kakaowy raw "budyń" z awokado i banana; z malinami,daktylami, gorzką czekoladą i surowymi ziarnami kakaowca Nowe podejście do awokado zakończone powodzeniem. W takiej wersji mi smakuje ^^ Wczorajsze zakupy jak najbardziej udane, portfel cieńszy, ale za to szafa większa xd Towarzystwo też bardzo miłe ^^ Co do waszych wczorajszych pytań o moją gofrownicę, to posiadam gofrownicę MPM MGO13
More food, love and dreamsbyło grudek i tak żeby nie przypalić masy. Masę zostawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło/margarynę kilka minut ucieramy a następnie dodajemy -ciągle ucierając- po jednej łyżce ostudzonego budyniu aż masa zrobi się puszysta i kremowa. Na jeden blat wykładamy masę, przykrywamy drugim, lekko dociskając i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Post Karpatka
UgotujmyTo.plchwili dodając masło. Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z masłem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń. Ciepły wylewamy na upieczone ciasto , przykrywamy drugim i obficie posypujemy cukrem pudrem. Zajadamy po ostudzeniu. Smacznego
Ostra na Słodkogęsta – 125 ml *Sól – 1 szczypta MASA : *Mleko – 750 ml *Masło – 50 g *Cukier – 1 szkl *Cukier wanilinowy – 1 op *Mąka pszenna – 2 łyżki *Mąka ziemniaczana – 2 łyżki *Budyń waniliowy – 1 op *Żółtko – 2 szt *Truskawki ( mrożone ) – 250 g DODATKOWO : *Cukier puder SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO : Składniki na ciasto prędko zagniatamy na gładkie ciasto , wkładamy do lodówki
Ostra na Słodkomąką. Pozostałe mleko gotujemy z cukrami. Do gotującego wlewamy rozrobione mąki i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając , studzimy. Miękkie masło ucieramy , a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Dobrze zmiksowany krem wykładamy na masę jabłkową. KRUSZONKA KOKOSOWA : Na patelni rozpuszczamy masło , dodajemy cukier i kokos. Rumienimy na złoto , a następnie przykrywamy ciasto. Całość wkładamy do lodówki na kilka
Ostra na Słodkogębie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma keksówka ) * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * kostka do pieczenia Kasia – 80 g * cukier – 150 g * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 1 op DODATKOWO : * herbatniki – ok. 25 szt * orzeszki ziemne – 100 g * cukier – 3/4 szkl * kostka do pieczenia Kasia – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Przepis na formę
Ostra na Słodkochwili dodając olej. Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do gorącego mleka zagotowanego z olejem cały czas energicznie mieszając , aż powstanie gęsty , kremowy budyń. Krem lekko studzimy , a następnie dodajemy do niego drobno posiekane lub zmiksowane krakersy i d okładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na spód tortownicy kładziemy 1 blat , wyciągamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem , lekko
Ostra na SłodkoZniknęły w tempie błyskawicznym - czemu wcale a wcale się nie dziwię. Kruche ciasteczka jogurtowo-budyniowe Składniki: (na 20-25 sztuk) 100 g mąki pszennej 40 g cukru 35 g budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 50 g zimnego masła 50 g zimnego jogurtu waniliowego (0,1%) dodatkowo: 2 łyżki mleka Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem i proszkiem budyniowym. Dodać
Pożeraczka, czyli raz adobrzemasła 60 g cukru 2 łyżki bułki tartej masa serowa: 500 g sera kvark (4,4%) 3 jajka 120 g cukru 100 ml śmietany kremówki (38%) 1 opakowanie budyniu waniliowego (39 g) dodatkowo: 270 g truskawek 1/2 opakowania czerwonej galaretki 250 ml gorącej wody Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą i cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie dokładnie rozetrzeć
Pożeraczka, czyli raz adobrzepotem, kiedy jest już po wszystkim, marzysz tylko o tym, by cofnąć czas i wrócić do dni, gdy wszystko było po staremu.” Owoce(poziomki, truskawki, czereśnie)* na budyniu, pod orkiszowo-owsianą kruszonką * z własnego ogródka Niestety matma nie wyszła, miałam kilka błędów, a musiałbym napisać ten sprawdzian bezbłędnie, ale jakoś się tym nie przejęłam. :P Budzę się zbyt wcześnie
More food, love and dreamszawsze jest nadzieja.” naleśniki Julii Child* z domową konfiturą truskawkowo-rabarbarową i jogurtem greckim/kremem budyniowym** i truskawkami / ricottą i truskawkami podane z jagodami i granatem * pszenno-pełnoziarniste (3:2) **budyń i jogurt grecki To jedne z najlepszych naleśników jakie kiedykolwiek jadłam. Mówię serio. I właśnie teraz żałuje i zadaje sobie pytanie, czemu tak rzadko je jem? Teraz zdecydowanie będą
More food, love and dreamsdomowy czekoladowy budyń z gorącymi malinami i jeżynami oraz czekoladą Czasami nie ma nic do powiedzenia
More food, love and dreamsKokosowa jaglanka* zapiekana pod czekoladową, budyniową kołderką; truskawki *z dodatkiem domowego mleczka kokosowego Kompletnie nie fotograficzne, ale, ta skorupka budyniu na wierzchu, pod którym znajduje się ten płynny *.* Dzisiaj robię sobie rest day, bez szkoły, nauki, obowiązków. Szkoda tylko, że znów pada
More food, love and dreamsJęczmienne "ptasie mleczko"* z truskawkami i miodem *z budyniem waniliowym i jogurtem naturalnym z mascarpone (dałam trochę za mało żelatyny w porównaniu do ilości jaka mi wyszła i przez to nie miało do końca takiej konsystencji jak chciałam, ale co tam ) Padam... cały dzień sadzenia kapusty xd Mam jej dość naa.. nie wiem
More food, love and dreamsczekoladowa kasza manna* z ricottą, rozgniecionymi truskawkami i jagodami** *z kawałkami czekolady, kakao, budyniem czekoladowym ** na dnie też Rano błogie lenistwo z miseczką gorącej kaszy, tak na osłodę, bo pogoda bardziej wiosenna niż letnia, a po południu kino z moimi dziewczynami :D Aaaa, już się nie mogę doczekać tego filmu
More food, love and dreams