budyń - 12640 przepisów (strona:531/843)

Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 200

Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie - przepi s Składniki: 50 g mielonych migdałów, np BackMit 1 budyń śmietankowy 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja 150 g masła 2/3 szkl. cukru czereśnie - ilość wg upodobań rum, około 1/2 szkl. cukier puder, 2-3 łyżki migdały płatki, np KRESTO Czereśnie wypestkować, zalać rumem, dosłodzić cukrem pudrem - odstawić(...)naczyniu wymieszać migdały, budyń, proszek do pieczenia i mąkę. Masło utrzeć, dosypując cukier, na puszystą masę. Do masy dodawać po jednym jajku - nie przerywając ucierania. Dosypać suche składniki - dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do okrągłej, wyłożonej papierem, formy/tortownicy. Czereśnie odsączyć, wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałów. Piec w 175 stopniach C, około 60 min. W przepisie wykorzystałam bakalie KRESTO raz BackMit

kolorowotorcikowo
Czekoladowiec z bazylią 142

mlecznej margaryny 1 szkl cukru pudru   Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki. Resztę gotujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę. Wlewamy na gotujące się mleko - ciągle mieszają. Budyń odstawiamy do ostudzenia Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Do utartej margaryny dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gotową masą przekładamy placki. Do dekoracji: 200 g czekolady gorzkiej

kolorowotorcikowo
Serowa tarta z jabłkami 216

CIASTO: 25 dag mąki pszennej, 120 g masła,5 łyżek cukru szczypta soli, 1 jajko. NADZIENIE : 2 jajka, 250g sera ricotta lub chudego twarogu, 4 łyżki cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ), 3 jabłka, sok z cytryny, konfitura z żurawiny, łyżka miodu Wykonanie:   Ze składników zagnieść ciasto, uformować kulę,owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 min. /* Style(...)font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser ricotta, budyń waniliowy - wymieszać. Dodać pianę z białek - delikatnie połączyć. Ciasto rozwałkować, wyłożyć blachę, wylać masę serową.  Na masie ułożyć cienko pokrojone jabłka.  Piec

kolorowotorcikowo
Makowa tarta z bezami 154

szkl. mąki pszennej 125 g masła 3 łyżki cukru 3 jajka 2 szklanki mielonego maku, np BackMit 200 ml słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki cukru 200 ml śmietanki 30% budyń waniliowy 1 śmietan fix do śmietany 1 łyżka cukru pudru 150 g małych bez  Wykonanie: Masło pokrój w drobną kostkę. Do miski wsyp mąkę, dodaj masło i 1 jajko(...)lodówki. Zimne ciasto rozwałkuj, wyłóż ciastem formę do tarty średnicy 25 cm. Do naczynia wlej śmietankę 18%, dodaj jajka i cukier - zmiksuj.   Wsyp mak i zawartość torebki z budyniem waniliowym - dobrze wymieszaj. Masę makową wylej na ciasto. Piecz 40 minut w 160 stopniach C. Ostudź tartę. Śmietankę 30% ubij z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Wyłóż na zimną

kolorowotorcikowo
Pychotka 2381

st.C przez 30 min. Masa Składniki: 1 kostka margaryny 1/2 litra mleka 5 żółtek 20 dag cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: 1. Ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia. 2. Margarynę utrzeć, dodawać stopniowo przestudzony budyń ciągle mieszając. 3. Masą przełożyć upieczone placki

Pasja Smaku
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 164

Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki: Ciasto: 300 g mąki 1/4 proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 jajko 200 g margaryny Krem: 500 g śliwek budyń waniliowy 100 g cukru Kruszonka: 20 g margaryny 20 g mąki 20 g cukru 1 cukier wanilinowy Wykonanie: 1. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Wbić(...)gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny do lodówki. 2. Śliwki opłukać, wytrzeć, poprzekrawać na ćwiartki i pozbawić pestek. Wlać do rondelka ok. 200 ml wody i rozmieszać w niej budyń i cukier. Kiedy cukier się rozpuści, dodać śliwki i stale mieszając, gotować przez 2 minuty. Zdjąć krem z ognia i odstawić do wystygnięcia. 3. Z mąki, margaryny, cukru i cukru

Pasja Smaku
Ucierane ciasto cytrynowe 293

szybko. Trafiłam na przepis Kulinarnej Piniaty . Nieskomplikowane, szybkie i cytrynowe, więc ni dałam się długo namawiać i zrobiłam. Składniki: kostka ma rgaryny 1 szklanka cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok i skórka starta z cytryny Wykonanie: Margarynę utrzeć w misie robota z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym jajku i dalej(...)ucierać. Gdy masa będzie gładka, dodać budyń, mąkę zmieszaną z p roszkiem do pieczenia i sok oraz skórkę z cytryny. Masę prze łożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą. Piec ok . 40 minut w temperaturze 180 st.C lub do momentu "suchego patyczka". U mni e było to około 50 minut.  Ciasto posypać cukrem pudrem

