budyń - 12640 przepisów (strona:613/843)

Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT 186

miodem na dość puszystą masę, w trakcie ubijania powoli dolewamy olej. Mąkę, wiórki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i dosypujemy do jajecznej masy – powinniśmy osiągnąć konsystencję budyniu. Formę 20×25 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, układamy owoce i pieczemy 30 minut w 160 stopniach. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto ze śliwkami FIT pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Puszysty sernik z brzoskwiniami 901

brzoskwiniami. Potrzebna 1 puszka brzoskwiń. Blacha do pieczenia 25 na 35 cm. Masa serowa – te składniki utrzeć na masę: • 0,5 kg sera białego mielonego • 1 jajko • 1 budyń śmietankowy • ½ szklanki cukru pudru • ½ kostki masła Spód – z tych składników wyrobić ciasto: • 3 szklanki mąki • 1 kostka margaryny • 5 żółtek • 3 łyżki cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Odłożyć ¼ ciasta

Królestwo Deserów
Ciasto kokosowo - cytrynowe 168

mieszankę wlewać do zagotowanej wody z cukrem i masłem, cały czas mieszając rózgą kuchenną. Postawić z powrotem na palniku i nie zaprzestając mieszania zagotować ( masa zgęstnieje jak budyń ).  Jeszcze gorącą masę cytrynową wyłożyć równo na kruchy spód. Na masie ułożyć herbatniki. Odstawić do przestudzenia. Krem kokosowy: Puszkę z mlekiem kokosowym delikatnie wyjąć z lodówki, odwrócić do góry dnem, otworzyć

Opowieści z piekarnika
Śniadaniowe bułki 101

Zostało mi trochę drożdży po pieczeniu bułek z budyniem i bułek z kruszonką , postanowiłam zrobić bułki pszenne na śniadanie. Pachnące drożdżami i puszyste. Po prostu pyszne. Składniki: (na 5 sztuk) 25 g drożdży 1 1/2 mąki  Ok 1/2 szklanki ciepłej wody Szczypta soli 1/4 szklanki mleka Łyżka cukru Łyżka mąki  Przygotowanie: Mleko podgrzewamy. Dodajemy drożdże oraz po łyżce

Lena Gotuje
Śliwkowy deser jaglany 201

suchej patelni.  3. Ugotowaną kaszę umieszczamy w wysokim naczyniu dodajemy śliwki i miksujemy wszystko do otrzymania jednolitej masy. Masa ma być gładka i przypominać budyń.  4. Do  słoiczka wykładamy warstwę serka wiejskiego i serek masę śliwkową na końcu przesypujemy prażonymi płatkami owsianymi.  4. Postępujemy tak jak w pkt. 4 do wyczerpania składników.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Poduszkowiec 171

cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) – 100 ml wody – 4 czubate łyżki kakao Masa serowa : – 300 g sera z wiaderka – 1 opakowaniw budyniu waniliowego bez cukru (lub śmietankowego) – 80 g cukru PRZYGOTOWANIE:  CIASTO KAKAOWE: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy olej oraz wodę i nadal miksujemy. Na końcu dodajemy wymieszaną mąkę

Gotuj z Mąką
Tartaletki z kurkami 157

dodajemy kurki smażymy aż odparuje cały płyn. Mleko i mąkę mieszamy i nastawiamy na ogniu, mieszamy aż do zgęstnienia, w razie potrzeby dodajemy mleka by sos miał konsystencję budyniu, doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st , podpiekamy ciasto w foremkach ok 12 min. Następnie nakładamy po równo sos  a'la beszamelowy i układamy smażone

Gotowanie jest łatwe
Delikatny sernik z morelami 223

zapiekamy na złoty kolor. Ser: 1 kg sera (ja użyłam gotowego zmielonego w kiełbaskach z SM Siedlce) 1 jajo 4 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 białka Jajo i żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i również dodajemy

Cynamonowe szczęście
Lody czekoladowe z awokado - pyszne, proste i super zdrowe 143

być kremowe, gęste i budyniowe, czytam w  Jadłonomii  i właśnie lody z przepisu Marty były inspiracją do powstania moich dzisiejszych . Całkowicie się zgadzam, a że najlepszy czekoladowy budyń jaki jadłam powstał przy udziale awokado (przepis tutaj ) podmieniłam batata z przepisu Marty na awokado właśnie. Lody są cudownie kremowe, wręcz aksamitne, bardzo czekoladowe i super łatwe do przygotowania. Można

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM 191

wraz z żółtkami i wódką. Dokładnie zmiksować mikserem. * białka na potem Masa serowa twaróg dwukrotnie zmielony 500 g. jaja 4 szt. ( osobno żółtka i białka ) 1/2 szkl. cukru pudru budyń waniliowy 2 op. olej rzepakowy 4 łyżki cukier wanilinowy 1 op. W malakserze lub misce umieścić twaróg, żółtka, cukry i olej. Zmiksować na gładką masę.  Białka ubić na sztywną

Kuchnia Paulettes
Sernik na orzechowym spodzie 168

Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach. *Masa serowa:  500g twarogu półtłustego Opakowanie budyniu waniliowego Kilka kropli olejku waniliowego 5 łyżek ksylitolu Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h. Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami

Czarnawisienka
SERO-MAKO-SZARLOTKA 136

porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek sok z 1/2 cytryny 350g mielonego twarogu (najlepiej półtłustego) 2 łyżki budyniu waniliowego lub śmietankowego 4 łyżki cukru 3 łyżki rodzynek 1 łyżka maku 5 łyżek mleka 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki płatków migdałowych Mąkę przesiać

Dietolog
Domowa śmietanka kokosowa i mleczko kokosowe 164

Pozostałe mleko świetnie sprawdzi się do gotowania. Możemy je wykorzystać na przykład do zrobienia dania tajskiego (przepis wkrótce pojawi się na blogu), kurczaka curry z ananasem , chłodnika ogórkowego czy budyniu jaglanego

Dieta bez mleka
Domowy budyń 110

mieszać intensywnie, do zagotowania. Gotować minutę. Nalać do opłukanych zimną wodą salaterek. Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (można dodać 2 łyżeczki oleju kokosowego lub masła ). Udekorować. Smacznego 😊 Dziękuję 💓 #budyn#wanilia#nasionachia#gorzkaczekolada#budynwaniliowy

Słodka Strefa
Ciasto z rabarbarem i migdałami 138

wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl mąki 2 jajka 1 szkl cukru 225 g miękkiego masła 1 szkl jogurtu naturalnego

Pieguskowa Kuchnia