Sernik z poniższego przepisu jest rewelacyjny w smaku. Idealnie delikatny, a dzięki korzennemu spodowi i polewie z korzennym akcentem, nabiera prawdziwie świątecznego uroku. Do przygotowania spodu można również wykorzystać domowe pierniczki. Jeżeli zaś nie przepadacie za polewą czekoladową, to wierzch sernika można tylko posypać np. cynamonem, co również nada sernikowi świąteczny akcent. SKŁADNIKI Spód sernika: 200 g korzennych herbatników lub pierników 50 g masła Sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...