budyń - 12640 przepisów (strona:530/843)

Babka z jagodami 185

uwaga - babka jest pyszna i szybko znika. Składniki: 300g masła 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajek 1 szklanka cukru 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy jagody Przygotowanie: Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać porcjami mascarpone po jednym jajku i cały czas miksować na średnich obrotach. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać

Ala piecze i gotuje
Tarta z kruchym spodem z Oreo, jagodami i kremem budyniowo-mascarpone 255

takie letnie dni. Spokojnie można się nią pochwalić znajomym, rodzicom, teściom.. myślę, że będą zachwyceni!  Składniki: 2 szklanki jagód 200 gram ciasteczek Oreo 150 gram masła 1 budyń śmietankowy 3 szklanki mleka 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 250 gram serka mascarpone  cukier puder, mięta.. do ozdoby  Oreo miksujemy w blenderze(...)tarty do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie możemy przygotować krem. Jajka miksujemy z cukrem pudrem. W garnku gotujemy 2 szklanki mleka. Do jaj dodajemy zawartość opakowania budyniu oraz mąkę i nadal miksujemy. Dodajemy szklankę mleka. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 4-5 minut aż powstanie krem budyniowy o dość

Mango Papaja
Sernik Gumiś ;) 1111

kakao 1 łyżka śmietany 18%   Masa serowa: 1 kg twarogu (u mnie specjalny w wiaderku, jeśli mamy zwykły twaróg należy go zmielić) 200g jagód ( mrożone lub świeże) 2 budynie śmietankowe 1,5 szklanki drobnego cukru ( najpierw dodajemy szklankę i próbujemy, wszystko zależy od sera, jeśli za mało słodki, dodajemy resztę) 5 jajek + 2 białka, które zostały od ciasta(...)Wstawiamy do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich pokrojone masło i ucieramy. Następnie dodajemy ser, zblendowane jagody i budynie. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy i mieszamy delikatnie z masą serową. Blachę wykładamy papierem, rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim blachę, tak aby zachodziło trochę na boki blachy. Wykładamy

Czerwona Porzeczka
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 6984

ciasta lubicie) drobniutko potarta skórka z dwóch pomarańczy lub ewentualnie 2 łyżeczki aromatu pomarańczowego 4 jajka (osobno białka i żółtka) 100 g mleka skondensowanego niesłodzonego lub śmietany 100g masła budyń waniliowy Przygotowanie: Masę makową dokładnie wymieszać z jajkami, kokosem i mielonymi migdałami. Blaszkę o wymiarach ok 25x36cm (NIE większą!) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę makową i równomiernie rozprowadzić. Masa(...)serowa: Pomarańcze sparzyć i drobniutko zetrzeć skórkę. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem (i ewentualnie z cukrem). Następnie dodać ser, mleczko lub śmietanę, skórkę pomarańczową, budyń w proszku i ubijać na wolnych obrotach około minutę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wylać na warstwę makową i piec w rozgrzanym

Ze smakiem i z pasją
Sernik kokosowy z polewą krówkową 171

mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu 4 jajka (osobno białka i żółtka) 3 łyżki budyniu śmietankowego w proszku lub mąki ziemniaczanej spód: 180 g ciastek owsianych 1 łyżka kakao 90 g roztopionego masła polewa: 200 g krówek 4 łyżki mleka (lub więcej) ewentualnie płatki kokosowe do dekoracji(...)wyłożyć papierem do pieczenia a następnie równomiernie zmiksowanymi ciastkami mocno dociskając palcami. MASA: Białka oddzielić od żółtek. Sery, żółtka, cukier i mleczko kokosowe zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać budyń lub mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, ponownie przez chwilę zmiksować. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę. Białka delikatnie wymieszać szpatułką z masą serową. Masę wylać na spód

Ze smakiem i z pasją
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 153

przepisu; nieco zmodyfikowany;/ na spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników lub jakichś kruchych ciastek 90g masła na sernik: 1,2 kg białego półtłustego sera 4 jajka szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka  do podania: sos truskawkowy (opcjonalnie) Spód: Ciasteczka rozgniatam na proszek, mieszam z miękkim masłem i wylepiam prostokątną formę, wyłożoną papierem(...)żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają pod koniec ubijania połowę cukry tak, aby piana stała się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram z żółtkami i pozostałym cukrem. Dodaję budyń, mleko, miksuję. Następnie cienkim strumieniem wlewam olej, miksując na najmniejszych obrotach, a na samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie i dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewam

W kuchni Karmel-itki
Sernik krówkowy na samotny weekend... 327

cukru waniliowego; 400 g (puszka) masy krówkowej (ja użyłam krówkowej z kokosem); 1/2 szkl. śmietanki 30%; 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 4 łyżki wiórek kokosowych; (mąkę i wiórki można zastąpić budyniem kokosowym). Spód: 220 g herbatników; 100 g rozpuszczonego masła; 4 łyżki wiórek kokosowych . Do przybrania: 3 łyżki masy krówkowej; 1/4 szkl. śmietanki 30%; wiórki kokosowe. Przygotowanie spodu: Herbatniki mielimy(...)miksujemy z jajkami, dodajemy cukier i cukier waniliowy. A następnie olejek waniliowy, masę krówkową (odkładamy 3 łyżki na dekorację) i śmietankę. Na końcu dodajemy mąkę i wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach. Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje. Sernika

