budyń - 12640 przepisów (strona:567/843)

Naleśniki a'la Banoffee 74

sposób na poprawę nastroju, nawet w najbardziej pochmurny dzień! Z podanych składników wychodzi 6-7 naprawdę sytych naleśników :) Składniki na naleśniki: 1 jajko, 1 żółtko, 1 łyżka cukru, 1 budyń waniliowy - proszek (40 g), 100 g mąki, 370 ml mleka, 1 łyżka oleju. Nadzienie: ½ małej puszki masy kajmakowej. 2-3 banany, sok z ½ cytryny, 250 g serka mascarpone

Świat Domowej Kuchni
Domowe kokosanki 73

dodatek). Składniki: 300 g wiórek kokosowych 4 białka jaj klasy M pół szklanki cukru (można dać ciut więcej, jeśli lubicie słodsze kokosanki) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 85 g masła 0,5 łyżeczki sody mała szczypta soli Przygotowanie: Piernik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do większej miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy

Słodkie okruszki
Ciasto bez pieczenia z krakersami przekładane budyniem z czekoladową polewą 96

krakersy. Nie słodkie herbatniki, tylko właśnie słone krakersy. Wymyśliliśmy więc to naprawdę proste ciasto bez pieczenia. Właściwie to nic wielkiego do roboty tutaj nie ma, po prostu krakersy przekładane budyniem. Ale wyszło naprawdę świetnie, zdecydowanie polecamy. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Zapraszam do świątecznego stołu :) 91

Jeśli szukacie inspiracji na świąteczny, sylwestrowy lub po prostu imprezowy stół, to polecam: Ciasto makowe z kremem serowym Babeczki z ciasta francuskiego z budyniem Krakersy z pastą z tuńczyka i … Czytaj dalej Zapraszam do świątecznego stołu

czarrna od kuchni
Szybki makowiec z masy makowej 64

Ciasto: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 6 jajek 150g cukru pudru 150g masła/margaryny 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maki pszennej 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80g rodzynek 50g wiórków kokosowych 1 szczypta soli Lukier mleczny:  150g cukru pudru 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Szybki makowiec z masy makowej - przygotowanie: Ciasto

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z gruszką,migdałami i skórką z pomarańczy 100

Składniki : 3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszek Ciasto: 150 g masła 150 g cukru białego drobnego  Budyń do ciast i kremów czekoladowy smak  4 łyżki kakao  150 g mąki pszennej  100 g mielonych migdałów  skórka z jednej pomarańczy  migdały w płatkach do dekoracji  4 jajka , cukier puder do posypania ciasta  Przygotowanie: Gruszki

KUCHNIA POLSKA
Domowe krówki 50

składniki wrzucamy do garnka z grubym dnem. Doprowadzamy do wrzenia. Masę gotujemy dość długo i często ją mieszamy. Gotujemy ją tak długo, aż zgęstnieje do konsystencji bardzo (bardzo) gęstego budyniu, właściwie ma się już prawie przypalać. Jeszcze gorącą przelewamy do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki i czekamy aż stwardnieje. Kroimy na kawałki, według własnego uznania

Kardamonovy
Musaka 65

można powiedzieć o niej, że jest niesmaczna. Jest właściwie pyszna. Ale wiecie jak to ze mną bywa, z mięsa najbardziej lubię budyń. Wątpię, że jest wśród Was ktoś, kto jeszcze nie miał styczności z tą potrawą. Chciałam jedynie zaznaczyć, że z cynamonem jest jeszcze lepsza.  Składniki: 750 g mięsa mielonego (ja użyłam łopatki wieprzowej) 2 bakłażany 1 cebula

Kardamonovy
Fasola w sosie barbecue 53

miód, musztardę i doprawiamy papryką i solą. Dokładamy jeszcze liść laurowy i starty na najmniejszych oczkach, obrany imbir. Sos gotujemy na niewielkim ogniu tak długo, aż będzie miał konsystencję budyniu, potrwa to około 30 minut, często go mieszamy. Do sosu wlewamy wodę i dodajemy odcedzoną fasolę, doprawiamy solą, mieszamy, wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 30 minut

Kardamonovy
SERNIK Z PIERNIKOWĄ NUTĄ 340

płaskie łyżki kakao * 200 g masła * 2 żółtka * 1 łyżka gęstej śmietany 18% Masa serowa: * 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka * 140 g cukru * 1 opakowanie (40 g) budyniu śmietankowego * 50 g rozpuszczonego masła * 200 ml śmietany kremówki 36% * 2 białka  * 4 całe jajka Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce. Dłonią zagnieść gładkie ciasto, by składniki

Zrób to smacznie
Makowiec 57

cukrem, potem pozostałe składniki odstawiamy do wyrośnięcia. Masa makowa: 3 opakowania maku 250g zalewam wodą i gotuje tak 10 minut. Miele dwa razy dodaje rodzynki, skórkę pomarańczową, 1 budyń śmietankowy trochę masła roztopionego tak 40g 1.5 szkl. cukru, olejek migdałowy i trochę rumowego i można dać trochę miodu. Ciasto dzielimy na 4 części wałkujemy tak samo też masę w misce

Wasze Przepisy
SERNIK GOTOWANY SPECULOOS 103

Lotus, ale można użyć dowolnych) do wyłożenia spodu i góry ciasta - 1kg twarogu dwukrotnie mielonego lub gęstego z wiaderka (u mnie tradycyjnie Juliko) - 250g masła - 4 jajka - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40g) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego - 1 szklanka cukru lub ksylitolu dodatkowo: - kilka łyżeczek pudru - kilka kropli aromatu migdałowego - słodka kremówka Na spodzie

Smaczne Zdrowe
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 63

dobrej jakości z wiaderka z wiaderka) 3 jajka (duże) 1 białko (te od żółtka ze spodu) 1/2 szklanki cukru (można dodać więcej) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy/waniliowy sok z 1/2 pomarańczy  skórka z 1/2 pomarańczy (starta) 1 szczypta soli Dodatkowo: 1/2 pomarańczy do dekoracji    Sernik pomarańczowy - przygotowanie:   Spód. Wszystkie składniki

Di gotuje
Sernik z ananasem 101

nóż.   Składniki: 1 kg dobrego sera wiaderkowego (u mnie z Piątnicy) 200 g masła - rozpuścić i ostudzić 250 g serka mascarpone 6 jajek 2/3 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe bez dodatku cukru (proszek) 1 puszka ananasa Sposób wykonania: 1.  Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. W dużej misce umieścić ser, serek mascarpone, jajka, rozpuszczone masło, proszek

Kuchnia domowa Ani
Sernik gotowany z pierniczkami 95

masła 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 200 g masła 3 jajka 180 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego Dodatkowo: 300g pierniczków (u mnie około 150g) cukier puder Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy starte na tarce lub pokrojone na mniejsze kawałki

Smaki Na Talerzu