Tym przepisem postaram się przekonać Was do częstszego spożywania kaszy jaglanej :) Jak wiadomo, kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Uzyskiwana jest z nasion prosa i obfituje w składniki takie jak łatwo przyswajalne białko, witaminy B1, B2 i B6, a także żelazo i miedź. Zawiera również mało skrobi. Nie musi kojarzyć się wyłącznie z nudną papką lub dodatkiem do obiadu. Moja dzisiejsza propozycja to waniliowa jaglanka budyniowa z kawałkami jabłka i cynamonem :) Składniki : 4 łyż... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Kochająca piec słodkości, ciągle poszukująca nowych inspiracji uczennica, która w kuchni może przesiadywać godzinami :)
Zapraszam na mój blog :) Dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, dlatego bardzo serdecznie zapraszam w odwiedziny! :)