Ten rodzaj mąki jest otrzymywany po zmieleniu ziaren gryki. W smaku przypomina kaszę gryczaną. Mąka ta nie zawiera glutenu, więc jest bardzo popularna wśród alergików i osoby z nietolerancją glutenu, również diabetycy czerpią garściami z dobroczynnych właściwości tej mąki. Właściwości Autor zdjęcia: u11116 Posiada ciemną, brązową barwę dzięki czemu nadaje wypiekom ciemniejszy kolor. Mąka gryczana zawiera przeciwutleniacze, czyli wolne rodniki, które zapobiegają w tworzeniu się komórek rakowych. Nie zawiera... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.