Dwukolorowa babka gotowana

Dwukolorowa babka gotowana

Dwukolorowa babka gotowana

Babki gotowane na dobre zagościły w moim repertuarze wypieków. Robię je nie tylko na Wielkanoc, ale przez cały rok. Ciągle jednak poszukuję nowych smaków i przepisów. Do tej pory już ich trochę przerobiłam. Wszystkie babki gotowane, które robiłam robi się na podobnej zasadzie, na maśle/margarynie, z dodatkiem mąki ziemniaczanej lub budyni w proszku i gotuje się dość długo, bo około 1,5 godziny. Ostatnio jednak na Facebook'u, na jednej z grup kulinarnych natknęłam się na przepis na babkę gotowaną zrobioną na olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Waniliowe Improwizacje

Autor

Ewa Gronczewska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, babka cytrynowa, deser, budyń, desery, wielkanoc, jabłka, babka ziemniaczana, ciasto cytrynowe, ciasta z jabłkami, ciasto ucierane , ciasto czekoladowe, polewa czekoladowa

Inne przepisy z Waniliowe Improwizacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.