Ciasto które, wyjątkowo smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka
gotuj ze mnągryz. Moi znajomi je uwielbiają. Spróbujcie. Małe wafelki rafaello. Wafelki z pysznie kokosową masą. Składniki: 2 andruty (wafle) – u mnie Cukry Nyskie 200 g wiórek kokosowych 3 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) 2 szklanki mleka 100 g masła lub margaryny niespełna 3/4 szklanki cukru polewa z białej czekolady do ozdoby Przygotowanie: Do małego garnka z grubszym dnem wlewamy mleko
Słodkie okruszkiSkładniki: (1 porcja = 3 naleśniki) 1 opakowanie dowolnego budyniu bez cukru (40g) 1 jajko L 1/3 szklanki mleka Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć (Masa będzie bardzo rzadka). 2. Usmażyć naleśniki na suchej patelni do naleśników (na małym ogniu). 3. Podawać z twarożkiem na słodko/owocami/dżemem/czekolad
A Ty Smakuj Mnietego podrabianego serniczka Składniki na ciasto: 50g cukru pudru 220g mąki 150g masła Składniki na masę: 500g śmietany 12 lub 18% 250g masy makowej 3 jajka 50g cukru pudru budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek) skórka z połowy cytryny ok. 200g dżemu z mirabelek Wykonanie tradycyjne: Ciasto: Do miski wsypać 50g cukru pudru, dodać mąkę i pokrojone na kawałki zimne masło
Mania Wypiekaniaproszku do pieczenia bezglutenowego 3 łyżki kakao 3 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek wody Krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 200 g wiórek kokosowych 5 łyżek cukru 2 łyżki budyniu bezglutenowego aromat śmietankowy Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa wegańska i bezglutenowa bita śmietana Sposób przygotowania: Na początku przygotuj ciasto. Do miski daj mieszankę mąk, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao
Via Gustomogą go zajadać wszyscy czyli alergicy, ciasto jest bez glutenu, bez jajek, bez masła, bez mleka krowiego, chyba że możecie jeść te składniki to dajcie zwykłe mleko, masło i budynie zwykłe. Zapytacie zatem co w nim jest? dużo maku, rodzynki i żurawina a dalej dużo maku. Polecam bo jest naprawdę pyszny. Upieczcie go sobie na długi weekend, będzie super. Makowiec
Moje Małe Czarowaniemasa serowa: 600 g twarogu z wiaderka 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy kajmakowej 50 g płatków migdałowych Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały. Białka ubić ze szczyptą
Kolorowa kuchnia Elkitwarogu śmietankowego 70 g jaj 10 g żółtka 50 g cukru świeżo starta skórka z 1/2 pomarańczy 1 laska wanilii lub kilka kropel esencji waniliowej jeden budyń bez cukru, waniliowy (40 g ) 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 30 g rodzynek 30 g suszonych wiśni macerowanych w wiśniówce Kruszonka: 35 g cukru 35 g masła 70 g mąki
Gotowanie...to proste !produktów, które kupujesz? 5. Kuchnia zachodu czy wschodu? 6. Twoje pierwsze przygotowane samodzielnie danie to…? 7. Zwiedzanie zorganizowane czy na własną rękę? 8. Pies czy kot? 9. Kisiel czy budyń? 10. Kto nauczył Cię gotować? 11. Gotowanie „na szybko” czy „z namaszczeniem”? Blogi które nominuję: http://nadokladke.blogspot.com/ http://przepisani.pl/ http://slodkiepychotki.blogspot.com/ http://smakiemsietoczy.blogspot.com/ http://mariola1975.blogspot.com
Gotuj Się Kto Możecukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 450g białego sera - 1 całe jajko+białko z ciasta - 150ml śmietanki 30% - 1 budyń waniliowy (40g) - cukier puder do smaku - laska wanilii - 400g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo - 200g świeżych truskawek Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą, wkładamy na pół
Wypieki Renesera 80 g masła (temp. pokojowa) 4 jajka (białka osobno + 3 z ciasta) 250 ml śmietanki 30% 250 - 300 g cukru drobnego do wypieków 2 budynie waniliowe (40 g bez cukru) 1 laska wanilii (ziarenka) 1 Ser mielimy dwa razy. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy śmietanę i zmielony ser. Miksujemy, następnie dodajemy ziarenka wanilii
kruche babeczkitakże jej brzegi. Podpiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut, odstawić. Masa serowa: 1 kg twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 cukier waniliowy 500 ml zimnego mleka sok z 1/2 cytryny 125 ml oleju brzoskwinie w syropie Pianka bezowa: 3 białka 1/2 szklanki cukru Brzoskwinie odsączyć
Domowa cukiernia Ewyzawsze się udaje. Składniki: Kruche ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 130 g zimnego masła 2 żółtka Masa serowa: 1 kg. twarogu sernikowego 1 budyń śmietankowy bez cukru „Winiary” 1 szklanka cukru pudru 3 jajka Dodatkowo: 500 g malin Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło i cukier puder. Masło siekamy
Oryginalny smakzimnego masła 1 jajko Nadzienie serowo-truskawkowe: 500 g truskawek 2 jajka szczypta soli 60 g cukru pudru 250 g twarogu półtłustego 150 g kwaśnej śmietany 18% 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 50 g mąki ziemniaczanej Dekoracja: kilka truskawek polewa czekoladowa lub cukier puder WYKONANIE Kruchy spód: Do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, sól, jajko i posiekane nożem
Passions hobbies lifeszkl mleka 2 łyżeczki cukru pudru Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej (850 g) 200 g masła 2 jajka 3 łyżki mleka kilka kropel aromatu migdałowego 1 op. budyniu śmietankowego (40 g) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Biszkopt: Klasycznie wszystkie składniki biszkoptu w szczególności jajka powinny być w temperaturze pokojowej (wyjmijcie je z lodówki na około 2 godziny
Nastoletnie Wypiekanie