Miksturownik
♥ Sernik mojej Mamy ♥ najlepszy na świecie!!! 650

łyżeczki proszku do pieczenia; kakao. Wszystkie składniki zagniatamy, rozwałkowujemy i wyklejamy dużą blachę. Ciasto posypujemy kakao. Masa serowa: 1 kg mielonego sera; 3/4 szkl. oleju; 1 szkl. cukru; 2 budynie śmietankowe/waniliowe; 1/2 l mleka; aromat śmietankowy/waniliowy/migdałowy; 2 całe jajka; 4 żółtka. Cukier ubijamy z olejem, dodajemy jajka i żółtka oraz aromat. Wsypujemy budyń i wlewamy mleko - dokładnie

Miksturownik
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3282

stopniach przez 25 minut. 1 1/2 szklanki mleka gotujemy z cukrami. Do pozostałego zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy. Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy połową kremu. Na wierzchu (na drugiej połowie kremu) układamy biszkopty, które wcześniej moczymy w ponczu

Miksturownik
3Bit bez pieczenia!!! Pychotka!!! 650

pieczenia.  Znalazłam go na Kotlet.TV. Zamiast czekolady na wierzchu użyłam kakao. 3 Bit Składniki: ok. 400 g herbatników maślanych (2 duże opakowania); 1 puszka masy krówkowej; 2 budynie śmietankowe; 750 ml mleka + szklanka do namoczenia herbatników; 100 g masła; 400 ml śmietany 30%; 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka cukru waniliowego; 1 łyżka żelatyny; 1/3 szkl. wrzątku(...)wierzch kakao. W formie układamy jedną warstwę namoczonych w mleku herbatników. Wylewamy na nie podgrzaną masę krówkową - podgrzana lepiej się rozsmarowuje. Układamy kolejną warstwę namoczonych herbatników. Na mleku gotujemy budynie. Jeśli są bez cukru dodajemy go do gotowania. Zostawiamy do wystygnięcia i miksujemy z masłem. Wykładamy masę na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy

Miksturownik
Sernik "złota rosa" 136

serową: - 1 kg pełnotłustego twarogu (używam takiego gotowego, zmielonego na sernik) - 3/4 szklanki cukru - 3/4 szklanki mleka 3,2% - 1/3 szklanki oleju - ziarenka z połowy laski wanilii  - torebka budyniu waniliowego (takiego na pół litra mleka) - łyżka mąki ziemniaczanej - 2 całe jajka - 4 żółtka - sok świeżo wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki na piankę:  - 4 białka - 0,5 szklanki(...)wyklejamy spód tortownicy. Podpiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut. 2. Mikserem w dużej misce łączymy ze sobą: twaróg, ziarenka z laski wanilii, cukier, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Powoli dodajemy mleko, sok z cytryny, żółtka, jajka i olej cały czas miksując. 3. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 141

Dziś przedstawię Wam kolejny produkt od DAN CAKE A są to ŚLIMACZKI zakręcone drożdżówki. Występują w 2 wariantach smakowych: - czekoladowe - z budyniem waniliowym Opakowanie zawiera 7 bułeczek, każda pakowana osobno.  Bułeczkę pakujemy do torby lub dziecku do plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki(...)Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo smaczne. MOJA OPINIA: Drożdżówki są puszyste i delikatne. Dzięki pakowaniu w osobną folijkę dłużej zachowują świeżość. Moje dziecko chętnie sięga po nie, gdy ma ochotę na coś słodkiego. Podaję je też jako drugie śniadanie

kolorowotorcikowo
Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie 203

Ciasto migdałowe z czereśniami w rumie - przepi s Składniki: 50 g mielonych migdałów, np BackMit 1 budyń śmietankowy 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jaja 150 g masła 2/3 szkl. cukru czereśnie - ilość wg upodobań rum, około 1/2 szkl. cukier puder, 2-3 łyżki migdały płatki, np KRESTO Czereśnie wypestkować, zalać rumem, dosłodzić cukrem pudrem - odstawić(...)naczyniu wymieszać migdały, budyń, proszek do pieczenia i mąkę. Masło utrzeć, dosypując cukier, na puszystą masę. Do masy dodawać po jednym jajku - nie przerywając ucierania. Dosypać suche składniki - dokładnie wymieszać. Przelać ciasto do okrągłej, wyłożonej papierem, formy/tortownicy. Czereśnie odsączyć, wyłożyć na ciasto. Posypać płatkami migdałów. Piec w 175 stopniach C, około 60 min. W przepisie wykorzystałam bakalie KRESTO raz BackMit

kolorowotorcikowo
Czekoladowiec z bazylią 144

mlecznej margaryny 1 szkl cukru pudru   Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki. Resztę gotujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy mąkę. Wlewamy na gotujące się mleko - ciągle mieszają. Budyń odstawiamy do ostudzenia Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Do utartej margaryny dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gotową masą przekładamy placki. Do dekoracji: 200 g czekolady gorzkiej

kolorowotorcikowo
Serowa tarta z jabłkami 221

CIASTO: 25 dag mąki pszennej, 120 g masła,5 łyżek cukru szczypta soli, 1 jajko. NADZIENIE : 2 jajka, 250g sera ricotta lub chudego twarogu, 4 łyżki cukru, 2 łyżki budyniu waniliowego ( proszku ), 3 jabłka, sok z cytryny, konfitura z żurawiny, łyżka miodu Wykonanie:   Ze składników zagnieść ciasto, uformować kulę,owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 min. /* Style(...)font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser ricotta, budyń waniliowy - wymieszać. Dodać pianę z białek - delikatnie połączyć. Ciasto rozwałkować, wyłożyć blachę, wylać masę serową.  Na masie ułożyć cienko pokrojone jabłka.  Piec

kolorowotorcikowo