budyń - 12640 przepisów (strona:568/843)

Kremowy sernik jesienny 104

łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła 1 żółtko dodatkowo: 3 łyżki powideł śliwkowych 1 jabłko masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 5 jaj 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki masła roztopione 4 łyżki mąki Jak zrobić kremowy sernik jesienny: Zaczynamy od przygotowania ciasta na spód i wierzch. Najpierw do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier, proszek

Dorota Smakuje
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniową pianką 103

margaryny 1 / 2 szklanki cukru 5 żółtek wielkości L 2 łyżeczki proszku do pieczenia Bezowa pianka: 5 białek wielkości L 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g) 1 łyżeczka octu winnego 1 szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śliwkowe nadzienie: Śliwki umyć, usunąć ogonki, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki. W miseczce wymieszać

niecodziennikpary
Ciasto Kapitan Jack 187

delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  Wykładamy do blaszki i pieczemy ok. 30-35 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę „serową” 6 białek szklanka cukru 2 budynie kokosowe 3 śmietany 18 % tłuszczu (po 330 g każda) Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż powstanie lśniąca beza. Wsypujemy proszek budyniowy i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy śmietanę

Domowe ciasta
Szarlotka krucho - biszkoptowa 721

link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/szarlotka-z-pianka.html ), szarlotka na kruszonce (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/szarlotka-na-kruszonce.html ), szarlotka śmietankowa (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-smietankowa.html ), szarlotka owsiana (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szarlotka-owsiana.html ), szarlotka z budyniem (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html ) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Zdrowa nutella 73

dodaję zwykle do gofrów lub naleśników. Smacznego! Z podanego przepisu wychodzi około 300g pysznego, czekoladowego kremu. Taką zdrową nutellę możemy przechowywać w lodówce do 3 dni. Spróbuj także: czekoladowy budyń z awokado, zdrowy krem czekoladowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Zdrowa nutella

Natka Pietruszki
Pudding chia z malinami i nutką cytryny 65

podania, przygotować maliny. Przełożyć je do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę. Włożyć na dno słoiczka. Jeżeli same maliny są dla nas zbyt kwaśne można je dosłodzić ksylitolem. Budyń chia ponownie zamieszać, i nałożyć na warstwę malin.  Na koniec każdy ze słoiczków ozdobić malinami i resztą skórki z cytryny. Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Pudding chia z malinami i nutką cytryny 97

podania, przygotować maliny. Przełożyć je do miseczki i rozgnieść widelcem na papkę. Włożyć na dno słoiczka. Jeżeli same maliny są dla nas zbyt kwaśne można je dosłodzić ksylitolem. Budyń chia ponownie zamieszać, i nałożyć na warstwę malin.  Na koniec każdy ze słoiczków ozdobić malinami i resztą skórki z cytryny. Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Jaglanka z liofilizowaną maliną 76

miód. Gotową jaglankę wykładam do miseczki. Dekoruję ją pokrojoną w kostkę brzoskwinią, płatkami migdałowymi, kakao i sproszkowaną maliną. Takie śniadanko to prawdziwy zastrzyk energii o poranku! Polecam! Spróbuj także: budyń bananowo-jaglany, owsianka z gruszką i masłem orzechowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Sernik pistacjowy 273

owsianych 2 łyżki masła 4 łyżki masła orzechowego Masa serowa: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 150 g pasty pistacjowej 400 g mleka skondensowanego 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 2 łyżki wody różanej zielony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dekoracja: biała czekolada, roztopiona w kąpieli wodnej pistacje suszone płatki róż Przygotowanie: Spód:  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka mielimy

Smakowity Blog Kulinarny
Co zamiast cukru? 64

przygotować domowe słodkości bez użycia rafinowanego cukru: muffinki bananowe bez cukru, amarantuski bananowe, pieczona gruszka z pysznym farszem, babeczki owsiane z owocami, mus pomarańczowo-bananowy, bezcukrowe muffinki kakaowe , bananowy budyń jaglany . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł

Natka Pietruszki
Tarta z porzeczkami i truskawkami 81

zrobię? Miałam ochotę na tartę. Zaczęłam więc przeglądać przepisy na tarty z porzeczkami, ale nie znalazłam nic, co by mi przypadło do gustu. Praktycznie wszędzie widziałam albo tartę z budyniem, albo z bezą, albo z jednym i drugim. Postanowiłam zatem opracować własny przepis i zrobić swoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była

Moja Delicja
Gęsty sos malinowy 92

Uwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do budyni, lodów, jogurtów. Takie gęste sosy są proste do przygotowania, nie wymagają dużej liczby składników (w zasadzie wystarczą dwa), sami decydujemy o stopniu słodkości oraz o konsystencji, jaką chcemy uzyskać (pamietać należy, że sos odrobinę

Moja Delicja
Ciastka sokoły 94

Ciastka sokoły , bezy z kremem kawowym to deser z PRL-u. Sokoły, obok kremówek, ptysiów z bitą śmietaną, babeczek z budyniem musiały być w każdej cukierni. Bardzo słodkie bezy z pysznym kremem kawowym. Przepis z czasów PRL-u. Z podanych proporcji otrzymamy 12 – 14 ciastek. Ilości produktów podaję w gramach, wagi kuchenne są ogólnie dostępne, więc nie powinno być problemów

królestwo garów
Naleśniki Z Twarogiem Pod Pierzynką Budyniową Z Sosem Pomarańczowym 103

twarogu z kostki 1 łyżka cukru waniliowego lub pomarańczowego 2 łyżki cukru zwykłego 5 łyżek słodkiej śmietanki 30 % Masa budyniowa: 150 ml śmietanki 30 % 1 jajko 1 łyżka budyniu w proszku bez cukru 1-2 łyżki cukru pudru Sos pomarańczowy: 1 pomarańcza obrana za skórki i wyfiletowana 1 łyżka masła 1 łyżka cukru trzcinowego lub zwykłego sok wyciśnięty

Gotowanie...to proste !
TORT AJERKONIAKOWY 73

Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać wymieszane składniki   i energicznie mieszając zagotować. Nakryć folią spożywczą i schłodzić. Masło utrzeć do białości dodawać porcjami zimny budyń. Pierwszy blat nasączyć ponczem posmarować 2 łyżkami dżemu   wyłożyć 3 łyżki kremu rozsmarować przykryć biszkoptem, ponownie poncz, dżem krem, biszkopt, poncz, dżem, krem biszkopt. Z pozostałego kremu odłożyć około

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania