ciasta parzonego i kremu budyniowego, wszystko polane czekolada deserową. Pycha!" Składniki: 320 g mąki 150 g margaryny 1,5 szklanki wody 5 jaj 400 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego 100 g masła w temp. pokojowej 2-3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią lub zwykłego 200 g czekolady deserowej Sposób przygotowania: Wodę wlewamy do rondelka i dodajemy masło / margarynę(...)reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę i podgrzewamy ciągle mieszając, aż powstanie gęsta masa. Garnek odstawiamy do momentu całkowitego ostudzenia budyniu. Gdy będzie miał temperaturę pokojową, dodajemy masło i cukier i miksujemy, aż masa będzie jednolita. Odstawiamy do stężenia w lodówce (około 2 godzin). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo mikrofali ( pokruszoną
Słodkie Przyjemnościnową, smakowitą propozycję na ich wykorzystanie. Pyszne wilgotne ciasto z masą budyniową i jagodami. Zapraszam! " Składniki : 2 szklanki mąki 80 g cukru 80 g masła jajko Dodatkowo : 1/2 budyniu waniliowego 2 szklanki jagód kruszonka : 80 g mąki, 80 g cukru, 60 g masła Sposób przygotowania: Do miski, albo na blat wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, kawałki masła i tworzymy górkę(...)Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Kruchy spód pieczemy około 12 minut W tym czasie przygotowujemy budyń ( według wytycznych na opakowaniu). A także kruszonkę - do miseczki wsypujemy cukier i mąkę, dodajemy masło i szybko zagniatamy, tak aby powstały male okruszki. Na upieczony kruchy blat nakładamy masę budyniową
Słodkie Przyjemnościopakowanie ciasteczek amaretto ok 150 - 200 g Masa serowa: 600 g sera białego twarogowego 3 jaja szklanka cukru łyżka oleju rzepakowego łyżka ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki malin Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 180`C. Ciastka układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne miejsca wypełniamy pokruszonymi kawałkami ciasteczek amaretto. Masa serowa(...)żółtka i miksujemy razem z cukrem na gładką masę, następnie do żółtek dodajemy łyżkę oleju, łączymy. Kolejnym krokiem jest wymieszanie żółtek razem z masą serową. Do przygotowanej masy dosypujemy budyń waniliowy i mąkę - mieszamy. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną, puszystą pianę, a następnie partiami dodajemy do masy serowej. Do przygotowanej tortownicy wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy
Słodkie Przyjemnościspód 130 g płatków owsianych 60 g masła 50 g cukru 50 g mąki jajko Masa serowa 600 g sera 80 g cukru 3 łyżki cukru waniliowego 5 jaj budyń waniliowy 4 łyżki maki pszennej tortowej 2 łyżki oliwy orzechowej Sposób przygotowania: Przygotowanie kruchego spodu. Do miski wrzucamy wszystkie supkie składniki, dodajemy pokrojone na kawałki masło i jajko, całość zagniatamy(...)serową. Ser mielimy, albo ucieramy za pomocą nożyków, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i miksujemy kolejno dodając po jednym jajku i odrobinie oliwy orzechowej. Mąkę mieszamy z budyniem i pod koniec miksowania, gdy masa będzie puszysta dodajemy ją do ciasta. Ciasto wylewamy na przygotowany owsiany spód i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175`C i pieczemy około
Słodkie Przyjemnościkoniecznie wypróbujcie mój przepis. Domownikom smakował, teściowej również, a i eM się nim zachwycił, a to na prawdę dużo! :) Składniki: Warstwa Śmietanowa 900 ml śmietany 18% szklanka cukru budyń waniliowy cukier waniliowy 3 łyżki 4 białka 3 żółtka Warstwa makowa: 400 g masy makowej + dwa białka Kruche ciasto: 400 g mąki 150 g cukru 3 łyżeczki przyprawy piernikowej łyżeczka(...)makową wymieszaną z dwoma ubitymi białkami i wyrównujemy. Do wysokiej miski wbijamy żółtka mieszamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy śmietanę i miksujemy, pod koniec dodając budyń waniliowy. W drugiej misce ubijamy białka do białości, które następnie łączymy z masą śmietankową. Przygotowaną masę wylewamy na makowy spód, a następnie na górę ścieramy resztę kruchego ciasta (1/5 kruchego
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, twaróg 60 dag, jogurt grecki 400 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 4 łyżki, sok z pomarańczy 1/4 szklanki, polewa czekoladowa - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki cukier, jajka "L" utrzeć w misie robota z 5 minut na większych obrotach dodać twaróg śmietankowy tłusty, jogurt grecki i mieszać(...)minut wsypać budyń, skórki z pomarańczy w cukrze krojoną w kostki i mieszać z 2 minuty tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac sernik, ozdobić skórką
W Mojej Kuchni Lubięaromat migdałowy 4 krople MARCHEW: masło 2 łyżki, cukier 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżeczka, marchew 4 średnie SERNIK: twaróg 1 kg, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 duży, cynamon 1/2 łyżeczki, imbir mielony 1/2 łyżeczki, anyż 1/2 gwiazdki Royal Brand POLEWA ŚMIETANOWA: śmietana 18% 250 ml, cukier 3 łyżki, cukier puder - do posypania obraną marchewkę(...)serniku grudki twarogu ale też można zmielić w maszynce - dodać po 1 jajku w trakcie mieszania wsypać wystudzoną marchewkę w trakcie mieszania dodać cynamon, imbir, anyż rozdrobniony w moździerzu, budyń i wszystko z 1 minutę mieszać spód podpiec w 200C z 10 minut i wylać na spód sernik, piec z 50 minut po 50 minutach wlać na sernik polewę: śmietanę
