kostka margaryny 3 szklanki mąki 2 całe jajka 3 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (krajanki) 1 kostka masła 6 jajek 3 łyżki grysiku (ewentualnie budyń śmietankowy) 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru bakalie Przygotowanie : Masa kakaowa: Margarynę rozpuszczamy w garnku, pozostałe składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których
Mechanik w kuchniwyjątkowo świąteczny sernik z żurawiną. Spód: 225 g herbatników kakaowych 120 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 jajka 2 szkl świeżej lub mrożonej żurawiny Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z gorącym rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 24cm
Smakołyki Asipogodnych i rodzinnych Świąt. Pozdrawiam Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie Mąka Reszelska MŁYNOMAG 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników kakaowych Petit Beurre CUKRY NYSKIE polewa czekoladowa
Z Majeczką w kuchniuzyskania gęstego budynku. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (od czasu do czasu mieszając). W osobnym naczyniu miksujemy masło z sokiem oraz skórką z cytryny. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: poncz (50 ml soku z cytryny wymieszany z 50 ml wody) ok. 1/2 słoiczka konfitury z czarnej porzeczki lub żurawiny 1/2 szkl wiórek kokosowych
Domowy Smak Jedzeniakażdego może się nieco różnić. Składniki: (na 20-25 sztuk) 60 g masła 4 łyżki mleka 150 g cukru 180 g wiórek kokosowych 2 łyżki maku 1 łyżka budyniu śmietankowego (proszek) 2 białka szczypta soli Przygotowanie: Masło, mleko i połowę cukru (75 g) umieścić w garnku, podgrzewać, aż składniki się rozpuszczą. Wsypać mak oraz wiórki kokosowe, wymieszać, zdjąć z ognia
Nastoletnie WypiekanieMoczka to śląskie danie wigilie. Generalnie jest to zupa, ale coraz częściej jest podawana w formie deseru, mega słodkiego, gęstego, przypominającego budyń. Taką wersję właśnie dzisiaj przygotowałam: na pierniku, z piwem, z dużą ilości bakalii. Zapraszam, bo to tradycja warta podtrzymywania. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkakao Masa serowa: 0,5 kg zmielonego białego sera (może być w wiaderku) 1 jajko 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu Galaretka z pomarańczy: 3 pomarańcze skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki cukru kryształu 3-4 łyżeczki żelatyny
Kuchnia MagdaLenyserków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE 18. Brownie z burakami – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach
UgotowaćMniejszą część wymieszaj z pozostałymi składnikami, a drugą część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant
Via Gustofont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 200g miękkiego masła 160g cukru szczypta soli 4 duże jajka 600g truskawek przekrojonych na pół Kruszonka: 100g schłodzonego masła 150g mąki pszennej
Słodkie zapomnienieproszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki 1 jajko 5 łyżek kakao Składniki na masą serową: 600 g twarogu 3 jajka 150 g śmietany kremówki 150 g cukru/ksylitolu 1 budyń waniliowy 180`C 60 minut Wykonanie: do misy robota odważyć mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, przesiane przez sitko kakao i masło pokrojone w małe kawałki, następnie wymieszać łopatką do otrzymania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spód: • 50 g masła • 180 g herbatników kakaowych • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: • 75 dag twarogu mielonego • 2/3 szklanki drobnego cukru • 4 jajka • 200 ml śmietanki 30% • budyń śmietankowy ( proszek ) • 2/3 szklanki likieru Advokat • 100 g czekolady śmietankowo-kawowej (polecam z Lidla) Wierzch ciasta: • 125 g serka mascarpone • 125 ml śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania
W mojej kuchniłyżki kaszy manny 3 białka 1 łyżka cukru kilka kropli olejku migdałowego SER: 1 kg mielonego sera (użyłam z wiaderka) 2 całe jajka szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe 25 dag masła lub margaryny kilka kropli olejku cytrynowego lub otarta skórka z cytryny WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto ze sobą siekamy, krótko wyrabiamy
Pani na deseropakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru + 2 łyżki 6 jajek 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 2 duże opakowania budyniu śmietankowego (na 3/4 l mleka) po kilka kropel olejku migdałowego i śmietankowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej Utrzeć margarynę z cukrem. Stopniowo dodawać pozostałe składniki
Praktyczna pl