budyń - 12640 przepisów (strona:590/843)

Sernik kalifornijski wg siostry Anastazji 119

łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18% Sernik: 1 kg dobrej jakości twarogu 200 g miękkiego masła 200 g cukru drobnego 8 jajek 1 op. budyniu waniliowego Kruszonka: 180g masła 200 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 100 g cukru Dodatkowo: 50-70 g pokruszonych płatków migdałowych 1/2 łyżeczki cynamonu 500g śliwek kalifornijskich Na stolnicę przesiewamy

Smaki Na Talerzu
SERNIK Z MALINAMI 117

barwach biało czerwonych. Miłego świętowania! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego  6 jajek  1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 kostka masła 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki - u mnie pszenna   1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mleka  opakowanie herbatników petit beurre  CUKRY NYSKIE 250 g malin cukier puder

Z Majeczką w kuchni
Wiśniak 312

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 10 % Krem wiśniowy: 500 g wydrylowanych wiśni, świeżych lub mrożonych 500 ml kompotu wiśniowego ( 2 szklanki ) * 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 opakowanie budyniu śmietankowego ( 40 g ) 85 g cukru pudru ( pół szklanki ) 2 jajka, osobno białka i żółtka 300 g masła, w temperaturze pokojowej Polewa z białej czekolady: 80 g białej czekolady

Opowieści z piekarnika
Marchewkowe 118

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy (16 g) 200 g masła Polewa : 40 g masła 60 g czekolady gorzkiej 60 g czekolady mlecznej Wykonanie : Zaczynamy od przygotowania budyniu. 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej rozrabiamy dokładnie w 120 ml mleka. Pozostałe 380 ml mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy

cucinare
Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka 636

dzień wcześniej, by miodowe placki zmiękły i zespoliły się z masami. Masę z kaszy manny przygotowuje się na dwa sposoby. Bywa że placki przekłada się gorącą masą o konsystencji budyniu. W tym akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera się ją z miękkim masłem. Dzięki temu masa jest puszysta i lekka. Najczęściej na wierzchu ciasta znajduje

Trzeci talerz
Szybka kremówka z malinową konfiturą (bez pieczenia) 115

powstały grudki. Gotujemy jeszcze chwilę około 1 minuty (nasza budyniowa masa powinna być gęsta). Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy stopniowo nasz budyń (chłodny). *jeśli powstaną wam jakieś grudki masę można uratować przecierając przez sito Naszą masę przekładamy na spód z paluszków francuskich. Wierzch smarujemy malinową konfiturą i układamy kolejną warstwę paluszków francuskich

Słodkie okruszki
Sernik gotowany 145

cukier -20 g ocet - 1 łyżeczka kakao - 4 łyżeczki soda- 3/4 łyżeczki Masa serowa : jajka - 3 szt cukier - 200g masło lub margaryna - 150 g ser biały - 730 g budyń waniliowy - 64 g ( jedno opakowanie ) mleko - 75 ml Dodatkowo : Polewa czekoladowa -1 opak Przygotowanie: Ciasto: Roztopić masło w rondelku, lekko ostudzić, dodać jogurt wymieszać. Następnie wsypać kakao i cukier. Ocet połączyć

Kuchnia Danusi
Drożdżówki zawijane 114

Lubicie domowe drożdżówki, ja uwielbiam, o niebo lepsze od kupnych i nie są takie trudne w przygotowaniu, można zrobić z czekoladą, budyniem, jabłkami lub dżemem, ja zrobiłem swoje ulubione,czyli z twarożkiem. SKŁADNIKI : CIASTO: • 600 g mąki pszennej • 80 g margaryny • 250 ml mleka • 1/3 szkl. cukru • szczypta soli • 40 g świeżych drożdży MASA SEROWA: • 1/5 kostki twarogu • 1 żółtko

KUCHNIA POLSKA
CIASTO "SNICKERS" 161

stopni Celsjusza.  Orzechy wymieszać z miodem, margaryną i cukrem, rozgrzać do momentu połączenia. Położyć  na surowy placek numer 3 i upiec. Wykonanie kremu budyniowego: Dwa opakowania budyniu ugotować w dwóch szklankach mleka. Wykonanie kremu karmelowego   Mleko gotować w zamkniętej puszce na wolnym ogniu przez 3 h.Puszkę otworzyć dopiero po ostudzeniu!!! Pierwszy placek przełożyć kremem budyniowym. Drugi

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Bananowa krówka bez pieczenia 163

żółtkami, mąką, skrobią. Dodajemy do ciepłego mleka. Podgrzewamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Przykrywamy folią, żeby nie zrobił się kożuch. Miękkie masło ubijamy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo budyń. Banana kroimy w plastry. Na dno formy wykładamy pierwszą warstwę herbatników, następnie połowę masy budyniowej, banany, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Następnie masę krówkową (zostawimy około 2 łyżek dopolania wierzchu

Lena Gotuje
Sernik z żurawiną na spodzie brownie 126

soli Składniki masy serowej: 500 g twarogu (wiaderkowa Piątnica) 250 g mascarpone 200 g śmietany 22 % 180- 200 g cukru 4 jajka (małe) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego (proszek) skórka otarta z połowy pomarańczy szczypta soli Żurawina: 300 g żurawiny (świeża lub mrożona) 100-120 g cukru skórka otarta z połowy pomarańczy Ozdoby: kilka kulek żurawiny listki

Rodzinka w kuchni
Pieczona owsianka z masłem orzechowym, figami i bananem 103

porze roku częściej na śniadanie zamiast sałatek przygotowuję posiłki, które rozgrzewają i wzmacniają  odporność mojego organizmu. Kasza jaglana często gości w moim menu śniadaniowym. Używam jej do czekoladowego budyniu czy zapiekam z jabłkami. Już niedługo nowe, rozgrzewające przepisy na jesienne wieczory i poranki!  Jesienią znacznie częściej mamy ochotę na ciepłe śniadania, dlatego pomyślałam, że przygotuję dla Was przepis

Moja smaczna kuchnia
Ciasto cappuccino 109

dodajemy mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, kawę, żółtka i cukier, wszystko dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę, przelać do rondelka i gotować na średnim palniku, ciągle mieszając, aż uzyskamy konsystencję budyniu, gotową masę odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodajemy po łyżce przygotowanej masy cappuccino (jak będzie zbyt gęsta dodać 2 łyżki wody). Pozostałą śmietankę, dobrze schłodzoną

KUCHNIA POLSKA
Szarlotka z budyniową pianką 136

połowy cytryny 2 łyżki cukru 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu  Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy

MamaOskarka
Tort cytrynowy 216

Wyciśnięty sok z cytryny, cukier, jajka i żółtka i mąkę wymieszać dokładnie rózgą kuchenną, a następnie zagotować na wolnym ogniu stale mieszając. Gotować aż krem będzie gęsty w formie budyniu. (Około 2 minut) Ostudzić. 800 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone cytrynowy ugotowany krem (przepis powyżej) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Śmietanę z cukrem ubić na sztywno

O kuchni z uczuciem