budyń - 12640 przepisów (strona:552/843)

Cytrynowy sernik z kokosową bezą i rosą 144

mielonego twarogu (użyłam dobrej jakości! z wiaderka) 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki cukru   1 jajko 3 żółtka   5 łyżek oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) (*) sok i skórka z 1 cytryny (**) Wierzch: 3 białka 1/2 szklanki cukru 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: herbatniki/biszkopty/kruchy spód na spód Cytrynowy sernik z kokosową

Di gotuje
Wygrana w konkursie Winiary :) 165

chcę Wam dziś pokazać nagrodę, jaką udało mi się zdobyć w konkursie marki Winiary :)  Konkurs oczywiście kulinarny :) Wygrałam same przydatne w kuchni produkty, galaretki, budynie, kakao, kiśle :) Cieszę się bardzo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 176

możecie zobaczyć tutaj: Łatwe ciasto krówka z ananasem Szybkie ciasto z dżemem i owsianą kruszonką Wilgotne ciasto kukurydziane z jagodami i kruszonką Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Szybki jabłecznik z budyniem i maślaną kruszonką   Artykuł Ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Serowe tiramisu 158

się kojarzy i podobnie wygląda, więc nazwałam go serowym tiramisu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200g masła 1szkl. cukru 1kg sera w wiaderku 2 jajka 2 budynie waniliowe bez cukru po 40 każdy 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml mleka ok. 2 paczki okrągłych biszkoptów 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki cukru do kawy

Waniliowe Improwizacje
Rogaliki krucho drożdżowe 151

Były tak małe, że można je było zjeść niemal "na raz". Tutaj nadzieniem była marmolada, ale spokojnie możecie użyć Waszych ulubionych "wypełniaczy". Doskonale sprawdzi się zarówno nutella jak i budyń.  Polecam w imieniu swoich oraz Rodzicielki 💝 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na ok 60 sztuk: ½ kg mąki pszennej tortowej 300g masła

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Karpatka 152

się nie przypaliło zagotowujemy. Gęstą masę budyniową ściągamy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładki puch, następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu, miksujemy aż powstanie jednolita masa, Składanie ciasta: wystudzony blat ciasta przekrawamy na pół, wykładamy i rozprowadzamy po nim masę. Przykrywamy drugim blatem ciasta i wstawiamy na całą noc do lodówki

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 136

mąki pszennej * 125 g margaryny * 50 g cukru pudru * 2 żółtka *1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: * 1 kg twarogu z wiaderka * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 budynie waniliowe bez cukru * 1/3 szklanki oleju * 5 jajek * 2 białka * 2 szklanki malin (u mnie mrożone, ale mogą być też świeże) Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto dobrze zagnieść. Blachę

Zrób to smacznie
Sernik z musem czekoladowym 3228

składnikami nie stykało się z taflą wody). Podgrzewamy na niezbyt dużym ogniu, mieszając całość drewnianą pałką, do czasu aż masa wyraźnie zgęstnieje (będzie miała konsystencję niezbyt gęstego czekoladowego budyniu). Wówczas garnek odstawiamy na bok i dodajemy do niego pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. W międzyczasie białka (3 sztuki) ubijamy

Smaki Na Talerzu
Szybki i prosty jabłecznik 12 łyżek 154

tego kilka pysznych Jabłek Grójeckich, chwilka pracy niezawodnym Magimix i najlepsze ciasto z jabłkami można wstawiać do piekarnika. Uwielbiam kiedy w całym domu pachnie jabłecznik albo pyszna szarlotka z budyniem . W Internecie znajdziesz bardzo podobny przepis Magdy Gessler na szarlotkę Francuzki z 10 łyżek. Ja od wielu lat korzystałam ze starego włoskiego przepisu na tradycyjne ciasto 12 łyżek, ale dodałam

Cztery Fajery
Klasyczne pszenne bułki 182

Ostatnio bardzo często robię różnego rodzaju wypieki w domu. Tym razem postanowiłem przygotować klasyczne pszenne bułki. Przygotowałem znacznie więcej, bo tak przygotowane pieczywo można mrozić i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kremowy przekładaniec bez pieczenia 214

folia dotykała kremu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Składniki muszą być w podobnej temperaturze, aby krem się nie zważył. Miękkie masło utrzeć na puch, cały czas ucierając, partiami dodawać budyń. Składniki na masę kajmakową: masa kajmakowa (460 g puszka) 200 g masła 82% Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy kajmakowej cały czas miksując. Składniki muszą być w podobnej

Anielskie wypieki
TRUSKAWKOWY CURD – krem z truskawek 199

Truskawkowy curd to przepyszny krem z truskawek do tortu i ciasta. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem truskawkowy. Truskawkowy curd to owocowy budyń, dlatego można się nim zajadać kiedy tylko przyjdzie Wam ochota :). Polecam również malinowy, cytrynowy i pomarańczowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na 200-220 g: 180 g truskawek

Słodki Pomysł
sernik z mlekiem w proszku 264

możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie)  1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (po 40 g) 3/4 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mleka  1 1/2 szklanki mleka w proszku około 250 g herbatników wykonanie: Żółtka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym

babka w formie
Dwukolorowa babka gotowana 188

nowych smaków i przepisów. Do tej pory już ich trochę przerobiłam. Wszystkie babki gotowane, które robiłam robi się na podobnej zasadzie, na maśle/margarynie, z dodatkiem mąki ziemniaczanej lub budyni w proszku i gotuje się dość długo, bo około 1,5 godziny. Ostatnio jednak na Facebook'u, na jednej z grup kulinarnych natknęłam się na przepis na babkę gotowaną zrobioną

Waniliowe Improwizacje
Sernik Wiedeński 143

Przygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru, 8 jaj, kostkę masła, budyń waniliowy, olejek waniliowy lub 3-4 torebki cukru waniliowego a jeszcze lepiej laskę prawdziwej wanilii, którą kroi się drobno, cytrynę i bakalie: torebkę (10 dag) rodzynek, 3 dag płatków migdałowych

Kocham Czekoladę