W Mojej Kuchni Lubiężółtek, 1/2 szklanki cukru, 200 g masła, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. beza: 6 białek, 1,5 szklanki cukru pudru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. krem: 1,5 budyniu waniliowego bez cukru, 1 łyżka amaretto, 600 ml mleka, 200 g masła, 2 łyżki cukru. ponadto: 400 g dżemu z czarnej porzeczki, 100 g płatków migdałowych. Przygotowanie: Składniki na ciasto(...)końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną.. Wykładamy połowę bezy na każdą blaszkę i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Podczas pieczenia robimy krem. Gotujemy budynie z cukrem na mleku. Ostudzone miksujemy z miękkim masłem i amaretto. Ostudzone ciasto przekładamy kremem i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Inspirowałam się przepisem ze strony Moje
Aga w kuchniskładniki * 6 jajek * 1 szklanka mąki pszennej * 2 budynie (po 40 g) śmietankowe bez cukru (mogą być inne smaki) * 1 szklanka cukru * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a cukier się rozpuści. Do żółtek dodać proszek do pieczenia(...)ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok 50 min. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest upieczony. Upieczony biszkopt wyjąć
Mix smakuostrożnie zdjąć. Biszkopt zwinąć razem ze ściereczką. krem Mąkę rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka, resztę zagotować z 3 łyżkami cukru kryształu, wlać mleko z mąką i mieszając zagotować. Budyń ostudzić do temperatury pokojowej. Sparzyć orzechy (zostawić nieco do posypania rolady) i odsączyć. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, dodawać po łyżce budyń i dalej ucierać
Mix smakuskładniki * 5 jajek * 2/3 szklanki cukru * 1 łyżeczka octu * 1 cukier wanilinowy * 1 budyń śmietankowy * 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej * 1 szklanka mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2/3 szklanki oleju * dowolne owoce, mogą być mrożone Sposób wykonania Wybić jajka do miski dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać łyżeczkę octu. Kiedy jajka(...)już są ubite na puch zmniejszyć szybkość obrotów i nie przerywając powoli wlewać olej, następnie partiami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną i budyniem i mieszać najlepiej mikserem na małych obrotach. Ciasto przelać do formy (wym. dna 25/21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta poukładać owoce, nie przesadzając
Mix smakuskładniki ciasto * 2 jajka * 1/3 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki proszku budyniu śmietankowego * 1/3 szklanki cukru * 1 łyżeczka octu * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa * 3 w dowolnym smaku galaretki * 1 kg jabłek masa cappuccino * 500 ml śmietany kremówki 36% * 3-4 łyżki cukru pudru * 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego * 5 łyżek żelatyny * tarta czekolada Sposób przygotowania ciasto Oddzielić(...)żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp 180°C, ok 20 min. masa jabłkowa Jabłka obrać i zetrzeć na grubej
Mix smakuszklanki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1/3 szklanki cukru * 1 łyżeczka octu * 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia biszkopt do przekrojenia * 4 jajka * 2/3 szklanki mąki pszennej * 1 budyń śmietankowy bez cukru * 2/3 szklanki cukru * 2 łyżeczki octu * 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia masa migdałowa * 100 g cukru kryształu * 2 łyżki mleka * 2 łyżki płynnego miodu * 100 g masła(...)żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok 50 min. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy biszkopt
Mix smakuszklanki oleju * 1/2 szklanki wody * 2 szklanki mąki pszennej * 2 i 1/2 łyżki kakao * 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa * 500 g sera na serniki (president) * 1 budyń waniliowy * 1/2 szklanki cukru * olejek waniliowy Sposób wykonania masa serowa Ser, cukier, budyń i olejek zmiksować na gładką masę. ciasto Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z połową cukru na sztywną
Mix smakubiałka – 5 szt - cukier – 0,5 szklanki - mak – 0,5 szklanki - kokos – 0,5 szklanki MASA: - mleko – 0,5 l - żółtko – 3 szt - budyń śmietankowy – 1 op - mąka ziemniaczana – 3 łyżki - mąka pszenna – 3 łyżki - cukier puder – 3 łyżki - masło – 250 g WIERZCH: - wódka – ok . 200 ml - okrągłe(...)SPÓD: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier, kokos i mak, dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.25 minut. MASA: Do połowy mleka wsypujemy budyń, obydwie mąki i żółtka, dokładnie mieszamy. Resztę mleka zagotowujemy, wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami. Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ). Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując miksując dodajemy
Ostra na Słodko