budyń - 12640 przepisów (strona:544/843)

Budyniowe babeczki z truskawkami 102

smaczną polewę z serka znajdziesz  tutaj . Zapraszam do przepisu! Składniki na 12 muffinek: 100 g masła 100 g cukru/ksylitolu 2 jajka 150 g mąki orkiszowej jasnej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 ml mleka 12 truskawek cukier puder do posypania Wykonanie: miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem na puszystą, jasną masę. Dodawać po jedym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kokosowy budyń jaglany :) 146

Budynie z kaszy jaglanej mogą stanowić zarówno zdrowy deser, a także jednocześnie pożywne śniadanie. Wersja czekoladowa (przepis TUTAJ ) była przepyszna! I ponownie ją polecam. Jednak dzisiaj zachęcam do kokosowych smaków. Kremowa, gęsta, nieco kleista konsystencja i wyraźny kokosowy smak. Kto się skusi? 😊 Składniki (2 porcje): 120 g kaszy jaglanej  ok. 500 ml mleka roślinnego (u mnie z nerkowców

Zdrowie na języku :P
Kruche z rabarbarem i budyniem 219

Zapraszam na lekkie i przyjemne ciasto z rabarbarem i budyniem. Idealne ciasto do weekendowej kawy :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pyszne placuszki z bananami 170

samo pyszne jak Madzi :) Jeśli nie zjecie wszystkich, to możecie je zabrać ze sobą do pracy na drugi dzień. Placuszki z bananami – składniki (porcja dla 4 osób) budyń waniliowy (64g) 2 jajka 3 banany 2,5 szklanki mleka 1 i 3/4 szklanki mleka 2 łyżki oleju 2 łyżki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru Placuszki z bananami – przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki budyniowe 272

Delikatne placuszki z posmakiem budyniu waniliowego. Z przepisu wychodzi 10 średniej wielkości placków (smażone pojedynczo na małej patelni). Masło rozpuścić. W misce wymieszać mikserem jajko, mąkę, rozpuszczone masło, mleko, miód

Bullio
Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 130

wbrew pozorom wykonanie to bułka z masłem! Składniki: (na 5 dużych placuszków) Pancakes: 1 duże jajko 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka cukru 1/2 szkl mleka (125 ml) 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczka sody oczyszczonej 10 g masła, stopionego i przestudzonego Dodatkowo: 5 łyżeczek kremu czekoladowo-orzechowego typu

Nastoletnie Wypiekanie
Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 138

wersji fit, bez cukru i glutenu.  Kokosowo-jaglane ciasteczka z hibiskusem (bez cukru, bez glutenu, bez jajek) 50 g mąki jaglanej 50 g mąki kokosowej 40 g budyniu śmietankowego bez cukru 150 g serka naturalnego (u mnie Bieluch) 2 łyżki erytrolu 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1 łyżka płatków hibiskusa 1 łyżka siekanych migdałów

FitKot
Sernik z brzoskwiniami 112

blachę uprzednio wyłożyć papierem do pieczenia) i schłodzić. Mniejszą owinąć w folię i zamrozić. Ser 500 g tłustego sera 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 budyń śmietankowy bez cukru (opakowanie 40 g) Ser trzykrotnie zmielić przez maszynkę.  Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i zmiksować. Dodać zmielony ser oraz proszek budyniowy, dokładnie zmiksować

Słodkie inspiracje
Gofry budyniowe 619

Gofry budyniowe to zachcianka mojego Męża, który od czasu powstania naleśników budyniowych (zobacz przepis), najchętniej dodawałby budyń do wszystkiego ;) Czekoladowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i bananami :) Może wypróbujecie je jeszcze dziś? :) Gorąco polecam! :) Gofry budyniowe – Składniki: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka szczypta […] The post Gofry budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kokosowo - kukurydziane bajgle z kremowym serkiem (bezglutenowe, bez cukru, bez jajek) 147

stewii. Dla niektórych osób plusem może być też brak jajek i tłuszczu w przepisie :) Kokosowo - kukurydziane bajgle z kremowym serkiem (bezglutenowe, bez cukru, bez jajek) 1 opakowanie (40 gram) budyniu w proszku bez cukru  60 g mąki kokosowej 50 g mąki kukurydzianej 1 płaska łyżka erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 1 łyżeczka sody 200 g gęstego

FitKot
Bomboloni - Włoskie pączki 127

będzie obwódka, czy nie, to podczas robienia Bomboloni nie musicie. W każdym wypadku będą poprawnie usmażone.  Włoskie pączki są nadziewane nadzwyczajnie pysznym crème pâtissière, lub inaczej mówiąc budyniem. Dzięki temu nadzieniu smakują wyjątkowo dobrze. Inne przepisy na tłusty czwartek TUTAJ . Bomboloni - przepis na ok. 15 pączków: Olej do smażenia Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka

Kuchnia Łukasza
#kuchniazpazurem, czyli kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 193

teraz zapraszam na ciasteczka!  Kruche ciasteczka pełnoziarniste na Światowy Dzień Kota (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła 40 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka domowego masła orzechowego  80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 3 łyżki mleka Do dekoracji: ekspandowana kasza jaglana, biała czekolada

FitKot
Budyniowy omlet z dodatkami 325

czasem sprawdza się najlepiej. Omlet możecie podać z dowolnymi dodatkami lub tylko oprószyć go cukrem pudrem. Spróbujcie. Składniki: 2 łyżki mąki pszennej (u mnie tortowa Młyny Stoisław ) 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 jajka M 1 i 1/3 łyżki cukru olej kokosowy do smażenia ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Do miseczki

Słodkie okruszki
Koperty z budyniem i wiśniami. 115

Koperty z budyniem i wiśniami. Edyta Guhl. Witajcie kochani, minął już urlop świąteczny i pora zabrać się do pracy. Spędziłam dwa tygodnie w Polsce i wypróbowałam dużo ciekawych przepisów, zjadłam wiele smacznych dań i mam bardzo dużo pomysłów na blog, przynajmniej na ten niemiecki. Staram się rozgraniczać przepisy na moich blogach, ale wtedy często pojawiają się pytania o przepis, wiec

dolcevitainmykitchen
Jabłecznik z budyniem. 132

Jabłecznik z budyniem. Edyta Guhl. Szarlotkę lub jabłecznik piekę najczęściej jesienią, wtedy jabłka są dojrzałe i przepięknie pachną. Najsmaczniejsze są ciasta z Antonówką, ale inne stare odmiany też dobrze smakują, najgorzej wychodzą ciasta z woskowanymi jabłkami z Nowej Zelandii lub Południowej Afryki. Podobno jabłko do ciasta powinno byc twarde i kwaskowe. I takie sa moje jabłuszka

dolcevitainmykitchen