CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

Przepis na : deser

Tapioka - co to takiego? Jeszcze do niedawna nie miałam pojęcia o jej istnieniu. To produkt skrobiowy pozyskiwany z bulwy manioku jadalnego. Tapioka jest hipoalergiczna, lekkostrawna i nie zawiera glutenu, a dzięki temu, że jest bezzapachowa i ma neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Znalazła ona zastosowanie   jako zagęstnik do zup i sosów, a także jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.