Pieczone ziemniaki w parmezanowej panierce (Patate sabbiose al forno)

Pieczone ziemniaki  w parmezanowej panierce (Patate sabbiose al forno)

Pieczone ziemniaki w parmezanowej panierce (Patate sabbiose al forno)

Jeżeli szukacie prostego sposobu na urozmaicenie codziennych posiłków, jesteście wielbicielami ziemniaków, bez których nie wyobrażacie sobie obiadu, jednocześnie jesteście znudzeni tradycyjnymi przepisami, dzisiejsza inspiracja na pieczone ziemniaki w panierce powinna Was zainteresować ;)  Ziemniaki po upieczeniu w panierce z bułki tartej, parmezanu i rozmarynu zyskują nie tylko na smaku i aromacie,  są niezwykle chrupiące na zewnątrz i  m iękkie w środku .  Nie pozostaje mi nic innego ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, tarta, bułki, pieczone ziemniaki, obiad, zapiekanka z ziemniakami, przekąski, zapiekanki, zapiekanka, przystawki, mięso, zapiekanka z mięsem , bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.