serka mascarpone Grapefruit curd: 230 g obranego ze skórki i błonek grejpfruta (ok. jeden duży grejpfrut) 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 płaska łyżka budyniu waniliowego (proszek) 3 łyżki wody Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy 1 grejpfrut do dekoracji kilka kostek białej czekolady, startej Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitej
Nastoletnie Wypiekaniepszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g cukru pudru 150 g zimnego masła 3 żółtka budyniowa pianka: 3 białka 130 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g budyniu waniliowego (proszek) 75 ml oleju dodatkowo: 300 g malin Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWbrew nazwie nie zawiera ono w sobie pitaji ( dragon fruit ). Ciasto przygotowałam na wzór tego egzotycznego owocu. Biszkopt upiekłam z na bazie malinowego budyniu a wnętrze kryje w sobie drogocenne nasiona chia. Składniki biszkopt 2 szt ( 25 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypokojowej Masa serowa: 125 g miękkiego masła 1 kg twarogu, zmielonego (może być z wiaderka) 1 szkl cukru 4 jajka kilka kropel aromatu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego (40 g) Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 60 g masła 3 łyżki mleka Przygotowanie: Murzynek: Masło, kakao, mleko oraz cukier umieścić w garnuszku i podgrzewać
Nastoletnie Wypiekaniejajka 3/4 szkl cukru Masa serowa: 100 g miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć sera z wiaderka już zmielonego) 1 op. budyniu waniliowego (40 g) 1/2 szkl śmietany kremówki 36% Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść w kulę, a następnie wykleić do blaszki o wymiarach
Nastoletnie WypiekanieKakaowa owsianka budyniowa, na czekoladowym mleku sojowym , z bananem *kakao, budyń czekoladowy, czekoladowe mleko sojowe **z kawałkiem raz czekolady, daktylem tak typowo.. mieć dużo czasu, gotowe śniadanie, koniec końców niech się okaże, że mas z o wiele za mało czasu do wyjścia niż Ci to potrzebne.. tak bardzo ja xd + myśl aby się
More food, love and dreamscukrem i mąkami. Odstawiamy. Zagotowujemy mleko z cukrem wanilinowym i masłem roślinnym. Mieszając dodajemy do utartych żółtek i cały czas mieszając zagotowujemy. Gotujemy aż krem zgęstnieje i uzyska konsystencję budyniu. Przestudzonym kremem przekładamy upieczone placki, lekko dociskamy. Ciasto podajemy oprószone cukrem pudrem. Karpatka SMACZNEGO :-) PS. Aktualnie dręczy mnie przeziębienie i od zeszłej środy nie biegam. Z aerobiku jednak
peggiwkuchniwszystko się uda :) Podałam z deserkiem Monte domowej roboty :) Z podanych proporcji wyszły mi cztery naleśniki o średnicy 20 cm. Są idealne na śniadanie w weekendowy poranek :) Składniki: 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 jajka 1 czubata łyżka mąki (dowolna- owsiana, żytnia, ryżowa) 100 ml mleka Rozgrzać patelnię. Składniki zmiksować na gładką masę. Będzie dość rzadka. Jeśli smażymy
Chocolate Muffin Blogbudyń waniliowy z borówkami (także w środku) i gorzką czekoladą 81% kakao~ Dawno mnie tu nie było ze śniadaniem, ale mam strasznie zawalony tydzień...Codziennie jakiś sprawdzian/kartkówka, do tego zajęcia dodatkowe, o czasie dla siebie nie wspomnę bo ostatnio nie było mi dane go uraczyć. Dzisiaj na miłe zakończenie tygodnia w szkole będę od 8.00 do 20.30 - tak, dobrze
breakfast of dreamsPietruszkowy budyń kokosowy, z gruszką i syropem klonowym potrzebowałam takiego wieczoru jak wczoraj
More food, love and dreamsspokojnie możemy zastąpić mąką bezglutenową lub otrębami gryczanymi, które jednak mogą zawierać niewielkie ilości glutenu. Składniki na 12 duuużych ciastek: 1 puszka fasoli (czerwona lub biała) 1 opakowanie budyniu waniliowego (bezglutenowego) 2 duże banany 3 łyżki wiórek kokosowych 3/4 szkl.otrębów (dowolnych) lub 1/2 szkl. mąki kukurydzianej 2 duże łyżki mąki gryczanej lub kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
CzarnawisienkaKukurydzany budyń batatowy, z migdałami i gruszką ferie, ferie, gdzie się podziałyście
More food, love and dreamsmąki pszennej, orkiszowa 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka dodatkowo: 350 g wiśni z kompotu po odsączeniu Składniki na krem: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru/ksylitolu 200 g masła 2 łyżki cukru/ksylitolu Składniki na glazurę: 4 łyżki kakao 4 łyżki masła - 100g 3-4 łyżki cukru/ksylitolu 4-6 łyżek wody
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pudding z budyniu czekoladowego z malinami i truskawkami~ I w końcu upragnione ferie! Doczekałam sięęęę! ♥♥♥ Aczkolwiek dowiedziałam się też, że przez pierwszy tydzień (i również dzisiaj) będę mieć codziennie kurs cukierniczy...Nie zbyt mi to pasuje i raczej nie będę tam 7/7 dni, może ze 3 razy pójdę... :D No kurcze, są ferie przecież
breakfast of dreamsmasło utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Następnie dodawać po jednym jajku i dokładnie rozmieszać na puszystą masę. Teraz najlepiej jest to zrobić w malakserze, wrzucić twaróg, serek waniliowy, budyń i dodać masę jajeczną. Zmiksować na gładką masę. Jeśli nie macie malaksera to użyjcie twarogu zmielonego. Na koniec dodać owoce i makaron, wymieszać dokładnie. Można upiec w formie prostokątnej
Kuchnia Pokoleń