minuty, cały czas mieszając. Odstawiamy z palnika. Wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Masę budyniową dzielimy na 2 części. Na schłodzony blat wylewamy 1 część gorącego budyniu, rozsmarowujemy w miarę równo. Przykrywamy drugim blatem. Wylewamy drugą część masy budyniowej. Rozsmarowujemy. Przykrywamy 3 blatem. Dociskamy i odstawiamy do schłodzenia. Na wierzchu rozprowadzamy lukier, u mnie z pudru trzcinowego
Smaczne Zdroweżółtek i cukru, cały czas mieszaj za pomocą rózgi, aż wszystko się połączy. Przelej wszystko do czystego rondla i zagotuj cały czas mieszając. Likier powinien mieć konsystencję rzadkiego budyniu. W tym czasie ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. To ostudzonej mieszanki dodaj rum i wymieszaj za pomocą rózgi. Dodaj białka i wszystko połącz, za pomocą rózgi
Niezły MłynekPyszny i prosty do zrobienia sernik z mlekiem skondensowanym. potrzebujemy tylko 4 składniki. Idealny do kawy na co dzień i od święta. Ja użyłam budyni krówkowych ale możecie również użyć waniliowych lub śmietankowych -jakie macie pod ręką .Polecam
Swojskie jedzonkokiedy będzie szklista dodajemy mąkę i mieszamy energicznie , następnie dodajemy partiami mleko. Doprowadzamy do wrzenia, w razie potrzeby mozna dodać mąki lub mleka. Sos powinien mieć konststencję budyniu. Pod koniec dodajemy zółtko i szybko mieszamy . Doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową , solą i pieprzem. W formie wykładamy papier, smarujemy dno oliwą i wykładamy pierwszą warstwę płatów makaronowych
Gotowanie jest łatwecukru pudru 1 prawdziwy ekstrakt waniliowy 800 g twarogu kremowego tłustego 100 g śmietany 36% 1 cukier waniliowy 110 g stopionego masła 50 g skrobi ziemniaczanej lub budyniu o smaku waniliowym (proszek z torebki) W/w składniki zmiksuj blenderem, krótko aby nie napowietrzać masy (wtedy sernik nie opadanie!) Połowę masy wylej na podpieczony spód. Do drugiej części dodaj 3 łyżki kakao
SMYKWKUCHNIłyżeczka ekstraktu z wanilii Masa serowa: • 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego, trzykrotnie zmielonego lub dobrej jakości z wiaderka • 2 duże jajka • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków • 500 g śliwek bez pestek Dodatkowo: • cukier puder do posypania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
W mojej kuchniwewnątrz puszyste nadzienie.Rurki są bardzo łatwe do zrobienia trzeba mieć tylko specjalne foremki rurki, w które zawija się każdy kawałek ciasta.Rurki możemy zrobić z różnym nadzieniem, lecz z domowym budyniem są najsmaczniejsze. SPRAWDŹ PYSZNE I … The post Rurki z masą budyniową appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawy