spód blaszki. Składniki na masę serową: 80 dag sera białego 5 jaj 3 białka 1 szklanka cukru kryształu skórka otarta z całej cytryny 1 budyń waniliowy cukier waniliowy pół kostki roztopionej margaryny Ser zmielić dwa razy. Żółtka ubić na pulchną masę z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać ser, miksować, dodać budyń
Apetyczna babeczkałyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dag masła W 1/4 szklanki mleka roztrzepać jaja, mąkę pszenna i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym. Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać stopniowo przestudzony budyń. Krem podzielić na dwie części. Przełożenie placka: Dodatek: 2 zielone galaretki Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu. Na upieczony cienki placek włożyć połowę kremu
Apetyczna babeczkamargaryna , 1 łyżka śmietany , 1 łyżka proszek do pieczenia , 750 g ser biały mielony , sok z cytryny , 0,5 szkl olej , 1 opak budyń śmietankowy , 2 szkl mleko zwykłe , 3 szt jajka , 1 szkl cukru , 1 szczypta barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta barwnik spożywczy zielony , 1 szczypta barwnik spożywczy(...)dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową podzielić na 3 części, do jednej dodać barwnik zielony, do drugiej barwnik różowy
Kuchnia Danusicukier -0,5 szkl proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki cukier waniliowy -1 opak kakao -2 łyżki MASA SEROWA jajka -6 szt ser 3 krotnie mielony -1,5 kg budyń śmietankowy -1 opak cukier waniliowy -1 opak cukier kryształ -1 szkl sok z cytryny- 1 szt margaryna -15 dag PONADTO brzoskwinie- 1 puszka PRZYGOTOWANIE: CIASTO Mąkę przesiać na stolnicę(...)rondelku. Całe jajka utrzeć z cukrami do białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając. Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać. Biszkopty odlać z syropu, osączyć. Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń
Kuchnia Danusispirytus do smaku PRZYGOTOWANIE: W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki. 1-herbatniki 2-masa 3-herbatniki 4-masa 5-herbatniki 6-masa Wierzch
Kuchnia Danusidwie łyżeczki wody. Wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto ułożyć owoce, piec w 180 stop.45 minut KREM Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć. Na ostudzone ciasto nałożyć krem i polać polewą czekoladową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiprzetestowałam Tarte Migdały - Back Mit Migdałowe ze śliwkami SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka - 6 szt mąka - 6 łyżek cukier - 6 łyżek kakao - 1 łyżka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka KREM budyń śmietankowy - 2 opak margaryna palma -250 g cukier -3 łyżki kawa cappuccino orzechowa - 2 łyżki tarte migdały - 200 g Back Mit mleko -750 ml Wierzch ciasta śliwki węgierki(...)miski, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm). Piec 25 minut w 175 °C. KREM Odlać szklankę mleka, resztę przelać do garnka, dodać cukier zagotować. Budynie rozmieszać w szklance mleka. Do gotującego się mleka, dodać kostkę margaryny, rozpuścić. Wsypać tarte migdały, zagotować. Następnie wlać rozrobiony proszek budyniowy, zagotować do stężenia, mieszając. Wierzch ciasta Śliwki umyć, osuszyć wypestkować
Kuchnia Danusiproszek do pieczenia 2 łyżeczki mąka 3 szkl tłuszcz do formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO Do miski wsypać mąke wymieszaną z proszkiem(...)części. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na blachę połowę kruszonki. KREM CZEKOLADOWY Do wysokiego naczynia wylać śmietankę czekoladową i śmietanę 18% zmiksować. Następnie dodać wiórki w spirytusie, budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Pianę ubić z cukrem na sztywno, dodać do śmietany czekoladowej, ostrożnie wymieszać. Wyłożyć krem na kruszonkę i posypać resztą kruszonki. Piec ok.45 minut
Kuchnia DanusiSKŁADNIKI: Ciasto żółtka jaj -5 szt cukier puder -3 łyżki mąka -500 g margaryna -1 kost kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA budynie śmietankowe - 2 opak olej rzepakowy -0,5 szkl białka jaj -5 szt cukier -250 g cukier waniliowy - 1 opak cukier puder do posypania ciasta DODATKOWO rabarbar - 350 g cukier(...)Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, zasypać 4 łyżeczkami cukru, odstawić na kilka minut. MASA BUDYNIOWA Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Następnie dodać budyń, wymieszać. Na samym końcu cienkim strumieniem wlać olej, dokładnie wymieszać. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta, startą na tarce. Wylać masę budyniową na ciasto, ułożyć na masie
Kuchnia Danusipolecam Biszkopt z jabłkami SKŁADNIKI: Biszkopt jajka -5 szt proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki mąka ziemniaczana -0,5 szkl mąka pszenna -0,5 szkl cukier -1 szkl Masa budynie waniliowe -2 opak woda -650 ml jabłka -1,5 kg cukier -250 g PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę Mąki wymieszać(...)minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą masę z jabłek wyłożyć na biszkopt. (function
Kuchnia Danusimąka -500 g cukier kryształ -3 łyżki żółtka jaj -5 szt proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA białka jaj -5 szt olej -0,5 szkl budynie czekoladowe - 2 opak cukier -250 g sól - szczypta DODATKOWO jabłka - 5 szt PRZYGOTOWANIE: CIASTO Do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać pokrojoną(...)BUDYNIOWA Białka jaj ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy piana jest już ubita, dodawać po trochu cukru, cały czas ubijać. Następnie wsypać do piany budyń czekoladowy, dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania dolewać cienkim strumieniem olej, dokładnie zmiksować. DODATKOWO Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki. Blachę o wymiarach
Kuchnia Danusicukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opakowanie mąka - 2 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżka tłuszcz do formy MASA SEROWA: 3 jajka ser trzykrotnie mielony - 3 kostki budyń śmietankowy - 1 opakowanie sok z 1 cytryny olej - 1/2 szkl mleko - 2 szkl BEZA 1/2 szkl cukru 3 białka jaj PRZYGOTOWANIE: CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)żółtka, zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem Ciastem wyłożyć spód i boki blachy. MASA SEROWA Do miski wyłożyć ser, dodać budyń, sok z cytryny, olej i mleko. Następnie wybić jajka, dodać cukier, zmiksować składniki. Wylać masę na ciasto, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być. Włożyć
Kuchnia DanusiSkładniki: masa serowa: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1 budyń wanilinowy, 1 cukier wanilinowy, 3/4 szklanki cukru, 50 g margaryny, 4 żółtka, 4 białka, ciasto: 2 czubate łyżki kakao, 1/2 margaryny, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 3 białka, 3 żółtka, 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, łyżeczka sody. Przygotowanie: masa serowa: Zmielony ser przekładamy z wiaderka(...)miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki się dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową. ciasto: w rondelku podgrzewamy mleko, margarynę, kakao, kawę i cukier
Aga w kuchniSkładniki: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 4 jajka, 1,5 szklanki cukru, 1 cukier wanilinowy, 1 budyń śmietankowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 margaryny, biszkopty okrągłe, płatki migdałowe. Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem białym i wanilinowym na białą masę. Następnie dodajemy po łyżce sera i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń
Aga w kuchniciasto kruche: 100 g margaryny, 100 g cukru pudru, 225 g mąki, 1 jajko, masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 150 g margaryny, 200 g cukru, 7 jajek, 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, dekoracja: polewa czekoladowa, płatki migdałowe. Przygotowanie: 1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako(...)minut w temperaturze 200 stopni. 2. Ser zmiel dwukrotnie, margarynę dokładnie zmiksuj i wymieszaj z serem. Żółtka utrzyj z cukrem i dodaj do masy serowej. Wciąż miksując dodawaj budyń i mąkę ziemniaczaną. 3. Z białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z masą. Przełóż na kruchy spód, piecz przez godzinę i 10 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik wystudź
Aga w kuchni