Pasja Smaku
Sernik królewski 408

pieczenia 3 żółtka 2/3 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego (2x mielony) 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego Wykonanie: Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Następnie podzielić je na dwie części(...)włożyć do zamrażarki, by stwardniało ( ok. 1-2 godz. ). Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodawać po łyżce zmielony twaróg oraz budyń waniliowy. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć jedną część schłodzonego ciasta, tworząc równomierną powierzchnię. Wyłożyć masę serową

Pasja Smaku
Ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką 584

owoce też będą pasować.  Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki .  Składniki: 200 g masła 160 g cukru szczypta soli 4 jajka 200 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 600 g truskawek (lub innych owoców) Kruszonka: 100 g masła 50 g cukru pudru 250 g mąki Wykonanie: Mąkę(...)budyń i proszek do pieczenia przesiać do miski. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę w misie miksera. Dodać szczyptę soli i ucierać dalej dodając po jednym jajku. Na koniec dodać suche składniki i na bardzo wolnych obrotach połączyć wszystkie składniki, by uzyskać jednolitą masę.  Masę przelać do formy (20x30) wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście poukładać przekrojone

Pasja Smaku
SERNIK Z ODROBINĄ KOKOSU 220

kokosowych -60g ksylitolu -2 żółtka -250g zimnego masła Składniki na masę Twarogową: -1kg sera -8 jaj -80g wiórków kokosowych -1 szklanka ksylitolu (lub cukru) -2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru -450g śmietany kremówki -1/3 szklanki likieru Amaretto Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę kruchego ciasta. Całość piec 1h w 180 stopniach C, aż środek sernika będzie twardy. Masa Serowa: Zmiksować ser z żółtkami, cukrem, likierem, budyniem i śmietaną. W osobnej misce ubić białka na sztywną pianę. Dodać pianę do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę serową wylać na spód. Smacznego

Smaczne Zdrowe
KRUCHE CIASTECZKA WANILIOWO-MAKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 237

coś co ubóstwiam! A wy? Może podzielicie się swoimi smakami?:)) Ja na pewno upiekę je jeszcze nieraz. Składniki: -270g mąki orkiszowej  lub 250g pszennej -40g budyniu waniliowego bez cukru (jedna paczka) -200g masła w temp. pokojowej -cukier waniliowy 16g (paczka) -90-100g ksylitolu (lub cukru) -1/2 szklanki maku -2 żółtka -płaska łyżeczka proszku(...)pieczenia Mąkę, budyń, ksylitol i proszek do pieczenia razem przesiać przez sito na stolnicę. Zrobić kopiec, a w nim wgłębienie do którego dać pokrojone w kostkę masło, cukier waniliowy, 2 żółtka, mak. Wszystko szybko zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić je w lodówce przez około 15-30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 3mm i wykrawać foremką

Smaczne Zdrowe
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE 488

sera z wiaderka (najlepiej Juliko lub inny gęsty) -1,5 szklanki  ksylitolu -olejek śmietankowy (kilka kropli) -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -kostka masła (250g) -8 jaj -1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) Masło utrzeć z ksylitolem, cukrem waniliowym, olejkiem śmietankowym, dodać po jednym żółtku cały czas ucierając(można mikserem). Następnie dodać ser i budyń z proszkiem do pieczenia

Smaczne Zdrowe
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1300

masa czekoladowa)  Żółtka, cukier waniliowy i ksylitol wraz z mąkami rozmieszać z ok. 100ml mleka. Resztę mleka zagotować. Na gotujące mleko wlać rozrobioną masę i ugotować dość gęsty budyń, odstawić do ostudzenia. Następnie ucieramy kostkę masła dodając stopniowo wystudzony budyń, dokładnie ubić. Na końcu wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy. III. W blaszce  (moja miała 24x37cm) wyłożonej papierem

Smaczne Zdrowe
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 552

smaku baaardzo delikatne. Składniki na tortownicę 26 cm: - 1 kg sera w wiaderku ( używam sera Juliko. B.gęsty, idealny do serników) - 150g miękkiego masła - 7 dużych jajek - 2 budynie waniliowe, bez cukru - kilka kropli olejku waniliowego - 170g ksylitolu - 1 tabliczka 100g czekolady białej - 1 tabliczka 100g czekolady gorzkiej ( lub mlecznej) - szczypta soli - zmielony ksylitol do posypania Żółtka oddzielić od białek(...)nich roztarte masło i wymieszać. Ja uprościłam trochę procedury, a mianowicie masło utarłam z ksylitolem na puch i dodawałam do niego po jednym żółtku, cały czas ucierając. Dodać budynie i partiami dodawać ser, a następnie aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka ze szczyptą soli i można dodać łyżkę ksylitolu( ja nie dawałam). Następnie ubite białka

Smaczne Zdrowe
TRUSKAWKOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 385

dół ; na termoobiegu niższa temp.i krótszy czas pieczenia)- wkładam do zimnego piekarnika. Składniki masy owocowej: - 1,5 kg truskawek - 0,5 l wody - 3/4 szkl ksylitolu ( lub cukru) - 2 budynie śmietankowe ( bez cukru) - 3 galaretki truskawkowe W garnku doprowadzić do wrzenia truskawki z ksylitolem i 1 szklanką wody. W reszcie wody rozprowadzić proszek budyniowy. Do gotujących się truskawek wlać budyń

Smaczne Zdrowe