budyń - 12640 przepisów (strona:524/843)

Sernik na zimno " Stracciatella " 409

łyżeczek , jeśli ktoś lubi masę bardziej zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam z firmy Symbio ) 3 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa : 125 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania : Biszkopt(...)Całe jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. W oddzielnej miseczce mieszamy budynie, 3 łyżki mąki pszennej , kakao i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej wsypujemy suche składniki i delikatnie mieszamy . Wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy ok.20- 30 minut . Masa serowo - śmietankowa : Ubijamy zimną śmietankę .  Ser mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym . Do sera dodajemy

Słodkości i nie tylko
Sernik czarno-biały z Nutellą 166

ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 250 g Nutelli Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego owoce do ozdoby Przygotowanie:  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciastka, Nutellę(...)Ciasteczkami dokładnie wylepiamy dno tortownicy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 15 minut. Upieczony i lekko ostudzony spód smarujemy dżemem.   W dużej misce umieszczamy twaróg, śmietanę, cukier, budyń i jajka, miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Z całości masy serowej odlewamy połowę i miksujemy z Nutellą. Do pozostałej białej masy serowej dodajemy wanilię i mieszamy. Masę

Mania Gotowania
Muffinki z majonezem 217

połowy tej porcji wyszło 8 ..ja dodatkowo do środka dodałabym jeszcze jakieś owoce..i tak zrobię następnym razem.. 4 jajka 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 opakowania budyniu waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże łyżki majonezu wiejskiego Develey 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka syropu klonowego Jajka ubić (w całości), dodawać stopniowo(...)cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać mąkę, budyń i proszek do pieczenia, cały czas mieszając. Dodać majonez i ekstrakt waniliowy.Do kubeczka odłożyć ok. 14 łyżeczek ciasta, do którego należy dodać kakao oraz syrop klonowy.Ciasto nakładać do formy do pieczenia muffinek (ok 3/4 wysokości). Na górze każdej muffinki robić kleksy z ciemnego ciasta [ lekko zamieszałam wykałaczką] . Piec około 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Ciasto orzechowo - jabłkowe 7063

rondelka i zagotować . W 1/2 szkl. mleka rozrobić obie mąki i cukier.  Do gotującego się mleka wlewamy roztwór z mąk i mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje. Budyń studzimy a następnie miksujemy z miękkim masłem na krem, stopniowo dodając do masła budyń. Składanie ciasta   Biszkopt orzechowy / połowa masy budyniowej / ciasto jabłkowe / druga połowa masy budyniowej / biszkopt orzechowy / polewa

Słodkości i nie tylko
Ciasto Delicje 117

razem z cukrem i cukrem waniliowym. Na wrzące mleko wlewamy wymieszane z pozostałym mlekiem mąki. Mieszamy na małej mocy palinka, uważając żeby nie przypalić od spodu. Powinniśmy otrzymać konsystencję budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie budyń ucieramy z kostką masła na puszysty krem. Polewa: 1 czubata łyżka kakao 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki zimnej wody 100 g masła

Made By Mom And Son
Sernik z jogurtów greckich 2985

pieczenia 1,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kakao Masa jogurtowa 3 jogurty greckie po 400 g 8 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru wanilinowego 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju Polewa 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru   3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta włożyć do misy miksera(...)widelcem i podpiec około 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć.  Masa jogurtowa: Żółtka ubić z cukrami. Białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodać utarte żółtka, jogurty, budynie i zmiksować na wolnych obrotach. Na końcu wlać olej i delikatnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony spód i piec w 180 stopniach 70 minut. Blacha 34*25 cm.  Polewa

Ala piecze i gotuje
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI 2073

kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag twarogu  2 żółtka szklanka cukru pół kostki masła 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy(...)reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Masa serowa Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze

RAROSSA
Kruche z masą kokosową jeżynami i gruszką 386

szkl mąki krupczatki 370 g masła lub margaryny 1,5 szkl cukru 6 żółtek 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku Masa kokosowa 6 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 220 g kokosu 750 ml kwaśnej śmietany 18% 1,5 szkl jeżyn 1 gruszka Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie z miksera(...)Wyjąć. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno, dosypywać porcjami cukier i miksować do momentu aż cukier się rozpuści. Dodać do białek śmietanę zmiksować na wolnych obrotach. Kokos wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia dodać do białek i zmiksować na wolnych obrotach do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Masę kokosową wyłożyć na letni podpieczony spód. Na wierzchu rozsypać jeżyny

