budyń - 12640 przepisów (strona:574/843)

FIT deser Bounty 864

porcje: jedna porcja deseru dostarcza średnio: 309 kalorii/ 10,2 g białka/ 12 g tłuszczu/ 40,3 g węgli / 3,2 g błonnika płatki jaglane - 80 g (8 łyżek) budyń o smaku śmietankowym - 40 g (opakowanie) mleko 1,5 % bez laktozy - 1 i 2/3 szklanki  wiórki kokosowe - 2-3 łyżki olej kokosowy - łyżeczka odżywka białkowa - 30 g (miarka) czekolada

Kuchnia Ellie
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 138

białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku 25 cm: Warstwa ciemna: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Domowe pastel de nata, czyli tarty z żółtek 71

jest absolutnie najbardziej czarujący deser na świecie. Jego historia, prostota, smak i ranga w Portugalii sprawiają, że musicie spróbować pastel de nata. To mini-tarty z budyniem robionym z żółtek. Można je przygotować w domu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTRZEBUJEMY 400g gotowego ciasta francuskiego 300g cukru 6 żółtek i 2 całe jaja 500ml mleka 2 łyżki mąki 100ml wody I trochę

Fleksitarianizm.pl
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 85

przez wiele osób. Z racji, że dodatkowo zbliżają się święta Wielkanocne, większość z tych ciast będzie idealnie nadać się na rodzinny stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną

zdrowo i aktywnie
Fasola w sosie barbecue 71

miód, musztardę i doprawiamy papryką i solą. Dokładamy jeszcze liść laurowy i starty na najmniejszych oczkach, obrany imbir. Sos gotujemy na niewielkim ogniu tak długo, aż będzie miał konsystencję budyniu, potrwa to około 30 minut, często go mieszamy. Do sosu wlewamy wodę i dodajemy odcedzoną fasolę, doprawiamy solą, mieszamy, wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 30 minut

Kardamonovy
Pączki z nutellą 104

się ciasto w piekarniku. Gotowe pączki wykładać na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe nadziewać nutellą. Możecie je też nadziać dżemem (ten należy zblendować, aby nie było większych kawałków owoców), bądź budyniem. Cukier utrzeć z sokiem z cytryny. Pączki polać lukrem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Jaglany przysmak ala budyń jaglany 109

Jedną z moich ulubionych kasz jest jaglana, którą mogłabym jeść na wytrawnie i na słodko. Przygotowałam zdrowy pyszny jaglany przysmak ala budyń jaglany, który można podawać z ulubionym musem, owocami i bakaliami. Idealny na śniadanie na deser. Składniki 100g prażonej kaszy jaglanej 1 opak fitness jaglany 400ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki cukru brązowego 200ml musu

Kulinarne pyszności Molki
Sernik zebra 87

spód wsunąć dużą blachę z gorącą wodą, na środkowy poziom wstawić tortownicę. Sernik zebra piec z termoobiegiem ok. 90 minut – przy poruszaniu formą powierzchnia nie powinna być jak budyń. Po upieczeniu pozostawić go jeszcze na 30 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku, po czym uchylić drzwiczki i wystudzić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik zebra pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Babka piaskowa 83

lukier. Do miseczki wlewamy 3 łyżki soku z cytryny lub wody, jeśli planujesz zrobić zwykły, biały lukier. Dodajemy również 10 łyżek cukru pudru.Lukier nie powinien być gęstszy niż ciepły budyń. Babki polecam wyjmować z foremek jeszcze ciepłe. Ostrożnie wyjmujemy babkę z formy i przekładamy je na kratkę do przestudzenia. Po przestudzeniu babkę piaskową oblewamy przygotowanym wcześniej lukrem. Artykuł Babka piaskowa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Drożdżówki z serem 135

Drożdżówki? Kto nie zna tych słodkich wypieków z ciasta drożdżowego. W cukierniach lub piekarniach mamy ich bardzo szeroki wybór: z owocami, budyniem, kruszonką i trudno stwierdzić, które są najlepsze. Ja postanowiłam przygotować drożdżówki z serem. Wyrośnięte ciasto podzieliłam na pół i zrobiłam drożdżówki w dwóch kształtach: okrągłe i podłużne na kształt kokardki. Mi z tego przepisu wyszło 20 drożdżówek

Danka Pichci
Szarlotka z musem jabłkowym 135

łyżeczka proszku do pieczenia Mus jabłkowy: ok. 1 i 1/2 kg jabłek 1 łyżka cynamonu 2 łyżki cukru opakowanie galaretki cytrynowej Beza: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od musu. Jabłka myjemy, obieramy , usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Mieszamy z 2 łyżkami cukru i podgrzewamy do momentu

Fascynacje Ani