budyń - 12640 przepisów (strona:602/843)

Jaglanka z zieloną pietruszką 127

mielimy i dodajemy. Można zamiast mielenia zblendować je z owocami i pietruszką. Teraz możemy wszystko wymieszać i gotowe, inną opcją jest zblendowanie wszystkiego na gładko. Powstanie wtedy jaglany pietruszkowy budyń

Szkrab Je Sam
Francuska tarta marchewkowa 174

francuskiego (300 g) Nadzienie marchewkowe: 1 większa marchewka (ok. 180 g) + woda do ugotowania 180 g gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 duże jajko 60 g cukru 1 łyżka budyniu waniliowego  1/2 łyżki kaszy manny Karmelizowane marchewki: 1/4 marchewki 5 łyżek wody 2 łyżki cukru Dodatkowo: odrobina masła do wysmarowania formy Przygotowanie: Spód: Ciasto francuskie odwinąć z papieru, wyłożyć

Nastoletnie Wypiekanie
Tarta cytrynowa z bezą 170

ziemniaczaną.  2. Ubitą masę z jaj ściągamy z pary i stawiamy na kuchence, doprowadzamy do wrzenia i łączymy z sokiem cytrynowym z mąką, mieszamy do czasu aż powstanie budyń. Gdy masa zgęstnieje odstawiamy garnek z ognia i dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści. Masę przekładamy na wcześniej przygotowany spód do tarty. Beza: - 4 białka - 3/4 szklanki cukru 1. Białka

Apetyczna babeczka
ŚNIADANIOWE PLACKI BUDYNIOWE 119

posypane cukrem pudrem lub  bez żadnych dodatków :) Składniki na około 25 placków: * 2 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki cukru * szczypta soli * pół łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki budyniu waniliowego * 1 szklanka mleka * 1 jajko * 4 łyżki jogurtu naturalnego * olej lub olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko, jogurt naturalny i mleko, wymieszać

Zrób to smacznie
Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową i karobem na Dzień Kota 2018 175

odwiedzenia i obserwacji Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową na Dzień Kota 2018 około 40 sztuk 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło

Fitkot
Chleb z niepalonej kaszy gryczanej (bez mąki i drożdży) 181

wyraźnie zmięknie.  Po tych 48 h dodać do kaszy sól i całość zmiksować do gładkości (razem z wodą, w której kasza się moczyła). Otrzymamy masę o konsystencji rzadkiego budyniu. Wsypać do niej pestki dyni, wymieszać. Takie ciasto przelać po równo do dwóch keksówek o długości ok. 25 cm wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych masłem (w wersji wegańskiej olejem

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową i karobem na Dzień Kota 2018 161

odwiedzenia i obserwacji Kruche łaciate ciasteczka z mąką orkiszową na Dzień Kota 2018 około 40 sztuk 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 50 g masła klarowanego 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 1 czubata łyżka domowego masła orzechowego (lub innego dobrej jakości) 90 g ksylitolu lub erytrytolu (można dosłodzić szczyptą stewii) 3-4 łyżki mleka 1 łyżeczka karobu Masło

Fitkot
pierożki ołpińskie 141

zmielonego 25 g masła, miękkiego 1 jajko (białko oddzielone od żółtka) 1 łyżka cukru (lub więcej do smaku) 1/2 łyżki budynku waniliowego 25 g rodzynek wykonanie: Ser mieszamy z budyniem i rodzynkami. Cukier miksujemy z żółtkiem. Zmiksowane dodajemy do sera, mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białko, dodajemy do sera i mieszamy do połączenia. składniki na ciasto krucho drożdżowe

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z mango na migdałowym spodzie 141

łyżki cukru trzcinowego Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (najlepiej trzykrotnie) 530 g słodzonego mleka skondensowanego 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub budyniu  1 duże dojrzałe mango (zmiksowane na gładki mus) Polewa:  1 dojrzałe mango (zmiksowane na gładki mus) 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody Przygotowanie: Migdały rozdrabniamy w malakserze. Masło roztapiamy

Smakowity Blog Kulinarny
Ekspresowe babeczki walentynkowe z masą Lauretta wg Aleex 122

malin jest wyraźnie wyczuwalny. Są w niej charakterystyczne dla tych owoców drobniutkie, malinowe pesteczki. 7. Obie masy dobrze znoszą chłód. Stają się wówczas bardziej zwarte, zachowują się jak typowy budyń. 8. Po zakończeniu pracy z masami, odkręciłam tylki, umyłam je i schowałam, a masy ponownie zabezpieczyłam nakrętkami i schowałam do lodówki. Do czerwca wykorzystam je na pewno. Podsumowanie: Sądzę

W mojej kuchni
Czekoladowy poduszkowiec 138

łyżeczka proszku do pieczenia  * pół szklanki oleju  * pół szklanki zimnej wody * 3 łyżki kakao  Masa serowa : * pół kg serka twarogowego  * pół szklanki cukru pudru  * budyń czekoladowy  * pół tabliczki mlecznej czekolady  *opcjonalnie biała czekolada do polania ciasta Przygotowanie :  Białka ubić z połową szklanki cukru. Żółtka ubić z drugą połową cukru. Dodać olej

Magiczne Życie Marty
Krówki mleczne 3771

mleka, 2 szklanki cukru, 100 g masła, cukier waniliowy/migdałowy. Wszystkie składniki umieszczamy w garnku i gotujemy ~60 minut, cały czas mieszając. -- -- -- -- Gdy gotująca się masa dojdzie do gęstości budyniu, wówczas zestawiamy z grzania i na  boku jeszcze chwilę 1-2 min. mieszamy, żeby nie było bąbli i ewentualnie pianki. Tak przygotowaną masę krówkową przelewamy do blaszki wyłożonej papierem

chleba naszego
Deser w pucharku na Walentynki 200

Super deser na Walentynki ! Budyń śmietankowy z toffi zrobisz bardzo szybko. Do tego plasterki banana oraz ulubione dodatki, które sprawią, że deser banoffee będzie wyjątkowy i niepowtarzalny.  Polecam również przepis na prosty deser czekoladowy , który również pasuje przy święcie zakochanych

AniaGotuje.pl
Sernik z pianką 162

biały z wiaderka 1,5 kg, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier ok 1,5 szklanki, olejek cytrynowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy

kulinarne odsłony pati
Najlepsze pączki 212

rozwałkować i wycinać szklanką kółka i dopiero nadziewać i zlepiać. Jeszcze inną opcją jest smażenie pustych pączków i nadziewanie później szprycą, co polecam zawłaszcza jeśli chcecie pączki nadziać np budyniem, albo czekoladą lub dowolnym innym luźnym nadzieniem. Gdy pączki będą już ulepione zostawiamy je jeszcze na chwilę, by urosły. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy kawałek ciasta pączkowego i jeśli szybko

Cynamonowe szczęście