Zapiekane naleśniki z gotowanym mięsem i warzywami

Zapiekane naleśniki z gotowanym mięsem i warzywami

Zapiekane naleśniki z gotowanym mięsem i warzywami

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg szynki 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 selera 1/2 pora 1 cebula 2 łyżki oleju ziele angielskie sól, pieprz Naleśniki: 4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 2 szklanki wody (może być gazowana) 1 jajko 60 ml oleju sól 150 g żółtego startego sera 1/2 pęczka szczypioru ketchup masło do wysmarowania blachy Sposób wykonania: Mięso kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą (około 2,5 litra) i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z powierzchni wywaru szarą pianę. Dodajemy obraną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.