budyń - 12640 przepisów (strona:540/843)

Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 76

mąki pszennej 4 żółtka 250 g zimnego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru SKŁADNIKI na piankę: 4 białka 3/4 szklanki drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru, 2 x 40 g, chodzi o proszek 1 opakowanie cukru z wanilią lub wanilinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego DODATKOWO: 500 g posiekanych na cztery truskawek

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasto z morelami i budyniową pianką 158

temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Pianka:  5 białek  1 szklanka  cukru  1 łyżka cukru z wanilią  2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2 x 40 g)  1/2 szklanki oleju ponadto: 500g moreli Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zacząć ubijać białka. Po ubiciu na sztywno, powoli, łyżka po łyżce wsypywać

Kolorowa kuchnia Elki
Serowiec 117

zachęciło mnie do upieczenia i to był znakomity pomysł. Ciasto jest delikatne, serowe, idealne na przyjęcia lub jako kanapka do pracy czy szkoły. Polecam gorąco. Kruche ciasto z gotowanym budyniem serowym. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Deser serowy z bezikami 123

chia Deser z tapioki Deser monte Szybki deser Potrzebujemy (5 pucharków): 1 kg twarogu z wiaderka 250 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 2 budynie waniliowe bez cukru 50 g czekolady mlecznej 2 garści malin Do ozdoby: gorzka czekolada beziki, u mnie Brześć Gotowany sernik w pucharkach przygotowujemy według następujących czynności: W rondelku rozpuszczamy masło

MamaOskarka
Różany sernik z musem i kawiorem z czarnej porzeczki 126

Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy.  3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę

vaniliowoczekoladowa
DOMOWA PYSZNA KARPATKA 476

gotującego się mleka i mieszamy energicznie, aby nie powstały grudki. Gotujemy  ok. 1 minuty i odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem, po czym dodajemy po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasto i wstawiamy do lodówki.Ja wstawiam na całą noc. Po wyjęciu z lodówki, posypujemy na wierzchu cukrem pudrem. Smacznego

Mała w garnku miesza
szarlotka z budyniową pianką 136

masła 5 jaj (oddzielnie żółtka i białka) 3-4 łyżki gęstej śmietany 1,2 kg jabłek (najlepiej szarej renety lub antonówek) 1 szklanka cukru pudru 2 suche budynie waniliowe na 1/2 litra mleka wykonanie: Na stolnicy łączę mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wanilię, masło, żółtka i śmietanę. Zagniatam i wyrabiam na gładkie ciasto. 1/3 część ciasta odkładam do zamrażarki. Pozostałym

babka w formie
Serniczki z porzeczkami 115

Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru trzcinowego szklanka mrożonych czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia Twaróg rozgnieść widelcem,dodać żółtka,cukier i proszek budyniowy. Dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić ze szczyptą

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z mlekiem w proszku 231

jajko 100 g masła 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 1 szklanka cukru 5 jajek 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe 1 szklanka śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Mąkę pszenną przesiać razem z kakao, proszkiem do pieczenia

https:KKuchniaMniam
Nasiona chia z malinami 141

Nasiona chia czyli szałwia hiszpańska cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Stosowane są zwykle w deserach, mają wiele właściwości i wartości odżywczych. Są bogate w wapń, żelazo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Napoleonka 145

mąki – przesiane, żółtka oraz całe jajka. Miksujemy wszystko na gładko do połączenia. Do wrzącego mleka dodajemy mieszankę mączno-jajeczną i cały czas mieszając gotujemy – powstaje gładki, kremowy budyń. Blachę na spodzie (można wyłożyć papierem do pieczenia – wcześniej blaszkę wysmarować masłem, papier się ładnie przyklei) wykładamy połową herbatników, zalewamy masą, wyrównujemy i przykrywamy pozostałymi ciastkami. Wstawiamy do lodówki

Zasmakuj Kuchni
Ucierane ciasto z budyniem i brzoskwiniami 102

piekłam sama. Ciasto jest delikatne i "mokre" takie lubimy bardzo. Dodatkiem są tu świeże brzoskwinie, dobre będą także te z puszki. Zapraszam na pyszne ciasto. Ciasto z budyniem i brzoskwiniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Torcik brzoskwiniowy 160

cukru 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa brzoskwiniowa: 700 g brzoskwiń (obranych, bez pestek) 3 łyżki cukru 300 ml wody 1 budyń waniliowy 1 galaretka brzoskwiniowa Pianka brzoskwiniowa: 200 ml mleka 1 śnieżka 1 galaretka brzoskwiniowa   Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Partiami wsypywać cukier i ubijać

My simple kitchen
Fit ciasto z malinami, budyniową pianką i kruszonką 153

mąki pełnoziarnistej 120 g mąki orkiszowej  4 żółtka 150 g masła (82% tłuszczu)  2 łyżki ksylitolu  Bydniowa pianka: 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 5 białek 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (2 x 40g) 1/2 szklanki ksylitolu Dodatkowo: ok. 500 g świeżych malin płatki migdałów Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Mąkę przesiać na stolnicę, doda ksylitol, pokrojone masło

Healthy food explorer