budyń - 12640 przepisów (strona:546/843)

Gruszkowo 123

łyżki płatków amarantusa 6 łyżek gorącej wody 75 g wiórków kokosowych+trochę do obsypania blachy 4 łyżki roztopionego oleju kokosowegonierafinowanego+trochę do wysmarowania blachy Składniki na górę tarty – budyń jaglany: 150 g suchej kaszy jaglanej puszka mleka kokosowego (ok. 400 ml) 70 ml wody 1 łyżka ekstraktu waniliowego 20 g płatków migdałów 2 łyżki miodu naturalnego 3 łyżki wyciśniętego

gutfut
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5223

czyli dobrze upieczone, żeby nadzienie go nie rozmiękczyło. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Pieczony jogurt : – 500 g jogurtu greckiego – 2 jajka – 1/2 szklanki cukru pudru – 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) Wszystkie składniki miksujemy dokładnie do momentu ich połączenia. Przelewamy na kruchy spód i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po całkowitym ostudzeniu szykujemy polewę. Dodatkowo

Relaxtime
Ciasto twarogowe ze śliwkami . 442

mleka pół szklanki (125ml) oleju skórka otarta z całej  cytryny 3 szklanki mąki   2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 3 jajka pół szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego ( po 40g) Dodatkowo : ok 800 g śliwek  2 łyżki cukru ( można pominąć gdy śliwki sa mocno dojrzałe i słodkie)  100g płatków migdałowych  Wykonanie : Twaróg utrzeć

Malinowa Kawiarenka
Fit sernik z serków wiejskich bez cukru na jaglanym spodzie z polewą karobową 242

papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach ok. 13-15 minut. Po upieczeniu przestudzić.  masa: 400 g serka wiejskiego o obniżonej zawartości tłuszczu 2 jajka  40 g budyniu w proszku bez cukru 2/3 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej) 250 g gęstego jogurtu naturalnego Wszystkie składniki umieścić w mikserze i dokładnie zmiksować. Masa powinna być gęsta. Najlepiej zrobić

FitKot
Owocowy deser z galaretką i budyniem 175

śliwki w markecie i były pyszne stąd powstał ten deser i polecam go serdecznie. Zimny smakuje wybornie w upalne dni, kwaskowata marakuja dopełnia całości. Owocowy deser z galaretką i budyniem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka budyniowa, delikatna i kremowa. 124

Obiecałam pokazywać Wam szarlotkę w różnych odsłonach – takich, które lubię najbardziej i które według mnie godne są polecenia. Dziś zapraszam na kremową szarlotkę z budyniem. Jedwabistą, subtelną w smaku i elegancką. Zajadają się nią zarówno młodsi, jak i starsi fani szarlotek. Zapewniam, że kto raz jej spróbuje, ten pozostanie jej wierny na dłużej.   […] Artykuł Szarlotka budyniowa, delikatna

Wiszniówka
Sernik z musem wiśniowym 222

herbatniki , biszkopty , maślane , kruche ) 100 g rozpuszczonego masła. Masa serowa : 1 kg sera na sernik (użyłam wiaderkowego) 330 ml śmietany 30% 1 szklanka cukru 4 jajka 2,5 opakowania budyniu waniliowego (łącznie 100g proszku budyniowego) 250 g wydrylowanych wiśni. Mus wiśniowy: 500g wydrylowanych wiśni pół szklanki cukru 6 łyżeczek żelatyny 300 ml śmietany 30% 1 op. cukru waniliowego Wykonanie : Ciastka

Malinowa Kawiarenka
rogaliki drożdżowe 189

razem proponuję przepis na rogaliki drożdżowe wyniesiony z mojego domu rodzinnego. W pierwotnej wersji były nadziewane budyniem, ale eksperymentowałam też z powidłami, masą makową i jabłkami. Właściwie każda wersja ma swoich zagorzałych fanów, trudno wybrać najlepszą :-) Dzisiaj będą więc rogaliki, które robię najczęściej, czyli nadziewane jabłkami. składniki: 4 szklanki mąki 250 g margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany 100 g drożdży

babka w formie
Jaglana egzotyka 169

przepisie . Ostatnio stwierdziłam, że tarta kiepsko odchodzi od mojej formy, więc tym razem posmarowałam formę olejem kokosowym i oprószyłam wiórkami kokosowymi. Teraz jest idealnie. Składniki na górę tarty, czyli budyń jaglany: 100 g suchej kaszy jaglanej puszka (400 ml) pełnotłustego mleka kokosowego 60 ml wody 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki naturalnego miodu bądź inny (idealnie nie cukier) słodzik

gutfut
Ciasto rabarbarowe z masą budyniową i kruszonką 120

budyniowy rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy. Gotować, cały czas mieszając, aż masa całkowicie zgęstnieje. Do lekko przestudzonego budyniu dodać kwaśną śmietanę i dokładnie rozmieszać. Rozłożyć masę na podpieczone ciasto i na górę kruszonkę. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 15 minut. Życzę miłych chwil z rodzinką

Kuchnia Pokoleń
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA – ciasto bez pieczenia 502

PRZYRZĄDZENIA : Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, połowę mleka – miksujemy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym, a na gotujące wlewamy rozrobione mąki – gotujemy energicznie mieszając aż ;powstanie budyń, odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy masło i wszystko razem dokładnie miksujemy – ma powstać gładki krem budyniowy. Na blachę wyciągamy warstwę herbatników, smarujemy częścią powideł, przykrywamy 1/3 kremu

Ostra na Słodko
Tarta z kremem z białej czekolady i grejpfrutem 187

serka mascarpone   Grapefruit curd: 230 g obranego ze skórki i błonek grejpfruta (ok. jeden duży grejpfrut) 60 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 płaska łyżka budyniu waniliowego (proszek) 3 łyżki wody Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy 1 grejpfrut do dekoracji kilka kostek białej czekolady, startej Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitej

Nastoletnie Wypiekanie
Słynne ciasto z budyniową pianką 148

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 25 g cukru pudru 150 g zimnego masła 3 żółtka budyniowa pianka: 3 białka 130 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g budyniu waniliowego (proszek) 75 ml oleju dodatkowo: 300 g malin Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i cukrem pudrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto smoczy owoc 370

Wbrew nazwie nie zawiera ono w sobie pitaji ( dragon fruit ). Ciasto przygotowałam na wzór tego egzotycznego owocu. Biszkopt upiekłam z na bazie malinowego budyniu a wnętrze kryje w sobie drogocenne nasiona chia. Składniki biszkopt 2 szt ( 25 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Izaura- sernik na murzynku 353

pokojowej   Masa serowa: 125 g miękkiego masła 1 kg twarogu, zmielonego (może być z wiaderka) 1 szkl cukru 4 jajka kilka kropel aromatu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego (40 g) Polewa czekoladowa: 150 g gorzkiej czekolady 60 g masła 3 łyżki mleka     Przygotowanie: Murzynek: Masło, kakao, mleko oraz cukier umieścić w garnuszku i podgrzewać

Nastoletnie Wypiekanie