budyń - 12640 przepisów (strona:606/843)

20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec  – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT  - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach

Ugotować
KRUCHE CIASTKA BAŁWANKI orzechowo – kokosowe (wegańskie) 180

Mniejszą część wymieszaj z pozostałymi składnikami, a drugą część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant

Via Gusto
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 103

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 200g miękkiego masła 160g cukru szczypta soli 4 duże jajka 600g truskawek przekrojonych na pół Kruszonka: 100g schłodzonego masła 150g mąki pszennej

Słodkie zapomnienie
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 155

proszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki 1 jajko 5 łyżek kakao Składniki na masą serową: 600 g twarogu 3 jajka 150 g śmietany kremówki 150 g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 180`C 60 minut Wykonanie: do misy robota odważyć mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, przesiane przez sitko kakao i masło pokrojone w małe kawałki, następnie wymieszać łopatką do otrzymania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kapitański wg Aleex 2809

Spód: • 50 g masła • 180 g herbatników kakaowych • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: • 75 dag twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania

W mojej kuchni
SEROMAKOWIEC PROSTY I SZYBKI 1039

łyżki kaszy manny 3 białka 1 łyżka cukru kilka kropli olejku migdałowego  SER: 1 kg mielonego sera (użyłam z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe 25 dag masła lub margaryny kilka kropli olejku cytrynowego lub otarta skórka z cytryny WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto ze sobą siekamy, krótko wyrabiamy

Pani na deser
Sernik z polewą krówkową 397

opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru + 2 łyżki 6 jajek 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 duże opakowania budyniu śmietankowego (na 3/4 l mleka) po kilka kropel olejku migdałowego i śmietankowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej          Utrzeć margarynę z cukrem. Stopniowo dodawać pozostałe składniki

Praktyczna pl
Kruche ciasto z dżemem truskawkowym Łowicz i delikatną pianką 271

masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek PIANKA: 1 szklanka drobnego cukru 1 cukier waniliowy (całe opakowanie) 5 białek 2 opakowania po 40 g budyniu śmietankowego bez cukru  1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) DODATKOWO:  2 słoiki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Na stolnice przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem

Gotuj z Mąką
Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady 141

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia

Ciasta z tradycjami
Sernik na kruchym spodzie z budyniem i makiem 9403

Super przepis na pyszny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem maku. Sernik jest bardzo prosty do zrobienia. To sernik z wiaderka, na dużą blachę, z budyniem i makiem. Jest bardzo kolorowy i ślicznie się prezentuje. Ten sernik szczególnie polecam jako ciasto na Wigilię i Święta

AniaGotuje.pl
Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną 179

masłem. Dodajemy cukier oraz szczyptę soli. Całość energicznie mieszamy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut do wychłodzenia. Następnie dodajemy po kolei jajka, ciągle mieszając. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Tak przygotowane ciasto umieszczmy w rękawie cukierniczym. 2. Formowanie. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego okrągłe ptysie. Należy pamiętać o zachowaniu ok. 4 cm odstępów pomiędzy

Pij soki wyciskane
Sernik Snickers 569

minimum trzykrotnie 160 ml kremówki 4 jajka 240 g masy kajmakowej 2/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 120 g solonych orzeszków ziemnych 120 g gorzkiej czekolady 1 budyń smietankowy lub waniliowy bez cukru + pozostała masa kajmakowa 2 batoniki Snickers Maślane ciastka zmielić na mąkę, dodać cukier puder i rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć spód tortownicy

Domowa cukiernia Ewy
SERNIK A'LA MONTE 124

serowa: 500 g zielonego białego sera (może być z wiaderka)  ok. 250 g deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z chałki z malinami 172

Zrobiłam takie jak to moje dzieci nazwały ciasto z malinami. Smaczne na ciepło, a także na zimno. Składniki: 1/2 czerstwej chałki 1 i 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant) 2 duże garście malin (użyłam mrożonych) Chałkę pokroić na małe kawałki. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać cukier trzcinowy, proszek

talerz przyjemności