budyń - 12640 przepisów (strona:523/843)

Łaciaty sernik 227

Składniki: masa serowa: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1 budyń wanilinowy, 1 cukier wanilinowy, 3/4 szklanki cukru, 50 g margaryny, 4 żółtka, 4 białka, ciasto: 2 czubate łyżki kakao, 1/2 margaryny, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 3 białka, 3 żółtka, 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, łyżeczka sody. Przygotowanie:   masa serowa: Zmielony ser przekładamy z wiaderka(...)miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki  się dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową. ciasto: w rondelku podgrzewamy mleko, margarynę, kakao, kawę i cukier

Aga w kuchni
Mini serniczki 108

Składniki: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 4 jajka, 1,5 szklanki cukru, 1 cukier wanilinowy, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 margaryny, biszkopty okrągłe, płatki migdałowe. Przygotowanie:      Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem białym i wanilinowym na białą masę. Następnie dodajemy po łyżce sera i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń

Aga w kuchni
Puszysty sernik 163

ciasto kruche: 100 g margaryny, 100 g cukru pudru, 225 g mąki, 1 jajko, masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 150 g margaryny, 200 g cukru, 7 jajek, 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, dekoracja: polewa czekoladowa, płatki migdałowe. Przygotowanie: 1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram   margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako(...)minut w temperaturze 200 stopni. 2. Ser zmiel dwukrotnie,   margarynę dokładnie zmiksuj i wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną. 3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź

Aga w kuchni
Szybkie babeczki - serniczki 121

był tam serek śmietankowy... no to serniczki :) Składniki: 18 małych kruchych babeczek, 250 g serka śmietankowego, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 3 łyżki oleju, posypka czekoladowa. Przygotowanie:    Do miski robota kuchennego włożyłam wszystkie składniki na masę serową i zmiksowałam. Po kolei włożyłam: serek śmietankowy (u mnie kaliski), jajko(...)żółtko, cukier biały, cukier waniliowy, budyń śmietankowy oraz olej. Włączyłam robot i miksowałam przez 3 minuty. Następnie masę serową przełożyłam do babeczek (użyłam kupnych, gotowych babeczek). Ułożyłam je na blaszce i piekłam 20 minut w 180 stopniach. Wyjęłam, gdy ostygły polałam żółtym lukrem i posypałam posypką. Deser jest tak prosty, że wyjdzie on każdemu

Aga w kuchni
Serowe babeczki z konfiturą 136

Składniki: 1 opakowanie kruchych babeczek, 200 g zmielonego sera twarogowego, 2 jajka, 100 ml kremówki, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1 łyżka mąki pszennej, konfitura, np. malinowa, gorzka czekolada, Przygotowanie:     Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i mąkę. Następnie ubitą kremówkę

Aga w kuchni
Sernik z mango 162

SKŁADNIKI: Spód: 3/4 szklanki migdałów blanszowanych (całe migdały, bez skórki) 2 łyżki cukru trzcinowego Masa: 1/2 kg sera trzykrotnie mielonego 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki budyniu śmietankowego 4 jajka 1/2 laski wanilii zmiksowany miąższ z 1 mango Przygotowanie:  Spód:   Migdały prażymy na suchej patelni. Następnie rozpuszczamy na patelni cukier trzcinowy i mieszamy go z migdałami. Po wystudzeniu(...)przekładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem na mniejsze kawałki. Takimi migdałami wykładamy spód tortownicy o średnicy 18 cm. Masa:   Ser mieszamy z musem z mango, cukrem, budyniem i wanilią. Następnie dodajemy po jednym jajku i delikatnie mieszamy mikserem, ale nie za długo. Przelewamy masę do tortownicy. Sernik pieczemy przez godzinę w 160 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w piekarniku

Aga w kuchni
Sernik z rosą 152

jajka, 1/4 margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru. masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mleka, 2 jajka, 4 żółtka, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 3/4 szklanki oleju Rapso. rosa: 4 białka, 1/2 szklanki cukru pudru, 100 g wiórków kokosowych Kresto. Przygotowanie:     Składniki na ciasta zagniatamy

Aga w kuchni
Migdałowe ciastka 147

Składniki: 170 g mąki, 1 budyń waniliowy bez cukru, 50 g cukru, 2 żółtka, 125 g masła, 70 g rozdrobnionych migdałów Kresto. do posypania: cukier puder Przygotowanie:      W misce wymieszać najpierw suche składniki: mąkę z budyniem waniliowym i cukrem. Następnie dodać miękkie masło, żółtka oraz rozdrobnione migdały. Ciasto zagnieść. Następnie owinąć w woreczek foliowy i schłodzić

Aga w kuchni
Kruchy placek ze śliwkami 215

Kopytowa , 5 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g miękkiego masła, 5 żółtek, 1 łyżka kakao Skworcu (do połowy ciasta) piana: 5 białek, szczypta soli, 1 budyń waniliowy, 1/2 szklanki cukru owoce: ok. 15-20 śliwek, 3 łyżki cukru. Przygotowanie:       Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto oprócz kakao. Ciasto zagniatamy ręcznie(...)wyklejamy boki blachy. Władamy spód ciasta do piekarnika na 15 minut na 180 stopni. W tym czasie ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier i budyń. Na podpieczony spód układamy śliwki, skórkami do dołu i wylewamy pianę. Na tarce ścieramy trzeci kawałek ciasta, który był w zamrażarce. Pieczemy ponownie ok. 30 minut

Aga w kuchni
Karpatka 162

cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Masę rozsmarować na jednym blacie ciasta. Przykryć drugim blatem. Ciasto wstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Metrowiec 229

mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2/3 kostki masła Odlać około 2/3 szklanki mleka, wymieszać z mąką. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć. Dodawać wystudzony budyń, ucierać na jednolity krem. Polewa czekoladowa: 125 g masła lub margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 1 łyżka kakao Wszystkie składniki połączyć

Praktyczna pl
Kruchy placek ze śliwkami i budyniową pianką 220

PALMA (250 g) 2 i 1/2 szklanki mąki (430 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2/5 szklanki oleju (100 ml) 5 jajek 2 budynie śmietankowe 400 g malin lub śliwek- może być więcej, ja dałam śliwki-placek ze śliwkami jest genialny ! szczypta soli Żółtka oddziel od białek. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia(...)blaszkę . Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 15 minut w 180 st.C. Odstaw do wystygnięcia. Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Ciągle miksując wsyp najpierw budynie, a następnie wlej cienką stróżką olej. Powstałą piankę wyłóż na podpieczonym spodzie, wyrównaj. Na piance ułóż owoce. Na wierzch zetrzyj, na tarce o dużych oczkach, pozostałe ciasto.   Placek

Z Kuchni Do Kuchni
Prosty sernik malinowy 195

już malinki. Drobne były ale słodziutkie więc wykorzystałam je i upiekłam ten serniczek malinowy. Zwykły, prosty serniczek a znika migiem. składniki: 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 budyń malinowy, użyłam Wodzisław 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 300 g malin herbatniki pełnoziarniste do wyłożenia formy Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem(...)pudrem. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać ser z wiaderka. Na końcu dodać budyń malinowy. Potem dodać pianę i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać

Monia miesza i gotuje
Tort malinowy 171

tortownicy, wg. dowolnego przepisu. Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)  ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać do wrzątku. Chwilę pogotować. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt. Ostudzić. Masa serkowa: 3 opakowania

Praktyczna pl
Kremowy sernik morelowy bez cukru 244

żółtka) 2 łyżki ksylitolu (lub więcej, ale należy pamiętać, że dżem jest również słodki) 60 g miękkiego masła 5-6 łyżek dżemu morelowego niesłodzonego lub słodzonego ksylitolem 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 8 suszonych moreli polewa: 80 g mocno gorzkiej czekolady (u mnie 99%) 5 łyżek mleka 1 łyżka ksylitolu suszone morele do dekoracji Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka rozdrabniamy(...)spód tortownicy należy wyłożyć papierem a boki wysmarować masłem). MASA SEROWA: Żółtka ubić z miękkim masłem i ksylitolem. Następnie stopniowo dodawać ser twarogowy, mascarpone i dżem. Ciągle miksując dodać budyń. Suszone morele przekroić na połówki i wymieszać z masą. Białka ubić w osobnym naczyniu na sztywną pianę i delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Sernik piec w rozgrzanym

Ze smakiem i z pasją