budyń - 12640 przepisów (strona:541/843)

Deser z czereśniami i kardamonem 123

bardzo dokładnie wszystko miksujemy. Do rondelka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy, następnie miksujemy z serkiem mascarpone i szczyptą kardamonu. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzewamy śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno

Oryginalny smak
kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką 128

pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj (oddzielnie żółtka i białka) 3-4 łyżki gęstej śmietany 1/2 kg czereśni 1 szklanka cukru pudru 2 suche budynie waniliowe na 1/2 litra mleka wykonanie: Na stolnicy łączę mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wanilię, masło, żółtka i śmietanę. Zagniatam i wyrabiam na gładkie ciasto. Odkrawam 1/3 część ciasta

babka w formie
Ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą 159

Wami? lubicie? To ciasto jest cudne w smaku, lekko słodkie i lekko kwaskowate, idealne do porannej kawy, herbaty czy czystka. Pieczecie ze mną? warto, zapewniam. Ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 251

cukru pudru 5 żółtek (białka odstawiamy do piany) 250g zimnego masła/margaryny szczypta soli Pianka budyniowa: 5 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru 16g cukru waniliowego/wanilinowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie

Słodkie zapomnienie
RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 207

esenscję, grzejemy na wolnym ogniu. Gdy mleko kokosowe będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami i gotujemy cały czas mieszając, odstawiamy do wystudzenia. Masło ubijamy, dodajemy po łyżce kokosowego budyniu, a następnie uprażone wiórki kokosowe i migdały ( nie wszystkie ) – mieszamy, odstawiamy na 10 minut do lodówki. Foremkę wykładamy warstwą krakersów, pokrywamy częścią kremu i tak naprzemiennie do wykończenia składników

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z owocami i lekką budyniową pianką 140

wystudzenia. Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16 g, u mnie z prawdziwą wanilią 2 opakowania – 2 x 40 g budyniu waniliowego bez cukru, zamiennie także śmietankowy ½ szklanki oleju słonecznikowego, u mnie rzepakowy Nadzienie owocowe: 500 g malin (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej), u mnie 450 g mrożonego mixu: maliny

Zasmakuj Kuchni
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem 134

tartaletki: 200 g mąki orkiszowej1050 100g cukru/ksylitolu 100 g masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody dodatkowo: 500 g rabarbaru 1/2 szklanki  mrożonych malin 2 łyżki miodu 1 budyń waniliowy cukier waniliowy orzeszki pistacjowe Wykonanie: mąkę, cukier i szczyptę soli zagnieść z kawałeczkami pokrojonego, zimnego masła. Dodatek zimnej wody sklei ciasto. Zawinąć ciasto w kulę i odstawić do lodówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 283

cukru waniliowego ¾ szklanki cukru białego 3 szklanki mąki tortowej Masa serowa: ½ szklanki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka przyprawy do sernika z wanilią i kardamonem 1 pakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3 jajka 1 kg twarogu Do dekoracji: Borówki amerykańskie Dodatkowo: Bułka tarta do przygotowania formy 1 łyżeczka masła do przygotowania formy Przepis: Kruche

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto rabarbarowe z budyniem 140

razem jeszcze jedną wariacja na temat rabarbaru. Dodatek budyniu sprawi, że ciasto nabierze łagodnego charakteru. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Sernik z mieszanką keksową 204

jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek pomarańczowy 200 g kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając

https:KKuchniaMniam
Domowy jabłecznik 185

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
NAPOLEONKA NA HERBATNIKACH 356

cukrem, masłem oraz wanilią. Do pozostałego dodajmy przesiane mąki, żółtka oraz jajka – miksujemy na gładko. Do wrzącego mleka dodajemy mieszankę i cały czas mieszając gotujemy gładki, kremowy budyń. Blachę na spodzie wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy, przykrywamy pozostałymi ciastkami. [contact-form

Ostra na Słodko
Babka jogurtowa 158

drobnego cukru małe opakowanie cukru wanilinowego 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 torebka budyniu malinowego dodatkowo cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Jajka myjemy i wbijamy do miski. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jogurt, olej i sok z cytryny

Różne smaki w kuchni
Deser czekoladowy z chili 143

dokładnie wszystko miksujemy. Do rondelka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy chili, posiekaną czekoladę oraz masę, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem studzimy, następnie miksujemy z serkiem mascarpone. Przekładamy do pucharków i dekorujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI 111

neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Znalazła ona zastosowanie   jako zagęstnik do zup i sosów, a także jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach, o smaku czekoladowo-korzennym z wiśniami oraz jogurtem naturalnym. Pudding z tapioki jest rewelacyjny w smaku - zakochałam się

Kuchnia MagdaLeny