budyń - 12640 przepisów (strona:546/843)

Kostka orzechowo kajmakowa z kremem kawowym 143

mieszając zagotowujemy. Kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy

Cynamonowe szczęście
Sernik gotowany 541

Polecamy! Sernik gotowany Składniki: Spód: herbatniki kakaowe: 200 g masło miękkie: 2 łyżki gęsta śmietana 18 %: ok. 2 – 3 łyżek Masa twarogowa: twaróg z wiadra: 1 kg budyń jasny: 2 op. sok z cytryny: 2 łyżki jajka: 5 szt. kasza manna: 3 łyżki cukier do smaku gęsta śmietana 18 %: 200 g Polewa: czekolada gorzka: 50 g masło: 2 łyżki

Kuchnia Na Wypasie
Makowiec na biszkopcie kakaowym 143

jajka, mąkę ziemniaczaną, rodzynki oraz orzechy i dokładnie wymieszać. Postawić na ogniu i cały czas mieszając podgrzewać, aż masa się zagotuje ( pojawią się pęcherze powietrza, jak przy gotowaniu gęstego budyniu ). Należy uważać, aby nie przypalić masy.  Masę makową zdjąć z ognia i dodać miód, wymieszać. W razie potrzeby dodać jeszcze około 2 łyżki cukru ( gdyby masa była mało słodka

Opowieści z piekarnika
Sernik z ananasem -naszło mnie na sernik ,miałam ananasy i powstał sernik 203

spód ciasto kruche przepis na blogu już jest masa serowa 1 puszka Ananasa odsączyć i pokroić w kostkę 1 wiaderko sera 5 jajek 1 1/2 szklanki cukru kryształu 1 budyn śmietankowy 2 łyżki mąki oraz 1/2 kostki masła przygotowanie pieczemy w tortownicy zrobic ciasto kruche na 30 min do lodowki a potem rozwałkować i podpiec w piekarniku

Moje Wyroby
Ciasto Krówka 8303

zagotuje dodajemy mieszankę mąki z mlekiem i mieszać do powstania gęstej masy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy z dodatkiem cukru wanilinowego. W między czasie dodajemy po łyżce budyniu. Oba płaty ciasta nasączamy herbatą. Na pierwszy z nich rozkładamy masę i przykrywamy drugim. Wierzch ciasta smarujemy masą krówkowa i posypujemy migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 129

masła/margaryny 40g cukru pudru 30g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g mielonego twarogu  1 jajko 2 żółtka 150g cukru  1 budyń waniliowy (ew. 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżeczka cukru waniliowego) 50g wiórków kokosowych 200 ml mleczka kokosowego ( może być zwykłe) 1/2 szklanki oleju Wierzch bezowy: 2 białka 1 szczypta soli 60g cukru

Di gotuje
Domowe rogaliki twarogowe na tłusty czwartek albo do lunchboxa. Prosty i szybki przepis krok po kroku. 157

możesz podwoić porcję i użyć kilka różnych wersji smakowych. Zaproś dzieci na domową i przepyszną przekąskę!   Zobacz też inne, ciekawe wpisy:   LECZNICZY SYROP Z MNISZKA    BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ   DOMOWA VEGETA PRZEPIS Wszelkie informacje i dane zawarte w tym wpisie są moją zastrzeżoną własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie, jedynie na udostępnianie w oryginalnej

IzaGotuje
Napoleonki z ciasta francuskiego 116

jajkiem i skrobię i mieszać tak długo aż zgęstnieje. Dać masło i wymieszać aż masło się rozpuści. Przykryć folią i ochłodzić. Ubić śmietanę na sztywno i wymieszać z budyniem do gładkości. Na każdym krążku ciasta dać sporą ilość kremu, przykryć innym krążkiem, wyrównać, posmarować wierzch i obtoczyć w okruchach. Autor przepisu: Zornica Toncheva Artykuł Napoleonki z ciasta francuskiego pochodzi

Wasze Przepisy
Seromak Doris 156

niej przepis - ...przepadłam ;-) Naprawdę rewelacyjne ciasto. Robiłam w Święta, ale jeszcze nie raz go upiekę. Składniki (blaszka 35x24cm): Ser: 1 kg sera ( u mnie wiaderkowy Piątnica) 5 jajek 1 budyń śmietankowy (proszek) 15 dag masła / margaryny Masa makowa: 1 puszka masy makowej (850g) - użyłam gotowej, bo nie mam możliwości zmielenia maku 6 łyżek mąki 5 jajek 1/4 szklanki cukru pudru

Kuchnia domowa Ani
Sernik tradycyjny 106

pieczenia 2 jajka Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wylepić dno blaszki, włożyć do lodówki. Masa serowa: jajka 8 sztuk szklanka cukru 1 kg twarogu (z wiaderka) 2 opakowania budyniu 1/2 szklanki oleju Ubić jajka z cukrem na sztywną pianę (na dużych obrotach), dalej dodawać pozostałe składniki miksując na małych obrotach. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Wypiekać w piekarniku nagrzanym

Wasze Przepisy
Racuchy drożdżowe z jabłkami 495

miękkie rozpadną się w czasie smażenia. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na desery karnawałowe. Polecamy: tradycyjne faworki bez obijania , puszyste pączki smażone na smalcu , pieczone mini pączki z budyniem oraz pyszne oponki serowe . Życzymy smacznego! Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Domowe kokosanki 141

dodatek). Składniki: 300 g wiórek kokosowych 4 białka jaj klasy M pół szklanki cukru (można dać ciut więcej, jeśli lubicie słodsze kokosanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 85 g masła 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli Przygotowanie: Piernik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy

Słodkie okruszki
Naleśniki a'la Banoffee 154

sposób na poprawę nastroju, nawet w najbardziej pochmurny dzień! Z podanych składników wychodzi 6-7 naprawdę sytych naleśników :) Składniki na naleśniki: 1 jajko, 1 żółtko, 1 łyżka cukru, 1 budyń waniliowy - proszek (40 g), 100 g mąki, 370 ml mleka, 1 łyżka oleju. Nadzienie: ½ małej puszki masy kajmakowej. 2-3 banany, sok z ½ cytryny, 250 g serka mascarpone

Świat Domowej Kuchni
Domowe kokosanki 144

dodatek). Składniki: 300 g wiórek kokosowych 4 białka jaj klasy M pół szklanki cukru (można dać ciut więcej, jeśli lubicie słodsze kokosanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 85 g masła 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli Przygotowanie: Piernik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy

Słodkie okruszki
Ciasto bez pieczenia z krakersami przekładane budyniem z czekoladową polewą 147

krakersy. Nie słodkie herbatniki, tylko właśnie słone krakersy. Wymyśliliśmy więc to naprawdę proste ciasto bez pieczenia. Właściwie to nic wielkiego do roboty tutaj nie ma, po prostu krakersy przekładane budyniem. Ale wyszło naprawdę świetnie, zdecydowanie polecamy. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture