budyń - 12640 przepisów (strona:561/843)

Porzeczkowy Miodownik 68

pszennej   2 łyżki mąki ziemniaczanej   250 g masła   Żółtka miksujemy z cukrami, mąkami i 1/2 szklanki mleka.   Resztę mleka gotujemy i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy.   Miksujemy z masłem.   Dodatkowo :   ½ słoiczka dżemu porzeczkowego   Polewa deserowa   WYKONANIE:   blat miodowy + nasączenie   dżem   ½ kremu   blat miodowy + nasączenie  + dżem

Domowe ciasta
Rabarbarowa chmurka 56

sezonie na rabarbar obok najprostszego biszkoptowego ciasta z tym warzywem lubię sobie pokombinować i zrobić coś czego nie próbowałam. Tym razem początkowo miało to być ciasto z budyniem i bezą, ale odkryłam, że w lodówce zalega śmietanka 30% i finalnie powstało to pyszne ciasto - czyli rabarbarowa wersja popularnej malinowej chmurki. Nie będę się rozpisywać jakie to było dobre, bo wystarczy

Cynamonowe szczęście
Proste i szybkie przepisy na desery 72

Malinowy puch przepis na To Co Lubię Gotuję 7. Bezy z kremem kawowym przepis na Zjem To 8. Deser Banoffee przepis na Danka Pichci 9. Deser z herbatnikami i budyniem Przepis na Prosta Kuchnia 10. Tiramisu w pucharkach przepis na I Love Bake (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Proste i szybkie przepisy na desery pochodzi z serwisu Babskie Porady

BabskiePorady.pl - Przepisy
Sernik harataniec 59

soli 4 łyżki śmietany 18%  220 g masła lub margaryny 1,5 łyżki kakao Ser: 1 kg mielonego sera twarogowego - może być z wiaderka 100 g masła 1 budyń śmietankowy bez cukru - 40g 3/4 szklanki cukru 2 całe jajka 3 żółtka Pianka:  6 białek pozostałych z ciasta i masy serowej 1/3 szklanki cukru 1 kisiel o dowolnym smaku

Kuchnia domowa Ani
Kajmakowiec 68

łyżka mąki pszennej    1 łyżka mąki ziemniaczanej    150 g masła   Mleko gotujemy z cukrami. Mąki rozrabiamy w odrobinie mleka (dokładnie ). Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na krem.   Kajmak:   500 ml mleka   400 g cukru   cukier waniliowy   150 g masła   Mleko gotujemy z cukrami na wolnym ogniu przez około

Domowe ciasta
SERNIK Z RICOTTY I MASCARPONE NA KRUCHYM SPODZIE 43

Kruchy spód: * 120 g masła * 200 g mąki pszennej * 1 jajko * 50 g cukru Masa serowa: * 500 g serka ricotta * 500 g serka mascarpone * 4 jajka * 1 opakowanie (40g) budyniu śmietankowego (najlepiej bez cukru) * 120 g cukru Dodatkowo: * cukier puder do posypania na wierzch Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruche ciasto zagnieść ciasto. Owinąć je folią, włożyć do zamrażalnika

Zrób to smacznie
Drożdżówki z serem 51

jajko 1 żółtko szczypta soli Nadzienie serowe: 400 g twarogu tłustego lub półtłustego w kostce ( nie z wiaderka ) 100 g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu waniliowego ( 40 g ) Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania bułeczek opcjonalnie - cukier puder do oprószenia Wykonanie: Zrobić rozczyn ze świeżych drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże rozetrzeć

Opowieści z piekarnika
Karpatka 69

ciasto: 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki 5 jajek krem: 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 1 kostka masła 3/4 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Zagotować wodę z … Czytaj dalej Karpatka

czarrna od kuchni
Tort śmietanowy 123

Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanka cukru kryształu 190 g mąki 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka białej czekolady Krem: 600 ml śmietany kremówki 2 śmietan … Czytaj dalej Tort śmietanowy

czarrna od kuchni
Sernik królewski 76

szklanka cukru pudru Składniki na masę serową: - 1250 - 1300 s sera wiejskiego (zmiel lub rozetrzyj w mikserze końcówką elastyczną ) - 150 g masła - 5 jaj  - szklanka drobnego cukru - 2 budynie u mnie kokosowe 2 x 60 g - białka które zostały ze składników do zrobienia ciasta  Potrzebujesz również papieru do pieczenia i okrągłej tortownicy. Wysmaruj ją masłem, a z papieru

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto biszkoptowa inka 62

mleka wymieszać z mąkami, pozostałe mleko zagotować z cukrami. Do gotującego się mleka wlać mieszankę z mąką, zagotować, energicznie mieszając, aż zgęstnieje. Masło pokroić na kawałki, wrzucać do gorącego budyniu po kawałku i mieszać aż całkowicie się wchłonie.  4. Przełożyć ciasto: jeden blat kawowy, połowa gorącej masy budyniowej, biszkopt jasny, reszta masy, biszkopt kawowy.  5. Po wystudzeniu można

Kuchnia domowa Ani