budyń - 12640 przepisów (strona:607/843)

Kruche ciasto z dżemem truskawkowym Łowicz i delikatną pianką 261

masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek PIANKA: 1 szklanka drobnego cukru 1 cukier waniliowy (całe opakowanie) 5 białek 2 opakowania po 40 g budyniu śmietankowego bez cukru  1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) DODATKOWO:  2 słoiki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Na stolnice przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem

Gotuj z Mąką
Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady 136

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia

Ciasta z tradycjami
Sernik na kruchym spodzie z budyniem i makiem 9394

Super przepis na pyszny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem maku. Sernik jest bardzo prosty do zrobienia. To sernik z wiaderka, na dużą blachę, z budyniem i makiem. Jest bardzo kolorowy i ślicznie się prezentuje. Ten sernik szczególnie polecam jako ciasto na Wigilię i Święta

AniaGotuje.pl
Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną 176

masłem. Dodajemy cukier oraz szczyptę soli. Całość energicznie mieszamy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut do wychłodzenia. Następnie dodajemy po kolei jajka, ciągle mieszając. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Tak przygotowane ciasto umieszczmy w rękawie cukierniczym. 2. Formowanie. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego okrągłe ptysie. Należy pamiętać o zachowaniu ok. 4 cm odstępów pomiędzy

Pij soki wyciskane
Sernik Snickers 552

minimum trzykrotnie 160 ml kremówki 4 jajka 240 g masy kajmakowej 2/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 120 g solonych orzeszków ziemnych 120 g gorzkiej czekolady 1 budyń smietankowy lub waniliowy bez cukru + pozostała masa kajmakowa 2 batoniki Snickers Maślane ciastka zmielić na mąkę, dodać cukier puder i rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć spód tortownicy

Domowa cukiernia Ewy
SERNIK A'LA MONTE 119

serowa: 500 g zielonego białego sera (może być z wiaderka)  ok. 250 g deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z chałki z malinami 170

Zrobiłam takie jak to moje dzieci nazwały ciasto z malinami. Smaczne na ciepło, a także na zimno. Składniki: 1/2 czerstwej chałki 1 i 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant) 2 duże garście malin (użyłam mrożonych) Chałkę pokroić na małe kawałki. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać cukier trzcinowy, proszek

talerz przyjemności
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 757

żółtka * 2 solidne łyżki gęstej kwaśnej śmietany * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki cukru drobnego do wypieków Na masę serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego  Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy spód zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką

Zrób to smacznie
Ciasto Królewicz 149

dodatkiem cukru i cukru waniliowego. W drugiej połowie roztrzepać mąkę pszenna i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami. Dokładnie mieszać aż do momentu uzyskania konsystencji budyniu, dodać masło ciągle mieszając aż do momentu całkowitego rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy budyniowej. POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl cukru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :) 215

kaszy jaglanej . Kaszę jaglaną wykorzystuję najczęściej do przygotowywania słodkich dań. Sprawdza się idealnie, dlatego też na moim blogu można znaleźć mnóstwo słodkich receptur z jej udziałem, kremów i budyniów. Jednak ten dzisiejszy to prawdziwe mistrzostwo świata!  Przepyszny! " Niebo w buzi "! Gęsta i bardzo kremowa masa. Smaki wanilia i kakao tworzą pyszny duet, który smakiem zadowoli z pewnością każdego. Waniliowy

Zdrowie na języku :P
Tort makowy z kwaśną śmietaną 181

pozostałym (zimnym) rozprowadzić mąki, tak by nie było żadnych grudek. Do gotującego się mleka wlać mieszaninę mączną i gotować, cały czas mieszając aż do powstania gęstej, jednolitej masy (przypominającej budyń). Zdjąć z palnika, wierzch przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać po łyżce przestudzoną masę budyniową (mączną). Następnie

My sweet a life
Zapiekane naleśniki z serem, rodzynkami i pomarańczą 150

cukru wanilinowego (2x16 g) 2 żółtka 100 g jogurtu naturalnego Waniliowe mleczko do zalania: 1 duże jajko 30 g cukru 10 g cukru wanilinowego 300 ml mleka 20 g budyniu waniliowego (1/2 op.) Dodatkowo: 1 duża pomarańcza cynamon do oprószenia Przygotowanie: Ciasto naleśnikowe: Jajka wraz z cukrem wanilinowym i szczyptą soli roztrzepać w misce do spienienia. Wlać mleko, wodę, olej

Nastoletnie Wypiekanie
3 bit 149

Hej! A teraz smaczne ciasto bez pieczenia znane pod nazwą 3 bit. Wielkim plusem jest to, że robimy go niemal z prędkością światła ☺ , no i z

Tylko pysznie
Winne wiśnie na serniku amaretto 152

sernik :  500 g twarogu trzykrotnie zmielonego 250 g śmietanki 36% 4 jajka duże 160 g masła 130 g miałkiego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 60 g budyniu śmietankowego 15 ml likieru amaretto (lub mała buteleczka aromatu migdałowego) 20 g gęstej pasty migdałowej  z tego przepisu  lub kupnej Na wierzch :  200 g mrożonych wiśni lub takich

vaniliowoczekoladowa
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 186

pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać różne dodatki cukiernicze, posypki, polewy, faszerować muffinki lub babeczki domowymi konfiturami, przetworami, świeżymi lub mrożonymi owocami, suszonymi owocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście prosty przepis i składniki, która prawie zawsze mamy w domu kuszą, by często

Zasmakuj Kuchni