrem, inni z cukrem pudrem. Jedni jadają tylko z różą, marmoladą a inni z budyniem, czekoladą lub toffi. Ja dziś postanowiłam zaopiekować się słoiczkiem nutelli, ponieważ stała samotnie w szafce. Zapraszam Was na czekoladową podróż przez Tłusty Czwartek :) Składniki (na ok 20 sztuk): 50g świeżych drożdży szczypta soli

ChilliJemy
Sernik Delicja 45

paczki delicji pomarańczowych 1 kg sera z wiaderka 7 jajek 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki mąki zwykłej olejek pomarańczowy 120g masła 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puch, następnie dodać ser i ucierać na puszystą masę. Następnie dodać mąki z proszkiem i olejek. Ubić

Wasze Przepisy
Kakaowy wulkan z nadzieniem serowym 71

szklanki cukru 150 ml mleka 2 pełne łyżki ciemnego kakao 70 ml oleju szczypta soli na masę serową: 500 gram sera sernikowego z wiaderka - polecam Piątnicę 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 pełne łyżki cukru pudru 1 jajko dodatkowo: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej lub deserowej, łyżka mleka lub śmietanki,  do polania brzegów wulkanu "czekoladową lawą" Wykonanie: masa murzynkowa: Zaczynamy

Kronika Piekarnika
Flaugnarde wg Aleex 78

podaje źródło flaugnarde, znany również jako flagnarde, flognarde lub flougnarde jest to pieczony francuski deser z owoców ułożonych w naczyniu z masłem i pokryte grubą warstwą flan – ciasta przypominającego budyń na słodko lub duży naleśnik posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Flaugnarde może być podawany na ciepło i na zimno. Flagnarde jest bardzo podobny do clafoutis, obydwa desery różnią się tylko

W mojej kuchni
Orzeźwiający koktajl z awokado i cytryną 55

swoich jadłospisów WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 230kcal Białko: 3,1g Węglowodany: 37,1g Tłuszcz: 10,7g Błonnik pokarmowy: 8,9g Spróbuj także: orzechowy deser z awokado, czekoladowy budyń z awokado , sałatka z awokado i kurczakiem, sałatka z mango, awokado i fetą, pasta jajeczna z awokado. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie

Natka Pietruszki
Sernik na szarlotce 98

pieczenia       Składniki na serniko-szarlotkę : -słoik jabłek na szarlotkę -60 dkg tłustego twarogu -3 jajka -4 dkg masła -1/2 szklanki cukru + 2 łyżki -2 łyżki budyniu waniliowego -10 dkg orzechów włoskich Mąkę, cukier, proszek do pieczenia mieszamy, dodajemy masło i margarynę, skruszamy, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Jeśli się klei dodajemy mąkę. Ciasto musi być plastyczne

Maminek kulinarny
Pączki – przepis tradycyjny 142

jednej strony około 2,5 minuty , po czym obracamy je na drugą stronę i smażymy kolejne 2,5 minuty . Nadziewanie pączków Usmażone pączki nadziewamy marmoladą , dżemem , powidłami , konfiturą , budyniem , nutellą lub tym co jeszcze przyjdzie wam do głowy. Polecam w aptece zakupić strzykawkę na 100 ml , która idealnie nadaje się jako szpryca do pączków! W biały bok pączka wbijamy strzykawkę

WegePrzepis
Kostka orzechowo kajmakowa z kremem kawowym 63

mieszając zagotowujemy. Kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy

Cynamonowe szczęście
Sernik gotowany 460

Polecamy! Sernik gotowany Składniki: Spód: herbatniki kakaowe: 200 g masło miękkie: 2 łyżki gęsta śmietana 18 %: ok. 2 – 3 łyżek Masa twarogowa: twaróg z wiadra: 1 kg budyń jasny: 2 op. sok z cytryny: 2 łyżki jajka: 5 szt. kasza manna: 3 łyżki cukier do smaku gęsta śmietana 18 %: 200 g Polewa: czekolada gorzka: 50 g masło: 2 łyżki

Kuchnia Na Wypasie
Makowiec na biszkopcie kakaowym 77

jajka, mąkę ziemniaczaną, rodzynki oraz orzechy i dokładnie wymieszać. Postawić na ogniu i cały czas mieszając podgrzewać, aż masa się zagotuje ( pojawią się pęcherze powietrza, jak przy gotowaniu gęstego budyniu ). Należy uważać, aby nie przypalić masy.  Masę makową zdjąć z ognia i dodać miód, wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze około 2 łyżki cukru ( gdyby masa była mało słodka

Opowieści z piekarnika
Sernik z ananasem -naszło mnie na sernik ,miałam ananasy i powstał sernik 74

spód ciasto kruche przepis na blogu już jest masa serowa 1 puszka Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę 1 wiaderko sera 5 jajek 1 1/2 szklanki cukru kryształu 1 budyn śmietankowy 2 łyżki mąki oraz 1/2 kostki masła przygotowanie pieczemy w tortownicy zrobic ciasto kruche na 30 min do lodowki a potem rozwałkować i podpiec w piekarniku

Moje Wyroby
Ciasto Krówka 8047

zagotuje dodajemy mieszankę mąki z mlekiem i mieszać do powstania gęstej masy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z dodatkiem cukru wanilinowego. W między czasie dodajemy po łyżce budyniu. Oba płaty ciasta nasączamy herbatą. Na pierwszy z nich rozkładamy masę i przykrywamy drugim. Wierzch ciasta smarujemy masą krówkowa i posypujemy migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl