zapiekanki - 10403 przepisów (strona:522/694)

ZAPIEKANE KOPYTKA Z MIĘSEM Z SOSIE POMIDOROWYM Z SEREM 304

Lubicie różnego rodzaju kopytka , kluseczki albo gnocchi ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was genialny przepis na jesienny, rozgrzewający obiad! Kopytka zapiekane z mięsem mielonym ( ja użyłam

Ostra na Słodko
Makaron z krewetkami i pomidorkami 203

Zapewne nie wszyscy lubią owoce morza , ale może warto się przełamać i spróbować :) Krewetki to owoce może, które możemy wykorzystać na wiele sposobów, są one bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przystawka – bruschetta z pomidorami 290

Bardzo często zastanawiam się jaką przystawkę przygotować na spotkanie ze znajomymi. Proste pomysły są chyba najlepsze – bruschetta z pomidorami idealne będzie pasowała na przystawkę, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosta sylwestrowa pizza i szybki sos chrzanowy 300

Domowa pizza i sosy, to u mnie obowiązkowy element każdego przyjęcia, nie tylko sylwestrowego. Prosta sylwestrowa pizza i szybki sos chrzanowy cieszy się zawsze ogromną popularnością

Słodkie okruszki
ziemniaki z czosnkiem,boczkiem,mozzarellą z piekarnika... 197

Składniki: ziemniaki 1 kg, boczek wędzony w plastrach 1 opakowanie, czosnek 6 ząbków, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, mozzarella kula 2 opakowania, opcjonalnie

W Mojej Kuchni Lubię
Bakłażany faszerowane mięsem i komosą ryżową 160

Kilka najprostszych dodatków, a efekt wychodzi wyśmienity. Pachnące faszerowane bakłażany to miła odmiana dla klasycznych potraw z mięsa mielonego. Składniki (4 porcje) -2 duże bakłażany -100

Zielona Kuchnia
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI I ŚMIETANĄ 184

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 200 g makaronu pełnoziarnistego (u mnie świderki), po 1/2

JejKuchnia
Kuskus z pomidorami i cebulą 184

Mam dziś propozycję na śniadanie w jeden z przedświątecznych dni. Pożywne i sycące danie zaspokoi głód i zapotrzebowanie na mikro i makroelementy. Doda nam również energii

Moje Małe Czarowanie
MAKARONOWA ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM 134

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:   200 g makaronu rurki 250 g pieczarek 4 garście szpinaku świeżego 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 15 dag sera żółtego

Gotowanie Patki
Danie jednogarnkowe – chilli con carne 256

Chilli con carne wbrew ogólnie panującej opinie to danie kuchni amerykańskiej. Traktowane jest jak dość popularny fastfood. Tym razem jednak przygotujemy jego zdrową wersję delikatnie nawiązując

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brukselka i gnocchi zapiekane z boczkiem 153

  Lubię dania, które same się robią. Pachną na cały dom. A potem smakują tak, że mam ochotę wylizać talerz. Zapiekana brukselka z włoskimi kluseczkami tak

Obiad gotowy
Imprezowe tortille 268

Na każdej imprezie doskonale spisują się przekąski  z tortilli na ciepło. Ten przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Najlepsze są zgrillowane na grilu

Wanilia i Kardamon
Zapiekane, faszerowane ziemniaki 321

To danie, a właściwie przekąska jest nie dość, że banalna, to jeszcze nie zajmuje wiele czasu na przygotowanie. Pieczenie to oczywiście inna sprawa, bo tego nie

Kuchnia w czekoladzie
KARKÓWKA Z ZIEMNIAKAMI I CEBULĄ - Z PIEKARNIKA 13885

U mnie znów coś dla miłośników karkówki 😊  Danie proste, jednogarnkowe, nie wymagające od nas długich minut stania przy kuchence. Po prostu pakujemy wszystko do jednego

Walijskie Pichcenie
Kasza gryczana z grzybami 134

Przepis na kaszę gryczaną z grzybami zaczerpnęłam z broszury wydawnictwa Bluszcz z dwudziestolecia międzywojennego, z zeszytu zawierającego przepisy na kluski, knedle, kasze... Niestety strony tytułowej brak

królestwo garów

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję