budyń - 12640 przepisów (strona:533/843)

Delicja serowo-jabłkowa 215

serową. Odstawić od ostygnięcia. Masa serowa:   1/2 kg półtłustego twarogu,  4 jajka,  100 g masła lub margaryny,  150g cukru pudru,  4 łyżki mleka,  budyń waniliowy. Ser zemleć. Utrzeć z margaryną, jajkami i cukrem pudrem na gładką masę. Przełożyć do garnka, stale mieszając, zagotować. Budyń wymieszać z mlekiem i zagotować z masą serową. Ciepłą masę

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe z serem i jagodami 203

lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Masa serowa:   600g twarogu,  3 duże jajka, 250g serka mascarpone,  1/2 szklanki cukru pudru,  2 łyżki budyniu waniliowego,  1/2 laski wanilii,  600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń oraz nasiona wanilii. Białka ubić na sztywną pianę, dodać

Z miłości do słodkości
Rzeszowiak, czyli ciasto makowo- serowo- orzechowe 1144

margarynę. Mieszać, aż się rozpuści. Gorącym mlekiem zalać orzechy.  Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Masa serowa: 500g półtłustego twarogu,  200g margaryny,  300g cukru pudru,  budyń śmietankowy,  6 żółtek,  2 łyżki cukru waniliowego,  łyżka mąki ziemniaczanej. Twaróg zmielić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka oraz cukier waniliowy. Dodać zmielony ser, sproszkowany(...)budyń i mąkę. Dokładnie zmiksować.  Dodatkowo: 10 białek,  szczypta soli. Białka, wraz ze szczyptą soli, ubić na sztywną, lśniącą pianę.  1/4 piany dodać do masy makowej, 1/4 do masy orzechowej a resztę do masy serowej. Każdą masę dokładnie wymieszać.  Na cieście, wzdłuż dłuższego boku, wyłożyć pasek masy makowej, następnie pas masy orzechowej, ponownie makowej

Z miłości do słodkości
Krówka 261

krówkowa polewa:) A dla dekoracji odrobina włoskich orzechów. Ciasto jak najbardziej pasuje na listę ciast świątecznych:) Biszkopt:  3 jajka, 3 czubate łyżki mąki pszennej, 2 łyżki cukru, 1 budyń o smaku karmelowym, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia słodka kawa do nasączenia. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sproszkowanym budyniem. Stale

Z miłości do słodkości
Grzybki i orzeszki, czyli świąteczne ciasteczka z kremem 441

szyszki i orzeszki. Następnie postawić na gazie i piec ok. 8min, w między czasie obracając na drugą stronę. Ostudzić. Krem: 50g masła,  50g margaryny,  2 żółtka,  budyń waniliowy,  400ml mleka,  1/2 szklanki mleka,  łyżka cukru waniliowego. W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń i żółtka. Resztę mleka zagotować wraz z cukrem i cukrem waniliowym

Z miłości do słodkości
Sernik z żurawiną i musem malinowym 192

zmiksować. Masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm, delikatnie docisnąć. Schłodzić. Masa serowa:  500g białego sera,  500g serka mascarpone,  4 jajka,  żółtko, szklanka cukru, budyń waniliowy, 1/2 szklanki suszonej żurawiny,  100g białej czekolady,  4 łyżki śmietanki 30%,  50g malin,  kilka łyżek likieru jajecznego.  Biały ser zmielić, dodać serek mascarpone, jajka(...)oraz żółtko, zmiksować. Następnie dodać cukier, sproszkowany budyń oraz śmietankę i ponownie zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać żurawinę oraz posiekaną białą czekoladę. Wymieszać.  Masę wyłożyć na przygotowany spód.  Maliny przetrzeć przez sito, powstały mus kłaść łyżeczką na wierzch sernika. Przy pomocy wykałaczki zrobić esy-floresy. Piec 10minut w temp. 180st, następnie 60min w temp

Z miłości do słodkości
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką 712

Nutelli,  1 andrut,  opakowanie okrągłych biszkoptów. W trosze mleka rozrobić żółtka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami. Rozrobione mąki wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń, po czym ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę. Do pozostałego soku brzoskwiniowego dolać 1 i 1/2 szklanki wody i zagotować. Wsypać

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 16092

zetrzeć na dno przygotowanej formy o wym. 23x33cm. Piec około 20 minut w temp. 180st. Dodatkowo:  5 białek,  150g cukru,  2 łyżki cukru waniliowego,  2 budynie waniliowe,  1/2 szklanki oleju rzepakowego,  1/2 kg jagód,  1/2 kg truskawek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier oraz cukier waniliowy. Dodać sproszkowane budynie

