budyń - 12640 przepisów (strona:538/843)

Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 376

złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Krem budyniowy: 1 saszetka budyniu waniliowego 350 ml mleka 70-100g masła 1,5 łyżki cukru Przygotowanie: Mleko wlać do rondelka, ciut odlać do rozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki(...)rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny. Smacznego, Anulla Normal

Fabryka pomysłów
Rurki z kremem 337

grudek. Następnie wlewamy wszystko do reszty mleka w garnku i doprowadzamy do wrzenia. Ponieważ masa będzie gęstnieć, trzeba ciągle mieszać i pilnować aby się nie przypaliła w garnku. Powstały budyń studzimy. Masło ucieramy na gładki puch i stopniowo dodajemy wystudzony budyń. Powstały krem umieszczamy w rurkach i chłodzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Czerwona Porzeczka
Wiosenne ciasto z rabarbarem, jabłkiem i bezą 124

pieczemy ciasto przez  godzinę w 180 Firma 10.2625 ° C (góra i dół). Piekarnika nie otwieramy od razu, studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Pianka: 3 białka, 3 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego, 1 i 1/4 szkl. cukru pudru. Białka ubijamy na sztywno wsypując partiami cukier puder, a na końcu dodając budyń. Masa rabarbarowo-jabłkowa 70 dag rabarbaru, 70 dag jabłek

Delicious Titbits
Sernik cytrynowy 203

tamtej chwili swoją delikatnością zachwyca wszystkich gości... wprost rozpływa się w ustach  :) Składniki: 1 kg sera (ja użyłam już zmielonego), 4 jaja, 2 szklanki cukru, 1 cytryna, 1 budyń waniliowy lub śmietankowy, 1 łyżka kaszy manny, 1 kostka masła (250g), Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem (ok. 5 minut), po tym czasie partiami dodawać(...)Następnie dodać budyń, kaszę mannę, otartą skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Na końcu dodajemy ubitą piankę z białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę. Ciasteczkowy spód: 250g ciasteczek owsianych (ja użyłam

Delicious Titbits
Kostka szczęścia ;) 514

pozostawionego mleka dodajemy żółtka, i obie mąki, mieszamy tak, żeby nie było grudek. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało, wlewamy mieszaninę, dokładnie mieszamy aż do zagotowania. Mamy budyń, który odstawiamy do schłodzenia. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Margarynę, kakao, cukier i wodę rozpuszczamy w garnku, a potem studzimy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Gdy kakaowa mieszanina wystygnie, wlewamy(...)się całkowicie rozpaść, możemy je zblendować. Do gorącej masy dodajemy galaretkę ( w postaci suchej) i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem: masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy po łyżce budyniu ugotowanego wcześniej.  Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto

Czerwona Porzeczka
Piecuchy z ciasta francuskiego z serem i dżemem 57

Zapraszam na przepis 🙂     Przepis na piecuchy z ciasta francuskiego arkusz ciasta francuskiego 275 g twaróg w kostce 150 g śmietana kwaśna gęsta 3 łyżki cukier do smaku budyń jasny proszek 1 łyżeczka z brzuszkiem dżem z czarnej porzeczki Oraz mleko 2 łyżki cukier puder           Piecuchy francuskie z serem jak zrobić Jeżeli nie masz

Dieta moja pasja
Drożdżówki z budyniem i jabłkami 219

Domowe drożdżówki to pyszne bułeczki z nadzieniem, które chyba każdy uwielbia. Można je przygotować w różnych kształtach, rozmiarach i smakach. Artykuł Drożdżówki z budyniem i jabłkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Deser krówka - mandarynka 24

talerzu, niezamierzenie coś pysznego zagości. Bo to jest tak: a to coś tu już leży dwa dni za długo - grejpfrut i mandarynki. O tym to już całkiem zapomniałam czyli budyń krówka a napój kokosowy czas było zużyć. Chwila zadumy i wpadłam do kuchni aby wyczarować coś pysznego. Potrzebny będzie jeszcze orkisz ekspandowany lub owies lub pszenica, co tam macie

Moje Małe Czarowanie
Szybki Sernik łaciaty 37

pieczenia: 1 łyżeczka sok z cytryny: 1 łyżka Na masę twarogową: twaróg sernikowy: 1 kg kwaśna śmietana 18 %: 200 g jajka od kur z wolnego wybiegu: 4 szt. budyń jasny: 1 op. (40g) cukier: ok. 1/2 szklanki sok z cytryny: 2 łyżki Sernik łaciaty – przepis Przygotowanie: Do przygotowania przepisu potrzebne będą też oprócz składników: forma do pieczenia o wymiarach

Kuchnia Na Wypasie
Kruche ciasto z owocami i pyszną pianką 41

oleju 50g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 7 białek jaj 200g drobnego cukru do wypieków 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 200ml oleju Dodatkowo: ok 500g owoców typu: maliny, borówki, jagody, porzeczki, morele itp. cukier puder do posypania ciasta       *** Przygotowujemy kruche ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę

Blog z Apetytem
Pudding Brûlée 46

mieszaj, aż cukier się rozpuści. Po drugie dodaj ekstrat z wanili i wymieszaj. Następnie wsyp powoli semolinę, ciągle mieszając. W międzyczasie przygotuj foremki na pudding. Po trzecie grzej budyń tak długo, aż zacznie gęstnieć, a następnie przelej go do foremek i pozwól przestygnąć. Po czwarte rozgrzej grill w piekarniku. Jeśli masz palnik, czy też lutownicę kuchenną użyj jej, jeśli

RafalCook
Ciasto brzoskwiniowe z pianką 71

szklanki mąki pszennej (u mnie typ 500) 250 g masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka Na piankę: 2 duże budynie śmietankowe (2×64 g) 4 białka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego *szklanka ma u mnie 250 ml Przygotowanie: Formę (u mnie 26×26 cm) smarujemy lekko tłuszczem

Słodkie okruszki
Pyszne desery delikatne jak piórko? Sprawdź, jak je przygotować! 68

smaku, np. Galaretka jagodowy smak WINIARY. W ten sposób stworzymy lekki, ale wyjątkowo smaczny deser, którym bez wyrzutów można się zajadać nawet wieczorem! Równie dobrze śmietana kremówka smakuje z budyniem, a z jej udziałem zrobimy z niej także deser przypominający smakiem dobrze znane piankowe kosteczki pokryte czekoladą! Jeśli ma się ochotę na coś słodkiego, a zarazem delikatnego, warto skusić się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!