budyń - 12640 przepisów (strona:512/843)

Muffiny serowe z czereśniami 162

małe – 1szt - mąka pszenna – 40g - proszek do pieczenia – 1łyżeczka MASA SEROWA: - margaryna – 10g - cukier – 20g - jajko(małe) – 1 szt - mąka ziemniaczana – 10g - budyń śmietankowy – 2łyżki - twaróg mielony – 100g DODATKOWO: - czereśnie- 100G SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Z czereśni usuwamy pestki , kroimy na pół. CIASTO: Margarynę z cukrem ucieramy na kremową masę. Dodajemy jajko(...)używamy silikonowych , tak jak ja , nie musimy ich dodatkowo natłuszczać ). MASA SEROWA: Margarynę z cukrem ucieramy. Oddzielamy białko od żółtka. Cały czas miksując dodajemy żółtko. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i budyń. Dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. Białko ubijamy i dodajemy do masy. Przygotowaną masą serową dodajemy na ciasto. Wtykamy czereśnie. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.30-40 minut. Upieczenie sprawdzamy

Ostra na Słodko
Sernik z wiśniami i galaretką 384

masło – 100 g MASA SEROWA : * mielony twaróg – 1 kg * jajka – 5 szt * masło – 50 g * śmietana 30% – 125 ml * cukier – 1 szkl *budyń waniliowy – 2 op DODATKOWO : * wiśnie – 300 g * galaretka wiśniowa – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD : Masło topimy , studzimy. Dodajemy do drobno pokruszonych herbatników. Wyciągamy do tortownicy wyłożonej papierem(...)pieczenia. MASA SEROWA : Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z twarogiem , masłem , kremówką ,cukrem i budyniami na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno. Pianę delikatnie łączymy z masą serową. Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy

Ostra na Słodko
SERNIK WIEDEŃSKI 431

nadchodzące Święta! SKŁADNIKI: * ser biały 3krotnie zmielony – 1 kg * masło – 200 g * jajko – 6 szt * cukier – ok. 30 g * cukier wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * bułka tarta – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką , puszystą masę. Dodajemy żółtka(...)dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie , bułkę tartą i skórkę cytrynową. Ucieramy , a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Przelewamy do natłuszczonej i delikatnie obsypanej bułką tartą tortownicy ( 23 cm ) Pieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli

Ostra na Słodko
IZAURA – SERNIK Z MURZYNKIEM 381

proszek do pieczenia – 1 łyżeczka DODATKOWO : * ser biały wiaderkowy – 500 g * jajko – 2 szt * masło – 1 czubata łyżka * cukier – 3/4 szkl * budyń waniliowy- 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Margarynę , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy. Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy , a następnie wylewamy(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( ok. 1,4 zostawiamy ). Masło ucieramy na gładką masę z cukrem i żółtkiem. Dodajemy zmielony ser i budyń , cały czas miksując. Białka ubijamy na sztywno , dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto serowe – robimy to niedokładnie tworząc łaty / maziaje. Przykrywamy resztą ciemnego ciasta. Wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika

Ostra na Słodko
BABKA KARMELOWA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 230

samo błyskawicznie znika z talerzy! Jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki w gronie przyjaciół. Polecam! SKŁADNIKI: * masa toffi z puszki – 350 g * mąka pszenna – 200 g * budyń waniliowy – 80 g * jajko – 5 szt * masło – 100 g * cukier – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * czekolada na polewę(...)razem miksujemy. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą cukru , pod koniec dodając cukier. Do masy toffi dodajemy żółtka , przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , budyniem i ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy sztywne białka i za pomocą drewnianej łyżki mieszamy , delikatnie jak w przypadku biszkoptu. Foremkę natłuszczamy , wykładamy papierem do pieczenia

Ostra na Słodko
SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 263

szkl * kakao – 2 łyżki * woda – 3 łyżki MASA SEROWA: * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * jajko – 2 szt * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy – 60 g * brzoskwinie z puszki – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Brzoskwinie odsączamy z syropu. Kroimy na plastry. CIASTO: Miękkie masło ,cukier , kakao i wodę gotujemy na małym ogniu(...)sztywną pianę , dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Wlewamy do formy 20×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Zmielony ser miksujemy z jajka , cukrem i budyniem. CAŁOŚĆ: Do formy wylewamy ciemne ciasto. Przykrywamy masą serową. Układamy odsączone brzoskwinie. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia! Smacznego

Ostra na Słodko
Puszysty sernik z jogurtów greckich 572

Czas pieczenia : 50 - 60 minut Składniki: 5 jaj 1/4 szkl. cukru pudru 1/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 800 g jogurtów greckich ( 2 opakowania po 400 g ) 2 budynie waniliowe  1 cukier waniliowy biszkopty ciasteczka korzenne ( można również ciasteczka kakaowe tak jak było w oryginale)    Sposób przygotowania : Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puch. Do ubitej masy(...)dodajemy olej , cukier waniliowy i po jednej łyżce jogurty cały czas mieszając Następnie wsypujemy budynie i całość mieszamy. Białka ubijamy z 1/4 szkl. cukru na sztywno. Dodajemy do masy serowej i dokładnie wszystko mieszamy. W foremce pokrytej papierem do pieczenia układamy biszkopty , posypujemy pokruszonymi ciasteczkami , tak aby pokryć wszystkie biszkopty. Wylewamy masę i pieczemy ok. 50 - 60 minut w temp

