Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 500 g makaronu świderki 1 papryczka chilli 2 puszki krojonych pomidorów bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz
Moje-pitraszenieTo taka forma pieczonego omletu. Frittata z kiełbasą i papryką. Idealna na śniadanie, kolację, a nawet obiad. Bardzo lubię taki posiłek. Można go przygotować ze
O kuchni z uczuciemNie macie chyba jeszcze dość tych wszystkich świeżych warzyw i owoców, które otaczają nas z każdej strony i są dostępne praktycznie na wyciągnięcie ręki?! Cukinia też
Kuchnia w czekoladzieWiem, jest to mało dietetyczne za to mocno kaloryczne, ale niestety pyszne mięsko. Więc raz na jakiś czas czemu nie? Karczek pod pierzynką to propozycja nie
Bernika - moj kulinarny pamietnikCukinia już się pojawiła w ogródkach, na straganach i sklepach. Przez najbliższych kilka tygodni będziemy mogli robić z niej różne potrawy. Dziś proponuję pyszną tartę, której
słodki bratekKrokiety z chleba tostowego nadziewane szynką i serem. Sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do zupy. Polecam również podanie z sosem majonezowym
zielonacukinkaPo raz pierwszy użyłam kukurydzy konserwowej do ciasta naleśnikowego. Miałam obawy, ale ryzyko opłaciło. Pachnące, mięciutkie, idealnie pasowały do pikantnego farszu, a zapieczone z pieczarkami i
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam pizze w wykonaniu mojego męża. Sama też czasem ją piekę, ale zawsze uważałam, że jego smakuję o wiele lepiej. W szczególności, że jego ciasto nigdy
Słodkie okruszkiKiedy upał za oknem, a ma się ochotę na coś słodkiego, chodzimy i szukamy czegoś "na raz". Takie serniki zdecydowanie pozwolą Wam zaspokoić swoje zachcianki- są
Kuchnia w czekoladzieOstatni czas jest dla mnie bardzo intensywny. Częste wyjazdy nie pomagają w regularnym prowadzenia bloga. Jest Was coraz więcej na Facebooku i to sprawia, mi przeogromną
Smakuj życie!Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, pierś z kurczaka 1 sztuka/pojedyńcza, papryka czerwona 1 sztuka, papryka żółta 1 sztuka, cukinia 1 sztuka, cebula 1 sztuka, pomidory
W Mojej Kuchni LubięPrzygotowanie jej jest banalnie proste i co ważne- nigdy nie będziecie się zastanawiali czy makaron pomiędzy warstwami jest już odpowiednio miękki, jak to się zdarza przy
Kuchnia w czekoladzieDelikatne soczyste roladki z mielonego mięsa indyka, w pysznym sosie pomidorowym. Z dodatkiem podsmażonego z czosnkiem szpinaku i pokruszoną fetą. Danie sprawdzi się na bardziej
cool and mintySkładniki: 2 sztuki bakłażana 1 puszka czerwonych, krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 500g wołowiny 1/2 szklanki wina białego 200g sera żółtego garść natki
Prosto i Smacznie z Anetą