budyń - 12640 przepisów (strona:567/843)

Sernik mocno kokosowy (pieczony) 66

masła/margaryny 40g cukru pudru 30g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g mielonego twarogu  1 jajko 2 żółtka 150g cukru  1 budyń waniliowy (ew. 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżeczka cukru waniliowego) 50g wiórków kokosowych 200 ml mleczka kokosowego ( może być zwykłe) 1/2 szklanki oleju Wierzch bezowy: 2 białka 1 szczypta soli 60g cukru

Di gotuje
Domowe rogaliki twarogowe na tłusty czwartek albo do lunchboxa. Prosty i szybki przepis krok po kroku. 79

możesz podwoić porcję i użyć kilka różnych wersji smakowych. Zaproś dzieci na domową i przepyszną przekąskę!   Zobacz też inne, ciekawe wpisy:   LECZNICZY SYROP Z MNISZKA    BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ   DOMOWA VEGETA PRZEPIS Wszelkie informacje i dane zawarte w tym wpisie są moją zastrzeżoną własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie, jedynie na udostępnianie w oryginalnej

IzaGotuje
Napoleonki z ciasta francuskiego 61

jajkiem i skrobię i mieszać tak długo aż zgęstnieje. Dać masło i wymieszać aż masło się rozpuści. Przykryć folią i ochłodzić. Ubić śmietanę na sztywno i wymieszać z budyniem do gładkości. Na każdym krążku ciasta dać sporą ilość kremu, przykryć innym krążkiem, wyrównać, posmarować wierzch i obtoczyć w okruchach. Autor przepisu: Zornica Toncheva Artykuł Napoleonki z ciasta francuskiego pochodzi

Wasze Przepisy
Seromak Doris 98

niej przepis - ...przepadłam ;-) Naprawdę rewelacyjne ciasto. Robiłam w Święta, ale jeszcze nie raz go upiekę. Składniki (blaszka 35x24cm): Ser: 1 kg sera ( u mnie wiaderkowy Piątnica) 5 jajek 1 budyń śmietankowy (proszek) 15 dag masła / margaryny Masa makowa: 1 puszka masy makowej (850g) - użyłam gotowej, bo nie mam możliwości zmielenia maku 6 łyżek mąki 5 jajek 1/4 szklanki cukru pudru

Kuchnia domowa Ani
Sernik tradycyjny 51

pieczenia 2 jajka Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Wylepić dno blaszki, włożyć do lodówki. Masa serowa: jajka 8 sztuk szklanka cukru 1 kg twarogu (z wiaderka) 2 opakowania budyniu 1/2 szklanki oleju Ubić jajka z cukrem na sztywną pianę (na dużych obrotach), dalej dodawać pozostałe składniki miksując na małych obrotach. Wyłożyć gotową masę na ciasto. Wypiekać w piekarniku nagrzanym

Wasze Przepisy
Racuchy drożdżowe z jabłkami 443

miękkie rozpadną się w czasie smażenia. Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na desery karnawałowe. Polecamy: tradycyjne faworki bez obijania , puszyste pączki smażone na smalcu , pieczone mini pączki z budyniem oraz pyszne oponki serowe . Życzymy smacznego! Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Domowe kokosanki 64

dodatek). Składniki: 300 g wiórek kokosowych 4 białka jaj klasy M pół szklanki cukru (można dać ciut więcej, jeśli lubicie słodsze kokosanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 85 g masła 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli Przygotowanie: Piernik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy

Słodkie okruszki
Naleśniki a'la Banoffee 69

sposób na poprawę nastroju, nawet w najbardziej pochmurny dzień! Z podanych składników wychodzi 6-7 naprawdę sytych naleśników :) Składniki na naleśniki: 1 jajko, 1 żółtko, 1 łyżka cukru, 1 budyń waniliowy - proszek (40 g), 100 g mąki, 370 ml mleka, 1 łyżka oleju. Nadzienie: ½ małej puszki masy kajmakowej. 2-3 banany, sok z ½ cytryny, 250 g serka mascarpone

Świat Domowej Kuchni
Domowe kokosanki 65

dodatek). Składniki: 300 g wiórek kokosowych 4 białka jaj klasy M pół szklanki cukru (można dać ciut więcej, jeśli lubicie słodsze kokosanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 85 g masła 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli Przygotowanie: Piernik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy

Słodkie okruszki
Ciasto bez pieczenia z krakersami przekładane budyniem z czekoladową polewą 88

krakersy. Nie słodkie herbatniki, tylko właśnie słone krakersy. Wymyśliliśmy więc to naprawdę proste ciasto bez pieczenia. Właściwie to nic wielkiego do roboty tutaj nie ma, po prostu krakersy przekładane budyniem. Ale wyszło naprawdę świetnie, zdecydowanie polecamy. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Zapraszam do świątecznego stołu :) 74

Jeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z pastą z tuńczyka i … Czytaj dalej Zapraszam do świątecznego stołu

czarrna od kuchni
Szybki makowiec z masy makowej 62

Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 6 jajek 150g cukru pudru 150g masła/margaryny 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maki pszennej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80g rodzynek 50g wiórków kokosowych 1 szczypta soli Lukier mleczny:  150g cukru pudru 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Szybki makowiec z masy makowej - przygotowanie: Ciasto

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z gruszką,migdałami i skórką z pomarańczy 95

Składniki : 3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszek Ciasto: 150 g masła 150 g cukru białego drobnego  Budyń do ciast i kremów czekoladowy smak  4 łyżki kakao  150 g mąki pszennej  100 g mielonych migdałów  skórka z jednej pomarańczy  migdały w płatkach do dekoracji  4 jajka , cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie: Gruszki

KUCHNIA POLSKA
Domowe krówki 47

składniki wrzucamy do garnka z grubym dnem. Doprowadzamy do wrzenia. Masę gotujemy dość długo i często ją mieszamy. Gotujemy ją tak długo, aż zgęstnieje do konsystencji bardzo (bardzo) gęstego budyniu, właściwie ma się już prawie przypalać. Jeszcze gorącą przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki i czekamy aż stwardnieje. Kroimy na kawałki, według własnego uznania

Kardamonovy
Musaka 62

można powiedzieć o niej, że jest niesmaczna. Jest właściwie pyszna. Ale wiecie jak to ze mną bywa, z mięsa najbardziej lubię budyń. Wątpię, że jest wśród Was ktoś, kto jeszcze nie miał styczności z tą potrawą. Chciałam jedynie zaznaczyć, że z cynamonem jest jeszcze lepsza.  Składniki: 750 g mięsa mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej) 2 bakłażany 1 cebula

Kardamonovy