Uwielbiamy pizze. Ileż już wersji u nas pojawiło się na stole. Dziś zapraszam Was na pizze z wędzonym kurczakiem na cieście z prażoną cebulką. Warto wzbogacać
Słodkie okruszkiPieczarki z małżami można podać jako przekąskę lub jako danie główne. Trudno podać dokładne ilości składników, wszystko zależy od wielkości pieczarek jakie chcemy użyć. Mała pieczarka
królestwo garówCoś dobrego wykombinowałam i to na parze można powiedzieć.Przygotowałam warzywa czyli to co znalazłam w lodówce. Składniki: ziemniaki pokrojone w plastry 4-6 szt cukinia
Różowa kuchniaDanie z dynią piżmową przygotowałam w dwóch wersjach - dla rodziny z bulgurem i soczewicą, dla mnie z ryżem. SKŁADNIKI: 1 dynia piżmowa 1 cebula 1 ząbek
Kuchenne zapiski EdytyCzęsto, gdy z kimś rozmawiam na temat starej (początek XX wieku) kuchni, słyszę że potrawy były tłuste, ciężkie... Nie wiem skąd to się wzięło. W książkach
królestwo garówSkładniki (na 2 osoby): 2 okrągłe bułki drożdżowe 250g boczku surowego pokrojonego w kostkę serek kanapkowy pieprz/sól/curry/zioła prowansalskie 2 garści żółtego sera tartego
Moje pyszne gotowanieOpis: Zapiekany kalafior z sosem serowym to szybki przepis na smaczne danie. Idealny przepis dla osób, które nie jedzą mięsa. Jest to bardzo ciekawy sposób na
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSzybko i smacznie..dodatki do zawijańców dowolne..Można zrobić tradycyjnie pizzę.. 6 dkg drożdży 1 szkl. mleka szczypta cukru 1 łyżeczki soli 3 ,5
Moje domowe kucharzenie1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej Młynomag 0,5 szkl luksusowej Młynomag 200 g masła 2 żółtka sól szczypta proszku do pieczenia 200 g świeżych grzybów (opieńki
Gotowanie jest łatweSkładniki: ( na 5 bułek ) Ciasto: 450g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), 1 łyżeczka soli, 7g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju, 250ml ciepłego mleka. Farsz: ( składniki w
W kuchni u MonikiPrzepis, który chodził za mną od dawna Pyszne naleśniki z farszem ziemniaczanym i dodatkiem pieczarek w śmietanie. Są bardzo sycące. Jeden taki naleśnik wystarcza na obiad
BullioPROSTY PRZEPIS NA DOBRĄ PIZZĘ Pizza nie od dziś stanowi jedno z ulubionych dań milionów ludzi na wszystkich kontynentach. Jej korzenie sięgają XVIII-wiecznych Włoch
Aromatyczne PodróżeSkładniki: 250 g makaronu (u mnie świderki Lubella); 125 g wędzonego boczku; 125 ml słodkiej, gęstej smietany 36 % (u mnie Piątnica, do deserów); 100 g sera
Gospodyni MiejskaJeżeli czyta to ktoś, kto sądzi, że jedyną korzyścią jaką można wynieść z wizyty w szwedzkim sklepie z meblami (i całą resztą) jest konsumpcja hot-doga
zadanie-gotowanieA może nie powinnam tego nazwać pizza, ale francuski krążek z dodatkami lub jeszcze inaczej? Może i tak, jednak pizza brzmi bardziej kusząc. Najważniejsze, że
Dieta moja pasja