budyń - 12640 przepisów (strona:515/843)

Pulchne ciasto ucierane ze śliwkami i kakao 196

szklanki cukru 3 szklanki mąki 250 gram margaryny 3/4 - 1 szklanka mleka  1,5 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy szczypta soli 1 łyżka kakao Pianka 4 białka 1 budyń śmietankowy 1/3 szkl cukru pudru 4 łyżki oleju Dodatkowo śliwki węgierki płatki migdałów Wykonanie Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy stopniowo pokrojoną margarynę i cały czas miksujemy do połączenia składników. Wlewamy(...)śliwki węgierki rozcięciem do góry., Wkładamy ciasto do piekarnika na ok 30 min, gdy będzie podpieczone wykładamy na wierzch piankę  ( Ubite na sztywno białka z cukrem , połączone z budyniem i olejem) posypujemy migdałami i pieczemy dalej ok 20 minut. Pieczemy w 180 stopniach ok 50- 60 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik gotowany 341

łyżeczki sody oczyszczonej 2 - 3 łyżki śmietany Masa serowa: 1 kg białego sera 10 dag margaryny 1/2 - 3/4 szkl cukru 2 cukry waniliowe 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie śmietankowe  Wykonanie: Do mąki dodać miękkie masło,śmietanę , jajka, cukier, miód i sodę oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na cztery części. Każdą część piec ok. 10 minut w temperaturze(...)placki nakłuć widelcem. Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka. Następnie do sera dodać margarynę, cukier, cukier waniliowy  Wszystko razem wymieszać i zagotować. W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie śmietankowe i jajka ,wlać do gotującej się masy serowej. Chwile pogotować, a następnie gorącą masą przekładać upieczone i ostudzone placki, lekko dociskając

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 323

blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 15 minut. W tym czasie przygotować wkładkę kokosową. Ciasto kokosowe : 5 białek 1 szkl cukru duży budyń śmietankowy, lub waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki śmietany 18% cukier waniliowy 150 g kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy, cały czas miksować. Następnie dodać(...)budyń, wiórki kokosowe i śmietanę. Na koniec mąkę ziemniaczaną.Wszytko dokładnie wymieszać. Po wyjęciu ciasta kakaowego wylać masę kokosową i podpiec około 10 minut Warstwa jabłkowa: 6 dużych jabłek cynamon Jabłka zetrzeć na tarce, odcisnąć sok, gdy ciasto się podpiecze - wyjąć rozłożyć na białym cieście jabłka posypać cynamonem, na to wszystko zetrzeć na tarce ciasto kakaowe, które było w zamrażarce

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik 187

Składniki: 1,2 -1,5 kg sera 7 - 10 jajek 1,5 szkl cukru 1 margaryna budyń śmietankowy sypki olejek pomarańczowy Biszkopt kakaowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)Wykonanie: Margarynę, ser, cukier przepuścić przez maszynkę. Następnie ucierać przepuszczone przez maszynkę składniki dodawać po jednym żółtku. Białka ubić na sztywną pianę, do utartego sera dosypać budyń, olejek, rodzynki a na koniec wmieszać pianę z białek. Pod ser zrobić cienki biszkopt z 2 - 3 jajek z kakao. Który wcześniej upiec. Na upieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy całość przez

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kolorowy miodownik 356

powstały 4 równe części. Rozwałkować i piec każdy z placków ok 15 minut w 170 stopniach. Masa: 3,5 szkl mleka 1/2 szkl cukru 1/2 margaryny 2 budynie śmietankowe Twój Deser 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki śmietany Dodatkowo: płatki migdałowe 3 szkl mleka zagotować z cukrem i margaryną, w pozostałym mleku rozrobić budynie , mąkę ziemniaczaną i śmietanę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pychotka rabarbarowo - jabłkowa 306

ciasto: 2,5 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy ( proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 1 margaryna (250 g ) 4 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany Na piankę:  4 białka szczypta soli 1 op. kisielu wiśniowego  0,5 szkl. cukru Nadzienie: 5 łodyg rabarbaru 3 jabłka ok 5 łyżek cukru(...)kisiel wiśniowy ( proszek) Mąki i budyń przesiać z proszkiem i wymieszać z cukrem. Dodać pokrojoną margarynę , wymieszane żółtka ze śmietaną i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie nierówne części (3/4 i 1/4 ) , mniejszą włożyć na 20 minut do zamrażarki, drugą rozwałkować na blachę (ok.20 x 30 cm), wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec . Jabłka kroimy w półplasterki, rabarbar w cienkie plasterki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Ali 153

składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie cześci. Blachę wysmarować margaryną i pokruszyć jedną część ciasta, tak jak kruszonkę. Przygotować masę z tych składników : 4 białka 3/4 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe 2 śmietany 18% po 400ml każda dodatkowo : sezonowe owoce Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, 2 budynie śmietankowe i 2 śmietany i wszystko dokładnie ze sobą połączyć

charlotte gotuje
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 215

jakiej  :)   Składniki : 2 i 1/2 szkl. mąki 5 jajek (białka oddzielnie) 1 kostka margaryny szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 1 puszka brzoskwiń 1/2 szkl. cukru pudru Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą,posiekać margarynę, a następnie dodać 2 łyżki cukry oraz żółtka. Zagnieść to wszystko(...)czasie jedną część wyjmujemy i ścieramy na tarce na blachę. Lekko przygnieść i trochę podpiec ok. 7 - 8 min w temp. 180st. C. Ugotować budyń w 750ml mleka i posłodzić do smaku. Gorący wylać na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie, na to położyć ubitą pianę z białek z cukrem pudrem. Na koniec posypać drugą częścią startego ciasta. Piec

charlotte gotuje
Ciasto z truskawkami 160

szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1/2 kg sera na sernik lub jakiegoś innego kremowego 2 galaretki cytrynowe 1/2 szkl. cukru Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe ok. 1/2 szkl cukru kostka margaryny Mus truskawkowy: truskawki + cukier (ja co roku robię mus, miksuję truskawki z cukrem i zamrażam, ale można też zrobić to te świeżych(...)szkl wody i zostawić, aby trochę przestygły. Ser ubijać przez ok 3 min, dodać cukier i galaretki. Odstawić aby stężało. Masa budyniowa : Ugotować 2 budynie z 1/2 szkl. cukru według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy będzie już zimny utrzeć z 1 kostką margaryny. Mus truskawkowy: 2 galaretki + żelatynę rozpuszczamy

charlotte gotuje
Gofry 131

lubię dodać coś od siebie :) Składniki (dla mnie wyszło 16 sztuk): 4 jajka 2,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka 1/4 szkl oleju 1/3 szkl cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy resztę składników : mąkę, mleko, olej(...)cukier, budyń, aromat i proszek do pieczenia. Połączyć mikserem wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Ubite białka dodajemy do masy i dokładnie mieszamy je łyżką (!) Tak przygotowaną masę wylewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Upieczone jemy z bitą śmietaną, dżemem, owocami itp - w zależności od nas ;)   Smacznego

charlotte gotuje
Ciasto Kruszynka 237

dużych oczkach. Przekładamy do rondelka, dodajemy masło i smażymy kilka minut. Dodajemy suche galaretki i dokładnie mieszamy. Masa orzechowa : Mleko zagotowujemy, dodajemy orzechy i mieszamy do czasu uzyskania gęstego budyniu. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo, po 1 łyżce dodajemy budyń orzechowy w dalszym ciągu ucierając masę. Przełożenie ciasta : Kruche ciasto --> masa jabłkowa (proponuję najpierw

charlotte gotuje
Kruche ciasto z pianką i owocami 198

szkl mąki 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka budyniowa : 5 białek 1 cukier waniliowy 1 szkl cukru  2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szkl oleju dodatkowo: dowolne owoce (jeżeli używamy mrożonych, to nie rozmrażamy ich wcześniej) cukier puder do posypania Przygotowanie : Składniki na ciasto wykładamy a stolnicę i zagniatamy jednolite(...)pieczemy ok. 15 min w 180st. C do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy, budynie śmietankowe oraz na sam koniec bardzo powoli wlewamy olej po ściance naczynia w którym przygotowujemy piankę. Dokładnie mieszamy i gotowe rozprowadzamy na podpieczonym spodzie. Na piankę wykładamy owoce, lekko

charlotte gotuje
Babeczki z kremowym serduszkiem 111

pewno znajdzie się w każdej kuchni. Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy +czerwony barwnik spożywczy Jeśli decydujemy się na krem budyniowy do babeczek, warto wcześniej przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Do każdej babeczki wkładamy po kostce czekolady i popychamy(...)lekko, żeby nie wystawała. Babeczki pieczemy około 30 min w 180 stopniach. W czasie kiedy babeczki są w piecu z przestudzonego budyniu robimy krem . Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel czerwonego barwnika do uzyskania pożądanego odcienia. Foremką wycinamy w przestudzonych babeczkach otwór na krem. Wgłębienia w kształcie serduszek wypełniamy kremem za pomocą małej łyżeczki, szprycy lub worka cukierniczego. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Misiowe babeczki 164

krem budyniowy - też z kakao.   Składniki na babeczki + kako Składniki na krem + 3 łyżki kako Jeśli decydujemy się na krem budyniowy warto przed robieniem babeczek przygotować sobie budyń i odstawić do przestudzenia. Babeczki przygotowujemy według przepisu . Nastawiamy piekarnik na temperaturę 200 stopni. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego(...)piekarnika, pieczemy około 35 min. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu . Ważne, żeby rozmiksować go bardzo dokładnie, jeśli zostaną w nim grudki budyniu będzie ciężko przecisnąć go przez szprycę. Do gotowego kremu dodajemy kakao i dokładnie mieszamy - można zrobić to mikserem. Czekoladę plastyczną wyciągamy z lodówki nieco wcześniej. Jeśli dalej jest twarda (u mnie było tak z gorzką) można odciąć mały

Ciastkozercy
Kokosanki. 2498

kochamy kokosa ;). Prosty przepis, olśniewający smak. Składniki: 100 g masła u mnie Polskie z Mlekovity 3/4 szkl cukru 4 łyżki mleka 400 g wiórek kokosowych 4 białka 4 łyżki budyniu waniowego Wykonanie: W garnku rozpuszczamy masło z cukrem, następnie dodajemy mleko i kokos. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodając partiami cukier. Kiedy piana jest błyszcząca(...)sztywna dosypujemy budyń i mieszamy delikatnie . Białka łączymy z zimnymi wiórkami kokosowymi . Formując łyżką ciasteczka kładziemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni i pieczemy ok 15 min, do uzyskania złotego koloru. Polecam bo są pyszne

Malinowe Pocałunki