zapiekanki - 10403 przepisów (strona:567/694)

KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 227

Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam

potrawyregionalne
TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI 152

 Śliwki i migdały a do tego chrupiące kruche ciasto. Tarta z masą migdałową i śliwkami  musi koniecznie zagościć na Waszych stołach. Naprawdę polecam

potrawyregionalne
TARTA ZE SZPINAKIEM 167

Wegetariańska tarta idealnie pasuje na kolację czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Można ją jeść na gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również 

potrawyregionalne
CIASTECZKA SEROWE Z RABARBAREM 156

Kruche, maślano - serowe mini tarty. Z nadzieniem z rabarbaru i własną konfiturą truskawkową. Zamiast rabarbaru można użyć innych owoców: truskawek, śliwek, moreli, jabłek... Polecam również moje

potrawyregionalne
TARTA Z TRUSKAWKAMI 152

Sezon na truskawki trwa. Jedzmy je więc...bo tak szybko się skończą. Podane na kruchym cieście i zalane bitą śmietaną...czego trzeba więcej. Kolory jak najbardziej

potrawyregionalne
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 164

Tarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru

potrawyregionalne
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 153

Proponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois

potrawyregionalne
KARTOFLAK CZYLI ŚLĄSKA BABKA ZIEMNIACZANA 438

Smaki dzieciństwa... Dziś klimaty ziemniaczane. Zapewne jedliście kiedyś babkę ziemniaczaną przyrządzaną przez dziadków lub rodziców... Chrupiąca z zewnątrz, pachnąca, idealna zarówno na ciepło jak i na

potrawyregionalne
CEBULARZ LUBELSKI 187

Ten placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007

potrawyregionalne
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 202

  Lasagne można przygotowywać z różnym nadzieniem. Doskonale smakuje z samymi warzywami lub mielonym mięsem. Dzisiaj polecam wersję ze świeżym szpinakiem i kurczakiem. Składniki:   12

potrawyregionalne
ZAPIEKANE JAJKA W BUŁCE 170

 Jeśli lubicie  jajka na miękko i chrupiące grzanki    to dzisiejsza propozycja śniadania jest dla Was. Dwa w jednym. Płynne żółtko, połączone z

potrawyregionalne
ZAPIEKANA CIABATA Z ZIOŁAMI I CZOSNKIEM 165

Zapiekana ziołowo czosnkowa ciabata    jest fajnym pomysłem na spotkania w większym gronie. Cudownie pachnąca, chrupiąca i efektownie wyglądająca. Można dodać również inne ulubione dodatki

potrawyregionalne
TARTA Z GRUSZKAMI SZPINAKIEM GORGONZOLĄ I ORZECHAMI 206

Połączenie gruszki, gorgonzoli, szpinaku i orzechów jest rewelacyjne! Postanowiłam połączyć te wszystkie wspaniałe składniki w postaci tarty . Powiem jedno - powstał wspaniały smak i bardzo fajne danie

potrawyregionalne
OMLET ZE SZPARAGAMI 202

I znów szparagi w roli głównej;-) Dziś omlet ze szparagami zapiekany w piekarniku. Szparagi zblanszowałam czyli zanurzyłam je na około minutę w gorącej wodzie. Zalałam je

potrawyregionalne
Pizza z wędzonkami i pastą chili. 184

Kiedyś wrzucałam przepis podstawowy na domową pizze. Dziś pokazuję Wam co dodać by ta pizza była jeszcze lepsza :) Ostatnio w Lidlu jest mnóstwo włoskich produktów i

Poezja Smaków - blog kulinarny