się znajdzie i jak tłusty pasztet chcemy mieć. W sumie, warto opanować kilka podstawowych zasad dotyczących produkcji domowego pasztetu, aby produkować pasztety w wielu wersjach smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby
Mieszam w Garnkupasują do siebie wyśmienicie. Dodatek różowego, młotkowanego pieprzu dodaje ciekawy efekt - osoby, które jadły śledzie zachwycały się jego smakiem. Do tych śledzi zamiast żurawiny można użyć suszonych lub wędzonych śliwek. Składniki: 0,5 kg śledzi (solone, bez skóry) 3 duże cebule 1/3 szkl. suszonej żurawiny 1-2 łyżki suszonego majeranku ok. 1 szkl. lub więcej oleju rzepakowego lub słonecznikowego pieprz
Codziennik Kuchennyzdjęcie :) 1. Pasztet warstwowy 2. Tymbaliki z łososiem 3. Pieczeń na bogato 4. Pierś z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim 5. Kiełbaski cielęco-szpinakowe 6. Schab ze śliwką i glazurą z nutą kawy 7. Boczek pieczony 8. Pierś z indyka w lubczyku (wersja dla dorosłych -> więcej przypraw) 9. Pierś z indyka paprykowa (wersja dla dorosłych - więcej przypraw
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 50 dag suszonych owoców (gruszki, jabłka, śliwki) 5 łyżek miodu cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu kilka goździków 3 litry wody Sposób wykonania: Owoce wkładamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego wywaru dodajemy wszystkie przyprawy. Gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. Kompot lekko podajemy schłodzony
Qchnia po prostuŚwięta Świętami ale śniadanie trzeba zjeść. Przygotowanie zawczasu dużego słoika granoli rozwiąże nam poranny problem - co zjeść? Podana z naturalnym jogurtem i suszonymi śliwkami pomoże w trawieniu świątecznych smakołyków
Milion Smakówłyżeczką nadziewamy każdą muszlę. Układamy na talerzyk i ozdabiamy skórka z pomarańczy. Rada Wato nie ograniczać się do bakalii które wymieniłem w składnikach, sam też eksperymentuje dodaje pokrojone suszone śliwki, morele. W zależności co znajdę w kuchni 3.5.3208 The post Muszle z makiem appeared first on zjem to blog kulinarny
zjem to blog kulinarnyminutach od wyłączenia piekarnika wyjmujemy, a po kolejnych dziesięciu wyciągamy z foremki, aby nam się nie odparował. Kto nie lubi orzechów, może dodać prażony sezam, żurawinę lub suszone śliwki, albo nie dawać nic. Jak widać, pasztet jest bez wątróbki, boczku czy innego tłuszczu, a mimo to jest smaczny i bardzo plastyczny. A swoją plastyczność zawdzięcza warzywom jakie były
Dieta moja pasjasuchego patyka) w temperaturze 175 stopni C. Po wystudzeniu ciasto pokrywamy polewą czekoladową z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady wymieszanej z masłem i śmietaną. Dekorujemy bakaliami (żurawiną, suszonymi śliwkami, orzechami, morelami, migdałami
Smakowity Blog Kulinarnyzupy i drugie dania z wykorzystaniem fasoli. Co bym ugotowała z tej książki? Ciekawie wygląda oryginalna owocowa sałatka z fasoli, pasta do chleba z fasolą i chrzanem, pasztet ze śliwką, fasola w panierce, pierogi z nadzieniem z fasoli, babka ziemniaczana z fasoli, tort z fasoli i ciasto fasolowe z bakaliami. Chyba zakocham się w tym Jasiu. 40 przepisów Królowej Fasoli
Ugotowane pozamiatanetego jedzenia sporo, więc bez obaw można zjeść do woli, popić kompotem i nie martwić się niestrawnością. Składniki: 100 g jabłek suszonych wędzonych kilka plasterków jabłek suszonych 100 g śliwek suszonych, wędzonych kilka moreli suszonych 2 morele suszone na słońcu garść rodzynek 2 – 3 suszone gruszki 5 łyżek cukru trzcinowego 1 wyparzona cytryna laska cynamonu kilka goździków Wykonanie: Wszystkie
Kuchnia u KrysiInspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari Jeżeli lubicie śledzie, zajrzyjcie też do pozostałych, śledziowych przepisów: Śledzie z cebulką klasyczne Śledzie z żurawiną Rembertowskie śledzie majerankowe Śledzie korzenne z suszonymi śliwkami śledzie korzenne z pieprzem zielonym, kaparami i oliwkami składniki: ok 250 g filetów śledziowych (u mnie 2 filety) - użyłam filetów śledziowych a'la matias sos: 1/4 szklanki śmietany
Stare Garyprzestudzić przed włożeniem do słoików 3.5.3208 A poniżej kilka przepisów z bloga, które pięknie opakowane mogą służyć jako prezent. Wszystkie pyszne, zdrowe i bez cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA
Cooking for Emilymaku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła klarowanego lub oleju kokosowego 2 jajka 4 łyżki mleka roślinnego 150 g mieszanki posiekanych owoców suszonych: moreli, śliwek, fig 50 g posiekanych orzechów włoskich 150 g (sztuka) jabłko, pokrojone drobno w kostkę 3 łyżki marmolady różanej W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mokre i mieszamy na dość zwartą, gęstą masę
Kucharzycapodczas Wigilii idealnym dodatkiem do racuchów z wody. A jakie rarytasy znajdują się na Waszych świątecznych stołach? :) Składniki: duża garść suszonych jabłek ok 5 suszonych gruszek 6 suszonych śliwek goździki (wrzucam ok 8 sztuk) brązowy cukier do smaku 3 litry wody Przygotowanie: Wodę wlewam do dużego garnka i zagotowuje. Suszone owoce opłukuje i kiedy woda zaczyna wrzeć wrzucam. Gotuje
ChilliJemyzapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem Karp
karmelowy