budyń - 12640 przepisów (strona:587/843)

Pieczony omlet z owocami i kilka pomysłów na zdrowe przekąski 134

bazie warzyw, jajek lub twarogu) z warzywami lub pełnoziarnistym pieczywem Babeczki jajeczne z warzywami Koktajle owocowo-warzywne, musy owocowe z dodatkiem nasion chia/siemienia lnianego/płatków/orzechów Domowy budyń jaglany Warzywne pasztety np.  z ciecierzycy i kaszy jaglanej Jak widzicie opcji jest mnóstwo, zarówno wytrawnych jak i słodkich przekąsek. Wiele z nich można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać nawet

HealthyCreations
Sernik (prosty przepis) 118

wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie (takie lubię) i obłędne w smaku. Każdemu się uda. Polecam Składniki: 700 g twarogu chudego 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 2 budynie waniliowe w proszku oraz kolorowa posypka blaszka 16x32 cm Przygotowanie: Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy go aby nie miał grudek. Następnie dosypujemy cukry i wbijamy jajka, blendujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Torcik Herbaciany 144

łyżeczki żelatyny pojemnik wielkości około 15 x 15 cm Biszkopt 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną lub budyń. Na sam koniec dodajemy olej.  Mieszamy wszystko i  wylewamy do natłuszczonej, i wysypanej bułka tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut Upieczony biszkopt studzimy

Gotowanie...to proste !
Orzechowo-gryczane ciasto z bakaliami 175

łyżeczka czarnego sezamu 4 łyżki mleka roślinnego 1 łyżka cukru z agawy 1/2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Krem budyniowy: 250 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 1/2 opakowania budyniu (czyli 20 g – 1 spora łyżka) 1 łyżka cukru z agawy Dodatkowo: 75 g mieszanki studenckiej (mieszanki bakalii) – użyłam gotowej mieszanki ze sklepu ymt24.pl – tutaj link: https://ymt24.pl

Via Gusto
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 148

biedniejsi obywatele musieli radzić sobie inaczej – bo jak mawiano „kto nie kombinuje, ten nie je”. Stąd też wywodzą się takie pomysły jak mąką z żołędzi, budyń z kapusty, ciasto z pietruszki, herbata z obierek po jabłkach, zupa ze skórek od chleba, czy marmolada z buraków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania

Nerds Kitchen
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 116

mlekiem lub wodą i wypić, aby na długi czas pozbyć się uczucia głodu i otrzymać zastrzyk zdrowej energii. Można je także wykorzystać jako dodatek do koktajli na bazie owoców, budyniów czy owsianki. Koktajle Eco&Fit Slim są doskonałym rozwiązaniem także dla osób, które po raz pierwszy sięgają po koktajle proteinowe. Doskonałe smaki - czekoladowy, waniliowy i truskawkowy, łatwość rozpuszczania

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gorąca gęsta czekolada 110

przy kominku z książką... No właśnie, wolicie czekoladę do picia czy raczej do wyjadania z kubka? Ja zdecydowanie wybieram drugi wariant. Uwielbiam gdy czekolada jest gęsta jak kisiel lub budyń, żeby móc delektować się nią łyżeczka po łyżeczce. I wcale nie musi przykrywać ją warstwa pianek marshmallow albo czapa bitej śmietanki. Dobra gorzka czekolada wystarczy:) Gorąca gęsta czekolada  Składniki

Obiad gotowy
SERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 161

sernik na biszkoptach z musem jabłkowym :)  SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: SER: 1 kg zmielonego sera np. z wiaderka 2 całe jajka szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe sok z połowy cytryny 3/4 szklanki oleju biszkopty na spód MUS: 30 dag podprażonych jabłek (zostało mi z szarlotki) 0,5 szklanki wody galaretka pomarańczowa cynamon do smaku

Pani na deser
Ciasto jogurtowe z migdałami 113

pieczenia, zmielone migdały i ewentualnie rodzynki lub skórkę cytrynową. Całość ponownie mieszamy łyżką lub rózgą kuchenną do połączenia składników. Ciasto jogurtowo-migdałowe powinno przypominać wyglądem gęsty, w miarę gładki budyń, bez większych grudek. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 50-60 minut (do tzw. suchego patyczka). Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić możemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CIASTO PRINCESSA Z JAGODAMI 105

Czekoladowe blaty przełożone słodkim kremem z chrupiącym batonikiem kokosowym, a wszystko przełamuje lekko kwaśny smak jagód. Pychotka. SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 300 ml kremówki, 200 g mascarpone, 3 łyżki cukru pudru, 3 batony Princessa kokosowa

słodki bratek
Szarlotka pod pierzynką (z pianą z białek i kruszonką) 179

cukru waniliowego lub ekstraktu waniliowego łyżeczka proszku do pieczenia 250g masła 50g smalcu łyżka śmietany 12 lub 18% 5 żółtek Składniki na masę jabłkową: 1kg jabłek łyżka cukru waniliowego budyń waniliowy lub śmietankowy sok wyciśnięty z połowy cytryny łyżka cynamonu Składniki na pianę: 5 białek 200g cukru (najlepiej drobnego) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie tradycyjne: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto

Mania Wypiekania
Najlepsze w 2018 roku 149

przez Was przepisów oraz wybrałam mój ulubiony ;) 1. MALINOWA GÓRA LODOWA 2. WIELKANOCNA SAŁATKA WARSTWOWA 3. NAJLEPSZE CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁAKMI I GRUSZKAMI 4. LIKIER KUKUŁKOWY 5. GRUSZKOWIEC Z BUDYNIEM Moim ulubionym przepisem (zaraz po malinowej górze lodowej) jest  DESER MASCARPONE Z RUMEM I CZEKOLADĄ. A w Nowym Roku życzę Wam tradycyjnie samych smakowitości

Lena Gotuje
NOWOROCZNY SERNIK Z GRANATEM 124

granatem.      SKŁADNIKI 600 g twarogu, 200 ml śmietany 18%, 3 jajka, 1 tabliczka białej czekolady, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 budyń waniliowy Dodatkowo: kruche ciastka z nadzieniem chałwowym, 1 tabliczka białej czekolady, 3 łyżki śmietany 30% 1 owoc granatu WYKONANIE Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder, następnie jajka

słodki bratek
Podsumowanie 2018 roku 170

serkiem topionym 3. Jogurtowe placki z truskawkami 4. Kasza z sezonowymi warzywami 5. Jajka z farszem pieczarkowym 6. Kotlety mielone z cukinią i serem feta   7. Szarlotka z budyniem   8. Sernik na zimno z winogronami   9. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania ze śliwkami i kruszonką   10. Brzoskwiniowiec   11. Kluski śląskie   12. Bogracz

My simple kitchen
Miodownik 148

jednakowej wielkości placki. Czas pieczenia każdego placka 12-15 minut w temp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,następnie dodawać porcjami kaszę cały czas miksować aby powstał puszysty krem. Na koniec dodać ekstrakt i sok z cytryny. Pierwszy

Kolorowa kuchnia Elki