budyń - 12640 przepisów (strona:573/843)

Ciasto Karpatka 101

się nie przypaliło zagotowujemy. Gęstą masę budyniową ściągamy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładki puch, następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy aż powstanie jednolita masa, Składanie ciasta: wystudzony blat ciasta przekrawamy na pół, wykładamy i rozprowadzamy po nim masę. Przykrywamy drugim blatem ciasta i wstawiamy na całą noc do lodówki

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 81

mąki pszennej * 125 g margaryny * 50 g cukru pudru * 2 żółtka *1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: * 1 kg twarogu z wiaderka * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 budynie waniliowe bez cukru * 1/3 szklanki oleju * 5 jajek * 2 białka * 2 szklanki malin (u mnie mrożone, ale mogą być też świeże) Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto dobrze zagnieść. Blachę

Zrób to smacznie
Sernik z musem czekoladowym 3169

składnikami nie stykało się z taflą wody). Podgrzewamy na niezbyt dużym ogniu, mieszając całość drewnianą pałką, do czasu aż masa wyraźnie zgęstnieje (będzie miała konsystencję niezbyt gęstego czekoladowego budyniu). Wówczas garnek odstawiamy na bok i dodajemy do niego pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. W międzyczasie białka (3 sztuki) ubijamy

Smaki Na Talerzu
Szybki i prosty jabłecznik 12 łyżek 84

tego kilka pysznych Jabłek Grójeckich, chwilka pracy niezawodnym Magimix i najlepsze ciasto z jabłkami można wstawiać do piekarnika. Uwielbiam kiedy w całym domu pachnie jabłecznik albo pyszna szarlotka z budyniem . W Internecie znajdziesz bardzo podobny przepis Magdy Gessler na szarlotkę Francuzki z 10 łyżek. Ja od wielu lat korzystałam ze starego włoskiego przepisu na tradycyjne ciasto 12 łyżek, ale dodałam

Cztery Fajery
Klasyczne pszenne bułki 109

Ostatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kremowy przekładaniec bez pieczenia 152

folia dotykała kremu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Składniki muszą być w podobnej temperaturze, aby krem się nie zważył. Miękkie masło utrzeć na puch, cały czas ucierając, partiami dodawać budyń. Składniki na masę kajmakową: masa kajmakowa (460 g puszka) 200 g masła 82% Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy kajmakowej cały czas miksując. Składniki muszą być w podobnej

Anielskie wypieki
TRUSKAWKOWY CURD – krem z truskawek 145

Truskawkowy curd to przepyszny krem z truskawek do tortu i ciasta. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem truskawkowy. Truskawkowy curd to owocowy budyń, dlatego można się nim zajadać kiedy tylko przyjdzie Wam ochota :). Polecam również malinowy, cytrynowy i pomarańczowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na 200-220 g: 180 g truskawek

Słodki Pomysł
sernik z mlekiem w proszku 190

możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie)  1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (po 40 g) 3/4 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mleka  1 1/2 szklanki mleka w proszku około 250 g herbatników wykonanie: Żółtka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym

babka w formie
Dwukolorowa babka gotowana 125

nowych smaków i przepisów. Do tej pory już ich trochę przerobiłam. Wszystkie babki gotowane, które robiłam robi się na podobnej zasadzie, na maśle/margarynie, z dodatkiem mąki ziemniaczanej lub budyni w proszku i gotuje się dość długo, bo około 1,5 godziny. Ostatnio jednak na Facebook'u, na jednej z grup kulinarnych natknęłam się na przepis na babkę gotowaną zrobioną

Waniliowe Improwizacje
Sernik Wiedeński 75

Przygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek waniliowy lub 3-4 torebki cukru waniliowego a jeszcze lepiej laskę prawdziwej wanilii, którą kroi się drobno, cytrynę i bakalie: torebkę (10 dag) rodzynek, 3 dag płatków migdałowych

Kocham Czekoladę
Afganistan - Ciecierzyca z ziemniakami w kwaśnym sosie kolendrowym (Shor Nakhod) 68

Musimy przyznać, że uwielbiamy kuchnię afgańską - to już czwarty przepis na naszym blogu pochodzący z tamtych stron. Całkowicie zakochaliśmy się w afgańskim budyniu kardamonowym, czyli  firnee . Shor nakhod z pewnością nie znajdzie się na liście najpiękniejszych dań na świecie, ale z całą pewnością mogłoby się zakwalifikować do dań najsmaczniejszych. Jest to w zasadzie sałatka, która w Afganistanie najczęściej jedzona

Roślinożerni urlopowicze
SERNIK KAROTKA 147

startej na drobnych oczkach marchewki 20 dag masła SER: 1 kg sera zmielonego (z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru 0,5 opakowania cukru waniliowego 2 jasne budynie 25 dag rozpuszczonego zimnego masła lub margaryny sok z połowy cytryny WYKONANIE: CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy marchew i masło. Siekamy a następnie zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół i zawijamy

Pani na deser
Zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami i twarogiem 88

twarogiem i jabłkami Prosta, pyszna i sycąca zapiekanka z kaszy jaglanej Składniki 200 g suchej kaszy jaglanej 0,75 kg jabłek 0,5 kg sera białego półtłustego 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 jajko 4 łyżki cukru 25 g twardego masła 1 łyżeczka cynamonu śmietana, płatki migdałów (opcjonalnie) cukier do jabłek opcjonalnie Wykonanie Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją

Mieszam w Garnku
Sernik z brzoskwiniami 100

oczkach. Rozprowadzamy je równomiernie i lekko dociskamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 10 min - jedynie do lekkiego zapieczenia. MASA SEROWA 1 kg półtłustego twarogu - dwukrotnie zmielonego 2 budynie waniliowe w proszku 125 g roztopionego masła 3 jajka 180 g cukru 1 małe opakowanie cukru waniliowego BEZA: 5 białek 120 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta

psgotujemy
Bułeczki z bitą śmietaną 192

rozpływają się w ustach, są tak pyszne, że można jeść i jeść.Jakiś czas temu byłam u mojej mamy i ona robiła takie podobne bułeczki drożdżowe w środku był budyń.Tak mi posmakowały, ze musiałam też takie zrobić i zrobiłam,ale zapomniałam o wpisie na bloga.Poszukam zdjęć, jeśli znajdę to będzie też wpis, bo tamte były ciut inne

Moje domowe kucharzenie