budyń - 12640 przepisów (strona:574/843)

Mąka ziemniaczana 84

mąki glutenowej, szczególnie gdy piekę biszkopt z użyciem dodatkowych składników jak masa makowa, masa kokosowa lub ubijam żółtka z dodatkiem wody. Zamiast mąki ziemniaczanej można użyć smakowego kisielu lub budyniu, który zawiera w swoim składzie mąkę ziemniaczaną. Autor zdjęcia: kaboompics Mąkę ziemniaczaną dodajemy również do klusek np: śląskich, gdzie stanowi element spajający dzięki swym kleistym właściwościom. Jest doskonałym spoiwem przy

SmartBake.pl
Mąka gryczana 74

minut w ciepłe miejsce. Do miski przesiewam mąkę gryczaną i ziemniaczaną. Dodaję zmielone siemię lniane oraz sól. Mieszam. Dodaję wyrośnięte drożdże i wyrabiam ciasto. Konsystencja ciasta powinna przypominać budyń. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaję więcej wody. Foremkę smaruję olejem i obsypuję mąką gryczaną. Przelewam wyrobione ciasto, obsypuję opcjonalnie ziarnami. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. Nagrzewam

SmartBake.pl
Tort cytrynowo-kokosowy / Lemon Curd and Coconut Birthday Cake 78

składniki oprócz masła, wymieszać trzepaczką, dodać masło i rozpuścić wszystko na parze, cały czas mieszając. Gotowy krem powinien być gładki i zgęstnieć na parze do konsystencji trochę rzadszej niż budyń (u mnie zajęło to około 15-20 minut). Przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone, wanilię, cukier i wiórki

Lekcje w kuchni
Cytrynowe ciasto drożdżowe 117

Cytrynowe ciasto drożdżowe to chyba ciasto, które każdy z nas chciałby zjeść na śniadanie z masełkiem, albo dżemem. Do tego pyszna, świeżo zaparzona kawa z mlekiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka budyniowe 89

była zabawa w zdobienie ciasteczek z okazji świąt, kolorowym lukrem. Można z tej opcji zrezygnować, posypać posypką lub cukrem. Zapraszam do przepisu:) Składniki 1 szklanka mąki pszennej budyń waniliowy 4 łyżki cukru pudru 1/2 kostki zimnego masła lub margaryny 1 jajko Dodatkowo kolorowa posypka wiórki kokosowe Lukier z białka 1 szklanka cukru pudru 1 białko barwniki spożywcze 1 łyżeczka soku

gotuj ze mną
Pani Walewska - Pychotka 131

temp. pokojowej Przygotowanie kremu i ciasta : Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą zmiksować z żółtkami, mąką i skrobia, wlać na gotujące mleko, mieszać, gotować do uzyskania gęstego budyniu - wystudzić, przykryć folia spożywczą tak by folia dotykała powierzchni masy budyniowej Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce przestudzonej masy budyniowej- utrzeć dokładnie Gotowe wystudzone placki przełożyć masą kremową, studzić

Proste Potrawy
SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU 237

zapraszam na sernik z mlekiem w  proszku, delikatny i pyszny.  Składniki: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej kostka masła 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki mleka w proszku 1 opakowanie polewy czekoladowej opakowanie herbatników Wykonanie: * Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy

Z Majeczką w kuchni
FIT deser Bounty 841

porcje: jedna porcja deseru dostarcza średnio: 309 kalorii/ 10,2 g białka/ 12 g tłuszczu/ 40,3 g węgli / 3,2 g błonnika płatki jaglane - 80 g (8 łyżek) budyń o smaku śmietankowym - 40 g (opakowanie) mleko 1,5 % bez laktozy - 1 i 2/3 szklanki  wiórki kokosowe - 2-3 łyżki olej kokosowy - łyżeczka odżywka białkowa - 30 g (miarka) czekolada

Kuchnia Ellie
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 130

białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest puszyste i dość wilgotne. Masa śmietankowa delikatna jak najdelikatniejszy pieczony budyń, całość zwieńczona pyszną polewą z białej czekolady. Dodałam jeszcze wiórki z gorzkiej czekolady i truskawki. Składniki na blaszkę kwadratową o boku 25 cm: Warstwa ciemna: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Domowe pastel de nata, czyli tarty z żółtek 66

jest absolutnie najbardziej czarujący deser na świecie. Jego historia, prostota, smak i ranga w Portugalii sprawiają, że musicie spróbować pastel de nata. To mini-tarty z budyniem robionym z żółtek. Można je przygotować w domu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTRZEBUJEMY 400g gotowego ciasta francuskiego 300g cukru 6 żółtek i 2 całe jaja 500ml mleka 2 łyżki mąki 100ml wody I trochę

Fleksitarianizm.pl
5 NAJLEPSZYCH ciast z ostatniego miesiąca (idealnych również na Wielkanoc) 81

przez wiele osób. Z racji, że dodatkowo zbliżają się święta Wielkanocne, większość z tych ciast będzie idealnie nadać się na rodzinny stół. JAGLANY MAKOWIEC Z POMARAŃCZĄ LINK SZARLOTKA Z BUDYNIEM I KRUSZONKĄ LINK  CZEKOLADOWO KOKOSOWE CIASTO "STYROPIAN" LINK  WALEWSKA W SOKIEM POMARAŃCZOWYM LINK  SERNIK CYTRYNOWY ZE ŚLIWKĄ LINK  Wszystkie ciasta oprócz sernika są na duża prostokątną

zdrowo i aktywnie
Fasola w sosie barbecue 65

miód, musztardę i doprawiamy papryką i solą. Dokładamy jeszcze liść laurowy i starty na najmniejszych oczkach, obrany imbir. Sos gotujemy na niewielkim ogniu tak długo, aż będzie miał konsystencję budyniu, potrwa to około 30 minut, często go mieszamy. Do sosu wlewamy wodę i dodajemy odcedzoną fasolę, doprawiamy solą, mieszamy, wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 30 minut

Kardamonovy
Pączki z nutellą 101

się ciasto w piekarniku. Gotowe pączki wykładać na ręcznik papierowy, jeszcze ciepłe nadziewać nutellą. Możecie je też nadziać dżemem (ten należy zblendować, aby nie było większych kawałków owoców), bądź budyniem. Cukier utrzeć z sokiem z cytryny. Pączki polać lukrem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Jaglany przysmak ala budyń jaglany 107

Jedną z moich ulubionych kasz jest jaglana, którą mogłabym jeść na wytrawnie i na słodko. Przygotowałam zdrowy pyszny jaglany przysmak ala budyń jaglany, który można podawać z ulubionym musem, owocami i bakaliami. Idealny na śniadanie na deser. Składniki 100g prażonej kaszy jaglanej 1 opak fitness jaglany 400ml mleczka kokosowego 2 łyżeczki cukru brązowego 200ml musu

Kulinarne pyszności Molki
Sernik zebra 79

spód wsunąć dużą blachę z gorącą wodą, na środkowy poziom wstawić tortownicę. Sernik zebra piec z termoobiegiem ok. 90 minut – przy poruszaniu formą powierzchnia nie powinna być jak budyń. Po upieczeniu pozostawić go jeszcze na 30 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku, po czym uchylić drzwiczki i wystudzić. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sernik zebra pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary