budyń - 12640 przepisów (strona:598/843)

Sernik z malinami 190

zawsze się udaje. Składniki: Kruche ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 130 g zimnego masła 2 żółtka Masa serowa: 1 kg. twarogu sernikowego 1 budyń śmietankowy bez cukru „Winiary” 1 szklanka cukru pudru 3 jajka Dodatkowo: 500 g malin Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło i cukier puder. Masło siekamy

Oryginalny smak
Ciasto serowe z truskawkami 153

zimnego masła 1 jajko Nadzienie serowo-truskawkowe: 500 g truskawek 2 jajka szczypta soli 60 g cukru pudru 250 g twarogu półtłustego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej Dekoracja: kilka truskawek polewa czekoladowa lub cukier puder WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, sól, jajko i posiekane nożem

Passions hobbies life
Wilgotny makowiec w biszkopcie 247

szkl mleka 2 łyżeczki cukru pudru Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej (850 g) 200 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka kilka kropel aromatu migdałowego 1 op. budyniu śmietankowego (40 g) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Biszkopt: Klasycznie wszystkie składniki biszkoptu w szczególności jajka powinny być w temperaturze pokojowej (wyjmijcie je z lodówki na około 2 godziny

Nastoletnie Wypiekanie
Ptasie Gniazdka - wielkanocne tartaletki z musem pomarańczowy i mango 161

sokiem i mango przekładamy do blendera i miksujemy. Mus owocowy podgrzewamy, dodajemy cukier, a potem mąkę ziemniaczaną rozrobioną w 1/2 szkl wody. Gotujemy aż mus zgęstnieje do konsystencji budyniu. Studzimy. Przestudzony mus owocowy przekładamy do upieczonych tartaletek. gniazdka: Czekoladę rozpuszczamy w ciepłej śmietance. Do ostudzonej rozpuszczonej czekolady wsypujemy płatki kukurydziane i mieszamy aby wszystkie pokryły się czekoladą. Tak przygotowane płatki

Bon appetit mon amie
Sernik ,,Złota Rosa” 177

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego (z wiaderka) 2 szklanka mleka 3,2% 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 4 żółtka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch: 7 białek szczypta soli 2/3 szklanki cukru Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w plastry masło

Podróż w kulinaria
Prosty sernik bez spodu 765

pieczenia Masło rozpuść i ostudź. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń. Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut. Bez otwierania piekarnika zmniejsz temperaturę do 150 stop. C i piecz 30 minut

gutfut
SERNIK WIOSENNY 330

cukierkową posypką skusi każdego łakomczucha.  Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego  6 jajek 1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 kostka masła 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 łyżka mleka  opakowanie herbatników CUKRY NYSKIE polewa czekoladowa na wierzch kolorowa posypka  cukierkowa Wykonanie: Masło rozpuszczamy

Z Majeczką w kuchni
Lemon curd – krem cytrynowy 143

pokrojone na kawałki masło. Miskę stawiamy na garnku w którym gotuje się woda, jednak miska nie może dotykać wody. Krem podgrzewamy cały czas mieszając, aż uzyska konsystencję gęstego budyniu *** *** Gorący krem przelewamy przez sitko do miseczki. Lemon curd możemy przechowywać w lodówce w zamkniętym słoiczku nawet około 2 tygodnie *** *** SMACZNEGO ***   Artykuł Lemon curd – krem cytrynowy pochodzi z serwisu

Blog z Apetytem
Przepisy na Wielkanoc 2092

Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym   Sernik ze śliwką Sernik gotowany z bez pieczenia MAŁE SŁODKOŚCI Babeczki waniliowe z budyniem CupCake z czekoladą Mini ptysie z kremem budyniowym JAJKA Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami Jajka faszerowane pieczarkami i porem Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane

Lena Gotuje
Zielona babka piaskowa z lukrem 171

tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską

Kulinarne przygody Gatity
Kremówka 118

temp 180* około 25-30 min. 2. W jednej szklance mleka roztrzepać jajka i mąki. Pozostałe mleko ugotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Składniki połączyć i ugotować budyń. Ciepłym przełożyć placki, odstawić do całkowitego wystygnięcia

Dziś Ja gotuje
Sernik z rosą 779

szczypta soli Sernik: 1,2 kg sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 i 1/3 szkl. cukru 4 żółtka + 1 jajko 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka nasionka z 1 laski wanilii 1 cytryna (skórka + sok) Beza: 6 białek 1 szkl. cukru szczypta soli Na stolnicę przesiewamy mąkę

Smaki Na Talerzu
FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 240

musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy w maszynce 2 lub nawet

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Brownie bananowe oraz kuchnia zero waste po polsku :) 187

chlebowy), przejrzałych warzyw i owoców (chlebek bananowy, owoce pod kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział  dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz  mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze).  Wszystkie przepisy są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, do ich wykorzystania wykorzystujemy przede wszystkim produkty

Moje Kuchenne Rewelacje
Mini serniczki z kremem cytrynowym 157

świątecznym stole i kusiły swoim wyglądem... Składniki: 500 g sera z wiaderka (użyłam „Mój ulubiony”) 120 g cukru 3 jajka 60 g masła (w temp. pokojowej) 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 cytryna (sok   i skórka) 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Składniki na krem: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 150 ml śmietanki kremówki 36 % (prosto

Kuchnia u Krysi