Z miłości do słodkości
Sernik wiedeński 251

natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  1kg półtłustego twarogu,  5 jajek,  cytryna,  1 i 1/3 szklanki cukru,  budyń śmietankowy,  2 krople aromatu cytrynowego,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  szczypta soli,  125g masła lub margaryny.  Ser zmielić. Miękkie masło utrzeć z cukrem oraz żółtkami(...)gładką masę. Stopniowo dodawać zmielony ser. Dodać sproszkowany budyń, sok oraz skórkę z 1/2 cytryny, proszek do pieczenia i 2 krople aromatu cytrynowego. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej, bardzo delikatnie wymieszać. Masę wylać na przygotowane ciasto. Piec około 50-55 minut w temp. 175st. Ostudzić i polukrować

Z miłości do słodkości
Ciasto Prince Polo z kremem i brzoskwiniami 207

bardzo lekkie i delikatne. Na pewno jeszcze nie raz je upiekę;)) Biszkopt: 5 jajek,  czubata szklanka mąki pszennej,  szklanka cukru,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  budyń czekoladowy,  2 łyżki kakao.   Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Na koniec(...)dodać sproszkowany budyń oraz kakao. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 500ml śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  3 duże wafle "Prince Polo",  100g gorzkiej czekolady, 2 czubate łyżeczki żelatyny,  puszka brzoskwiń,  galaretka o smaku

Z miłości do słodkości
Tort komunijny 146

Poncz:  1/2 szklanki słodkiej herbaty,  2 łyżki soku z limonki.  Herbatę zmieszać z sokiem. Krem:  200g masła,  100g margaryny,  800ml mleka,  2 budynie waniliowe,  szklanka cukru,  2 żółtka,  łyżka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej,  100g białej czekolady,  dżem z czarnej porzeczki. W szklance mleka rozrobić budynie, dodać mąki

Z miłości do słodkości
Po jesiennym spacerze czas na sernik 146

Sernik z brzoskwiniami skladniki na ciasto: 3 szklanki maki 1 kostka margaryny 3 lyzki cukru 5 zoltek maly proszek do pieczenia masa serowa: 1kg twarogu poltlustego 2 jajka 1 budyn smietankowy 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki masla 1 cukier waniliowy 5 bialek 0,5 szklanka cukru puszka brzoskwin wykonanie: Wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy razem w taki sposob(...)postala kruszanka. 2/3 ciasta ukladamy na nasmarowana maslem blache. Na ciasto nakladamy mase serowa. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy ser oraz budyn. Gotowa mase serowa wykladamy na ciasto. Brzoskwinie kroimy w dosc spora kostke i ukladamy je na mase serowa. Bialka pozostale od ciasta ubijamy na sztywna piane z dodatkiem cukru. Nastepnie nakladamy ja na mase serowa

Przysmaki Karolki
Czas na sernik 172

razem. Gdy bedzie zbyt geste dolewamy odrobine mleka. Gotowym ciastem wykladamy nasmarowana tluszczem blache do pieczenia. skladniki na mase serowa: 5 jajek 1 szklanka cukru 1kg twarogu poltlustego 1 budyn smietankowy 1 kostka roztopionej margaryny (250g) Zoltka ucieramy z cukrem, dodajemy ser, budyn oraz przestudzona, roztopiona margaryne. Na koncu dodajemy bialka ubite na sztywna piane. Delikatnie laczymy z masa serowa

Przysmaki Karolki
W swiatecznym klimacie 171

pieczemy okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu ciasto przecinamy na 3 krazki. Jesli wyrosnie z gorka to ta gorke scinamy. Z mleka i proszku budyniowego ugotowac budyn, wystudzic. Czekolade roztopic w kapieli wodnej i tez wystudzic. Maslo ucieramy na pulchna mase razem z cukrem pudrem. Dodajemy do masy przestudzona czekolade i ucieramy. Nastepnie dodajemy po lyzce budyniu(...)dokladnie ucieramy az do wyczerpania calego budyniu. Wazne jest by robic to malymi partiami zeby budyn z maslem sie nie zwazyl. Krem powinien byc jednolity. Przygotowane krazki ciasta przekladamy kremem budyniowym. Najlepiej na gore zostawic krazek ciasta, ktory byl na spodzie gdyz jest on najbardziej rowny. Zeby krem nie uciekal nam na boki ciasto spinamy rama tortownicy. Jako srodkowa czesc

Przysmaki Karolki
Karpatka :) 369

nagrzanego piekarnika - 180 C, I piec ok 30-35 min Przekroic na pol I przelozyc masa budyniowa. Przygotowac mase budyniowa: 2 budynie (  smietankowe) rozpuscic w szklance mleka.Jezeli budyn jest bez cukru - dodac wedlug przepisu na budyniu.  400 ml mleka zagotowac dodac budyn. Po ostudzeniu polaczyc z maslem . Mozna opcjonalnie dodac pare kropel ulubionego aromatu Ciasto posypac cukrem

Smaki Edyty