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe Mini Serniczki Oreo 131

serniczków: 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 5 łyżek mleka 3 jajka 100 g cukru 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao około 25 ciasteczek Oreo Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej czekoladę, rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy zmielony twaróg(...)budyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami

Made By Mom And Son
Ciasto Biedronka 2415

masła lub margaryny.  3/4 mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W reszcie mleka rozrobić obydwie mąki, mieszając, powoli wlać do gotującego się mleka. Gotować, aż zgęstnieje jak budyń, ostudzić. Masło utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa.  Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa,  1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z jabłkami, śliwkami i gruszkami! - Jesienna szarlotka! 418

schłodzonych - 2 białka - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 130 g cukru zmielonego (kryształ się nie rozpuści! ) - 2 łyżki śmietany - plus mąka do podsypywania Na bezę: - 4 białka - 1/2 opakowania budyniu waniliowego - 2 łyżki cukru - 500 g śliwek - 3 duże jabłka - 2 duże gruszki - 4 łyżki brązowego cukru - cynamon, kardamon Ciasto za pomocą noża zagniatamy, robimy to jak najszybciej. Ciasto owijamy(...)cieście ułóż pokrojone i wydrylowane śliwki, jabłka i gruszki. Z ciasta wytnij paski. Pianę z białek ubij an sztywno, dodaj cukier, ubijaj aż się rozpuści, następnie dodaj proszek- budyń. Wymieszaj delikatnie wyłóż na owocach, a następnie udekoruj paskami ciasta.  Pieczemy 60 minut w temp. 200 stopni C (piekarnik gazowy) Przepyszne jesienne ciasto z owocami! Gorąco Wam polecam

SMYKWKUCHNI
Babka czekoladowo - migdałowa 257

płaskich łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka mleko 7,5 dag mielonych migdałów lub orzechów włoskich 1 gorzka, twarda czekolada lub gotowa starta 100 g 2 budynie czekoladowe ( takie na 500 ml ) Przygotowanie: Masło utrzeć doskonale z cukrem, który dodajemy stopniowo Dodajemy żółtka i ciągle ucieramy Wsypujemy budyń, utartą czekoladę, mąkę i znów ucieramy Dodajemy około

Proste Potrawy
Ciasto Hiszpan 138

Przygotowanie kremu: W połowie mleka rozmieszać żółtka, mąki , cukier  Resztę mleka zagotować i wlać na wrzątek to w którym rozmieszano żółtka, cukier i mąki Mieszając ugotować budyń, wystudzić Palmę ucierać i dodawać stopniowo budyń- ma powstać puszysta masa Krem dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao Ciasto po przestudzeniu również dzielimy na 2 części Można je nasączyć kawą

Proste Potrawy
Strzępiec z masą krówkową 120

łyżeczki proszku 4 łyżki śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki amoniaku Dodatkowo: 1 opakowanie masy krówkowej (ja użyłam krówkową kakaową z biedronki ) 1 szklanka cukru 6 białek 1 duży budyń o smaku krówki cukier puder do posypania Margarynę z mąką,proszkiem i cukrem posiekać.Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem,wszystko zagnieść.Ciasto podzielić na 3 części, jedną większą(...)krówkową, następnie zetrzeć drugą część ciasta.Ubić pianę z białek na sztywno ,dodać 1 szkl cukru i jeszcze ubić, pod koniec ubijania dodać 1 duże (na 3/4 litra) opakowanie budyniu o smaku krówki. Pianę wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Praktyczna pl
Skubaniec 113

pudru 1 margaryna cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku 4 łyżki śmietany kwaśnej na czubek łyżeczki amoniaku 2 łyżki kakao Dodatkowo: powidła węgierkowe 1 szklanka cukru 6 białek 1 duży budyń śmietankowy (na 3/4 l mleka) cukier puder do posypania Margarynę z mąką,proszkiem i cukrem posiekać.Dodać żółtka rozmieszane ze śmietaną i amoniakiem,wszystko zagnieść.Ciasto podzielić na 3 części(...)wyłożoną papierem do pieczenia,na to wyłożyć powidło, następnie zetrzeć ciasto kakaowe.Ubić pianę z białek na sztywno ,dodać 1 szkl cukru i jeszcze ubić, pod koniec ubijania dodać budyń (proszek).. Pianę wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Praktyczna pl