Klasyczne ciasto z dynią

Klasyczne ciasto z dynią

Klasyczne ciasto z dynią

Była już zupka z dyni, teraz mam dla Was pyszne ciasto, oczywiście z dodatkiem dyni:) Ciasto w smaku bardzo przypomina jabłecznik, jeśli więc lubicie jabłeczniki, na pewno zasmakuje Wam także to ciasto:) Ja podaję je z odrobiną bitej śmietany... Ciasto:250g masła lub margaryny,250g mąki krupczatki,żółtko,szczypta soli,cukier waniliowy,3 łyżki cukru pudru. Mąkę zmieszać z cukrem pudrem, szczyptą soli oraz cukrem waniliowym. Dodać żółtko oraz posiekane masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Klaudia, 20 września 2013 21:46:38

Musiało być pyszne i szybko zniknąć z talerzy.

Łucja, 21 września 2013 11:47:43

bardzo ciekawe :) na zdjęciu wygląda tak kremowo jak sernik :) koniecznie do wypróbowania :)

z miłości do słodkości, 23 września 2013 16:50:24

Łucjo rzeczywiście konsystencją nieco przypomina sernik:) Jednak w smaku zdecydowanie jabłecznik:)

Evitaa, 30 września 2013 13:34:38

Takich jesiennych ciast nigdy dość :)

z miłości do słodkości, 30 września 2013 20:55:00

Oj tak:):)

Anonymous, 12 października 2013 12:36:52

co się stało z budyniem?

Anonymous, 12 października 2013 15:47:02

właśnie co z tym budyniem, i czy ta śmietana kwaśna ma być ?

z miłości do słodkości, 13 października 2013 17:30:56

Budyń dodajemy do jajek i ucieramy wraz z cukrem i żółtkiem. A śmietanę 18 spotkałam tylko kwaśną i taką też używam:)

Jedzmy-zdrowo.pl, 12 grudnia 2013 12:58:19

Niedawno miałam okazję przygotować i wyszła świetnie :) Polecam!

z miłości do słodkości, 13 grudnia 2013 12:09:19

Bardzo się cieszę;) Pozdrawiam!