CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

CZEKOLADOWO-KORZENNY PUDDING Z TAPIOKI Z WIŚNIAMI

Przepis na : deser

Tapioka - co to takiego? Jeszcze do niedawna nie miałam pojęcia o jej istnieniu. To produkt skrobiowy pozyskiwany z bulwy manioku jadalnego. Tapioka jest hipoalergiczna, lekkostrawna i nie zawiera glutenu, a dzięki temu, że jest bezzapachowa i ma neutralny smak, może być używana zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Znalazła ona zastosowanie   jako zagęstnik do zup i sosów, a także jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników. Dziś u mnie tapioka na słodko w formie deseru w pucharkach,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wiśnia, desery, deser, czekolada, śniadania, kokosowe, piernik, naleśniki, budyń, naleśnik, sosy, zupa, fit, czekoladowe naleśniki, fit śniadanie

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.