Pyszne biszkoptowe ciasto z kawą inką i kremem budyniowym robionym na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki (blaszka 23x33 lub mniejsza): Biszkopt kawowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kawy inki (proszku) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 500 ml mleka 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...