Słodkości i nie tylko
SERNIK GOTOWANY 6949

łyżeczki proszku do pieczenia smietana 18%- tyle żeby ciasto nie brało się do ręki masa serowa: 1 kg sera Twarożek Hanusi z Mlekovity 1/2 szkl mleka  1 budyń waniliowy 1 szkl cukru 3 jajka 150 g masła Roślinne  z Mlekovity 1 opak cukru waniliowego czekolada na wierzch do starkowania Wykonanie: Mąkę siekamy z margaryna i smalcem. Jajka ubijamy(...)Ciasto dzielimy na 3 częsci. Każdą pieczemy na dużej blaszce przez 20 minut w  170 st. Do sera dodajemy masło, jajka,cukry.Podgrzewamy ciągle mieszającna gładką masę. Dodajemy rozrobiony budyń w mleku, zagotowujemy. Gotową masą przekładamy placki. Na wierzch smarujemy cienko masą serową, starkowujemy czekoladę. Do wykonanie użyłam produktów Mlekovita : *ser twarożkowy Hanusia *mleko *masło Roślinne *margaryna Dobrej Gospodyni

Z Majeczką w kuchni
PIERNIK NA PIWIE MIODOWO-CHLEBOWYM Z DOMOWYM POWIDŁEM I MASĄ PIWNO-POMARAŃCZOWĄ. 186

nią tutaj: KLIKNIJ .  MASA - WYKONANIE: Odmierzamy pół butelki piwa (szklankę) i doprowadzamy do wrzenia, w drugiej szklance piwa rozrabiamy mąkę z cukrem trzcinowym. Gotujemy jak normalny budyń aż zmieni kolor i konsystencję. Masło ucieramy z cukrem pudrem trzcinowym, powoli dodajemy wystudzony budyń i ucieramy, ucierając dodajemy miód, następnie dodajemy drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. POLEWA - WYKONANIE: Mleko zagrzać, dorzucić

Wypisz Wymaluj
Sernik z jogurtów greckich na marchewkowym spodzie 263

pomocy drewnianej łyżki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w 180 stopniach. Składniki na masę jogurtową: 800 g jogurtu greckiego 3 żółtka 5 całych jajek 1 budyń śmietankowy w proszki 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka stewii / 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ze szczyptą soli ubić. Dodawać stopniowo cukier i stewię(...)Żółtka ubić z jogurtami. Dodać budyń i proszek. Obydwie masy delikatnie połączyć.  Wyłożyć równomiernie na przestudzony spód i piec jeszcze przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Połowa kawałka pokazanego na zdjęciu ma ok. 300 kcal :) Podobne: Truskawkowo-waniliowy sernik light Lekki sernik kawowy z borówkami

Czarnawisienka
Pyszny sernik bez ciasta. 204

opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny. 1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka) 6 jajek duży cukier waniliowy budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki maki ziemniaczanej kostka masła (200g) 1 i 1/2 szklanki cukru tłuszcz do posmarowania tortownicy Do naprawdę dużej miski wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki masło, dosypujemy cukier - ucieramy(...)masło połączy się z cukrem dodajemy stopniowo żółtka na przemian z serem. Następnie dosypujemy mąkę (ciągle mieszając) budyń i cukier waniliowy. Ubijamy białka, dokładamy do masy serowej - stopniowo. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, blachę smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm). Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C

Z butelką mleczka w tle
Pleśniak - skubaniec 1555

ciężko zakończyć konsumpcję na jednym kawałku. Przepis na dużą blachę: 1 masło 250 g 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszku gorzkie kakao owoce, dżem, powidła lub co tam mamy Zagniatamy mąkę, masło, 1 całe jajko, 4 żółtka, proszek do pieczenia.  Ciasto dzielimy na 3 części(...)jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Blachę smarujemy tłuszczem i rozkładamy na niej jedną jasną część ciasta. Na to wykładamy wsad owocowy. 4 białka ubijamy na pianę, dodajemy partiami budyń i cukier. Na owoce ścieramy na tarce ciemne ciasto. Na nie wykładamy delikatnie piane z białek. Na to ścieramy na tarce ostatnią część jasnego ciasta. Nagrzewamy piekarnik. Pieczemy w 200 stopniach

Z butelką mleczka w tle
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 276

polewą. SKŁADNIKI Spód 250 g herbatników 180 g masła orzechowego 3 łyżki roztopionego masła Masa serowa 1 kg białego sera 20 dag masła 30 dag cukru 2 jajka 1 budyń  waniliowy ulubiony aromat 100 g gorzkiej czekolady Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka masła 2 żółtka 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE Spód Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać(...)utrzeć  na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel-mogiel dodać do  masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu do masy serowej dodać pokruszoną czekoladę i sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Masę serową  wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze

RAROSSA
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 285

Zaś chrupiące płatki migdałowe są pysznym zwieńczeniem ciasta... foremka 23x33 cm Krem budyniowy: 1litr mleka,  szklanka mąki pszennej,  łyżka mąki ziemniaczanej,  3/4 szklanki cukru, jajko,  budyń waniliowy,  250g masła.  W połowie mleka rozrobić mąki z budyniami i jajkiem. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki. Gotować

Z miłości do słodkości