przesianymi mąkami. Mieszankę wlewamy na gotującego się napoju ( mleka ) i na wolnym ogniu doprowadzamy do zagotowania, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucierany, stopniowo dodając łyżka po łyżce wystudzony budyń. Na koniec wlewamy sok cytrynowy i rum – mieszamy. CAŁOŚĆ: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy biszkopty. Skrapiamy je rumem wymieszanym z wodą. „Szczeliny” wypełniamy kleksami
Ostra na Słodkopróba, a już oficjalne wykonanie pączków. Jestem bardzo zadowolona, gdyż udało mi się usmażyć tak pączki, że pojawiła się obrączka. Pączki wykonałam w dwóch smakach, jedne z budyniem, polane czekoladą, a inne z marmoladą, oblane lukrem. Przepis, który znalazłam na szczęście nie jest wymagający i na prawdę daje możliwość upieczenia pysznych pączków. Wszyscy zgodnie w domu stwierdziliśmy, że lepszych
dom-agi.plmojego przepisu skusiłam się na Bomboloni- czyli włoskie pączki wypełnione kremem patissiere. Szczerze powiedziawszy bardziej skusił mnie krem niż same ciasto pączkowe. Jak dla mnie w smaku przypomina budyń, jednak jest bardziej kremowy i delikatniejszy. Podstawowy przepis na ten krem nie przewiduje dodatku kawy. Ja jednak delikatnie go zmodyfikowałam i pokusiłam się na ten dodatek. Przyznam
Krakowskie smaki AniBananowe kluski kładzione na lekkim budyniu waniliowym; więcej banana Takiej bananowej prostoty mi się zachciało, porządny kop energii na początek tygodnia. Choć po ostatnich kluskowych-zupach bałam się, że nie wyjdzie, ale bananowe mnie nie zawiodły, one zawsze wychodzą ^^ Trochę później dzisiaj, ale czasami można
More food, love and dreamspiec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować budyniową piankę: Składniki: 5 białek 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły cukier) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: Około 500 g malin
Na słodko lub wytrawnieKokosowy "budyń" z awokado i banana*; z wiśniami *z mleczkiem kokosowym i mąką kokosową Dobrze jest tak zacząć dzień. Ask Facebook
More food, love and dreamsszklanki mąki 1/3 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1/2 zimnego masła lub margaryny 2 łyżki zimnej wody KREM 1 duże opakowanie śmietany (może być 12%) 1 opakowanie budyniu 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 kg świeżych śliwek WYKONANIE Mieszamy mąkę z cukrem, dodajemy posiekane masło, żółtko i zagniatamy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około
ZofianaOrzechowy budyń kukurydziany* z malinami *z masłem orzechowym, mąką kukurydzianą (a pomysł ten wpadł mi podczas robienia kremu do ostatniego ciasta snikers, kiedy siłą powstrzymywałam się by nie zjeść całego z miski xd ;) ) Jak tam wybawiliście się? Ja jak najbardziej ;) Impreza zdecydowanie udana, praktycznie zero snu, ale co tam, no bo wracając do domu o 12 godzinie
More food, love and dreamskakaowy raw "budyń" z awokado i banana; z malinami,daktylami, gorzką czekoladą i surowymi ziarnami kakaowca Nowe podejście do awokado zakończone powodzeniem. W takiej wersji mi smakuje ^^ Wczorajsze zakupy jak najbardziej udane, portfel cieńszy, ale za to szafa większa xd Towarzystwo też bardzo miłe ^^ Co do waszych wczorajszych pytań o moją gofrownicę, to posiadam gofrownicę MPM MGO13
More food, love and dreamsbyło grudek i tak żeby nie przypalić masy. Masę zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło/margarynę kilka minut ucieramy a następnie dodajemy -ciągle ucierając- po jednej łyżce ostudzonego budyniu aż masa zrobi się puszysta i kremowa. Na jeden blat wykładamy masę, przykrywamy drugim, lekko dociskając i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Post Karpatka
UgotujmyTo.plchwili dodając masło. Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z masłem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń. Ciepły wylewamy na upieczone ciasto , przykrywamy drugim i obficie posypujemy cukrem pudrem. Zajadamy po ostudzeniu. Smacznego
Ostra na Słodkogęsta – 125 ml *Sól – 1 szczypta MASA : *Mleko – 750 ml *Masło – 50 g *Cukier – 1 szkl *Cukier wanilinowy – 1 op *Mąka pszenna – 2 łyżki *Mąka ziemniaczana – 2 łyżki *Budyń waniliowy – 1 op *Żółtko – 2 szt *Truskawki ( mrożone ) – 250 g DODATKOWO : *Cukier puder SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Składniki na ciasto prędko zagniatamy na gładkie ciasto , wkładamy do lodówki
Ostra na Słodkomąką. Pozostałe mleko gotujemy z cukrami. Do gotującego wlewamy rozrobione mąki i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając , studzimy. Miękkie masło ucieramy , a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Dobrze zmiksowany krem wykładamy na masę jabłkową. KRUSZONKA KOKOSOWA : Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i kokos. Rumienimy na złoto , a następnie przykrywamy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka
Ostra na Słodkogębie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * kostka do pieczenia Kasia – 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 1 op DODATKOWO : * herbatniki – ok. 25 szt * orzeszki ziemne – 100 g * cukier – 3/4 szkl * kostka do pieczenia Kasia – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Przepis na formę
Ostra na Słodkochwili dodając olej. Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z olejem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń. Krem lekko studzimy , a następnie dodajemy do niego drobno posiekane lub zmiksowane krakersy i d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spód tortownicy kładziemy 1 blat , wyciągamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem , lekko
Ostra na Słodko